|
|
Дата и час: Нед Юни 22, 2025 12:16 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 10 мнения ] |
|
Автор |
Съобщение |
spiders
Кара детска количка
Регистриран на: Пет Дек 15, 2006 8:28 pm Мнения: 8 Местоположение: Враца
|
 Проблем с алтернатор
Какъв може да е проблема (като изключим четки) за да се мени зарядното напрежение 12.2V - 13.9V?
Когато проверих четките и почистих всичко и даваше 13.9V седмица по късно вече е 12.2V.
_________________ Най-добрият ти приятел е не този, който ти бърше сълзите, а този, който не ти дава повод да плачеш!
|
Нед Яну 21, 2007 11:37 am |
|
 |
dani389
Кара кола
Регистриран на: Пон Фев 27, 2006 9:28 pm Мнения: 241 Местоположение: Варна 01 Одесос
|
Един от трите диода е избил но не може да се сменя само един а цялата платка
_________________ FIAT BRAVA 16.16V.ELX
|
Нед Яну 21, 2007 11:49 am |
|
 |
spiders
Кара детска количка
|
Забравих да спомена когато го почиствах забелязах пукнатина в корпуса (статора)
_________________ Най-добрият ти приятел е не този, който ти бърше сълзите, а този, който не ти дава повод да плачеш!
|
Нед Яну 21, 2007 12:19 pm |
|
 |
Tornado
|
 Re: Проблем с алтернатор
spiders написа: Какъв може да е проблема (като изключим четки) за да се мени зарядното напрежение 12.2V - 13.9V? Когато проверих четките и почистих всичко и даваше 13.9V седмица по късно вече е 12.2V.
Каква е колата и алтернатора.Проблема може да е от пукнатината.Този който ремонтирвам тези дни е заваряван на две места.Не знам защо и от какво се пукат тези корпуси.
|
Нед Яну 21, 2007 12:39 pm |
|
 |
spiders
Кара детска количка
|
Tornado написа: Каква е колата и алтернатора.Проблема може да е от пукнатината.Този който ремонтирвам тези дни е заваряван на две места.Не знам защо и от какво се пукат тези корпуси.
Fiat Punto 55SX 1.1i 95 г. за модела на алтернатора нямам спомени 
|
Нед Яну 21, 2007 1:49 pm |
|
 |
vesko.t
Член на клуба
Регистриран на: Сря Ное 03, 2004 1:23 pm Мнения: 1120 Местоположение: Бургас
|
Tornado написа: [.Този който ремонтирвам тези дни е заваряван на две места.Не знам защо и от какво се пукат тези корпуси.
Термични"удари"-мястото,където са монтирани е достъпно за пръски вода при локви и дъжд,корпуса е нагрят ,следва рязко охлаждане и след много такива цикли се пука...а може би и не добре подбрана алуминиева сплав,този проблем се среща доста често...
Нед Яну 21, 2007 7:46 pm |
|
 |
spiders
Кара детска количка
|
Проблема е отстранен. Оказа се че релерегулатора работи когато той си поиска.
|
Нед Яну 28, 2007 4:41 pm |
|
 |
vesko.t
Член на клуба
Регистриран на: Сря Ное 03, 2004 1:23 pm Мнения: 1120 Местоположение: Бургас
|
spiders написа: Проблема е отстранен. Оказа се че релерегулатора работи когато той си поиска.
Това добре,ако обаче не е отстранена пукнатината-чрез смяна на капака или в краен случай заварка,в най-неподходящия момент ще те остави някъде на пътя...
Нед Яну 28, 2007 5:05 pm |
|
 |
zgabrovski
|
Точно това се случи на мен когато имах същата кола. Ремъка се скъса и се наложи покупка на алтернатор "секънд хенд" за около 150 лв.
|
Нед Яну 28, 2007 9:49 pm |
|
 |
spiders
Кара детска количка
|
Пукнатината не е поправяна, но се оказа че съм имал и хлабава връзка на стартера.
Това ме води на мисълта, че не е имало смисъл от подмяна на релето. 
|
Нед Фев 04, 2007 9:21 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 10 мнения ] |
|