|
|
Дата и час: Вто Юли 15, 2025 5:21 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Автор |
Съобщение |
pakumba
Фиат идол
Регистриран на: Пет Юни 03, 2005 3:33 pm Мнения: 1330 Местоположение: София/Добрич
|
 Хардуерен въпрос
значи при включване като трябва да буутне или поне така си мисля, изписва detecting IDE drives и там зацикля. прави го тоя номер понякога и оправията е разклащане  и веднага си зарежда по-натам. по принцип съм го пренасял насам натам, попътувал е в колата в багажника и си мисля, че може от това да е. когато зацикли и се чува едно слабо цъкане, като го разклатя и се чува завъртане и зареждане на харда. аз съм се насочил към него, но не съм абсолютно убеден, може ли да е проблема с дъното. компа е чист отвътре. p
_________________ Fiat Temprs'91 1,6 mono
|
Сря Яну 31, 2007 12:46 pm |
|
 |
Sashe
Кара Симсонка
Регистриран на: Пон Ное 21, 2005 2:40 pm Мнения: 55 Местоположение: София 15 Младост
|
Пробавай стандартното - откачи и закачи IDE кабела(ите) от дъното и харда. Може някъде да не прави добър контакт.
Също така при често откачане-закачане на харда, някоя от жичките на IDE кабела може да се е прекъснала поради честото огъване и ту да прави контакт ту не...
_________________ Lancia Delta II 1.6ie 75hp
------------------------------
Гладна мечка хоро не играе, като хапне иска да полегне, пък като стане пак е гладна!
|
Сря Яну 31, 2007 1:42 pm |
|
 |
pakumba
Фиат идол
Регистриран на: Пет Юни 03, 2005 3:33 pm Мнения: 1330 Местоположение: София/Добрич
|
 Re: Хардуерен въпрос
doofiat написа: pakumba написа: значи при включване като трябва да буутне или поне така си мисля, изписва detecting IDE drives и там зацикля. прави го тоя номер понякога и оправията е разклащане  и веднага си зарежда по-натам. по принцип съм го пренасял насам натам, попътувал е в колата в багажника и си мисля, че може от това да е. когато зацикли и се чува едно слабо цъкане, като го разклатя и се чува завъртане и зареждане на харда. аз съм се насочил към него, но не съм абсолютно убеден, може ли да е проблема с дъното. компа е чист отвътре. p Главните букви много малки станали :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Номерът е при пътуване да му слагаш възглавнички А щом се оправя с клатене, я вземи да пробваш да го хвърлиш през прозореца 
мале като ти чета "бъзците" си те представям какъв хобот си.
Последна промяна pakumba на Сря Яну 31, 2007 1:49 pm, променена общо 1 път
|
Сря Яну 31, 2007 1:46 pm |
|
 |
pakumba
Фиат идол
|
благодаря за другите 2 отговора, ще пробвам.
|
Сря Яну 31, 2007 1:47 pm |
|
 |
Punto SX
Кара кола
Регистриран на: Сря Ное 16, 2005 4:14 pm Мнения: 311 Местоположение: Велико Търново
|
Често Хард диска и СД-то са свързани с един лентов кабел към дъното и понякога се оказва проблем. Ако не помогнат съветите на предните колеги купи си още един кабел по около 3-4 лв са и ги отдели. 
_________________ Punto SX 1.1 55
|
Сря Яну 31, 2007 4:52 pm |
|
 |
CCB
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Съб Яну 06, 2007 7:10 pm Мнения: 137 Местоположение: София 15 Младост
|
Punto SX написа: Често Хард диска и СД-то са свързани с един лентов кабел към дъното и понякога се оказва проблем. Ако не помогнат съветите на предните колеги купи си още един кабел по около 3-4 лв са и ги отдели. 
Не мога да си обесня защо мислиш , че се "оказва проблем"  ако бяха 2 харда би могло да е проблем , ако зарежда 1во единия и на него няма операционна система или нещо е повреден (Master & Slave) , но и това се оправя , на осукан кабел най в края на кабела е Master , или се нагласят джъмперите на харддисковете , обаче за харддиск и СиДи ....  .
Иначе решението е , откачане и закачане на IDE кабела , мерене с мултицет дали не е прекъснат някаде самият кабел , виж дали няма някакво нарушаване на захранващия кабел за дъното и тези към другите устройства ( на четворния куплунг дава +5 и +12 волта напрежение в краищата , средните две са маса ) . И ако продължава да прави този проблем , го премести от IDE 1 на IDE 2 ( респективно IDE 0 на IDE 1 ). 
Сря Яну 31, 2007 6:29 pm |
|
 |
pakumba
Фиат идол
|
значи, дотук всички дават идея само за кабела, да разбирам, ли че не е от харда, или на принципа от най-евтиното и лесно?
|
Сря Яну 31, 2007 8:59 pm |
|
 |
GTipo
Фиат идол
Регистриран на: Вто Мар 15, 2005 10:57 pm Мнения: 1060 Местоположение: София Бели Брези
|
Сложи харда сам на първо иде, джъмпера да ти е на single master.
Ако има възможност го сложи да не детектва харда всеки път - на юзерска настройка в биоса.
Ако си го сложил в комбинация - master - slave, провери джъмперите, правилно ли са сложени, добре ли окъсяват.
Купи си нов кабел, евтини са. Да проверяваш 40 пинов кабел с мултицет..
80 пинов..айде няма нужда.
Провери си конектора за захранването, на евтините захранвания понякога са леко по-малки и "откачат".
|
Чет Фев 01, 2007 12:15 am |
|
 |
CCB
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Съб Яну 06, 2007 7:10 pm Мнения: 137 Местоположение: София 15 Младост
|
GTipo написа: . Да проверяваш 40 пинов кабел с мултицет.. 80 пинов..айде няма нужда.
Става точно за 1 минута 
Чет Фев 01, 2007 1:09 am |
|
 |
pakumba
Фиат идол
|
ясно, сега имам по 2 изпита на ден  , но при първа възможност ще ги проверя тези неща
|
Чет Фев 01, 2007 7:20 am |
|
 |
asus
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Вто Мар 29, 2005 1:14 pm Мнения: 166 Местоположение: София, Младост 2
|
Според мен най вероятно харда или е тръгнал да си заминава или не му стига захранване да развърти и само се мъчи да изкара главите от гребена който ги прибира и като го бутнеш успява .
_________________ Fiat Tipo 1.6ie 159A3.046 OHC
Fiat Tempra 1.8ie DOHC
|
Чет Фев 01, 2007 10:40 am |
|
|