Автор |
Съобщение |
Bravani
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Нед Яну 07, 2007 8:26 pm Мнения: 110 Местоположение: София 09 Лозенец
|
 Подновяване на шофьорската книжка
Здравейте!
Предстои ми да си подновявам книжката, но тъй като е издадена в друг град трябва да отида през делничен ден, което ми е неудобно.
Някой знае ли има ли начин да го напрявя дистанционно, например по пощата?
Благодаря!
|
Нед Яну 28, 2007 5:37 pm |
|
 |
The_Wicker_Man
Фиат маниак
Регистриран на: Чет Дек 29, 2005 12:32 am Мнения: 589 Местоположение: София 19 Люлин
|
... както се пееше в една популярна песен - ТВЪРДО НЙЕЕЕЕ
_________________ www.bgkoleda.bg
www.mvr1866.bg
|
Пон Яну 29, 2007 1:41 am |
|
 |
hit-ko
Член на клуба
Регистриран на: Нед Мар 06, 2005 3:12 pm Мнения: 2046 Местоположение: Ямбол
|
И от мен имаш едно НЕ !
_________________ FIAT-SPORT
|
Пон Яну 29, 2007 8:54 am |
|
 |
pakumba
Фиат идол
Регистриран на: Пет Юни 03, 2005 3:33 pm Мнения: 1330 Местоположение: София/Добрич
|
 Re: Подновяване на шофьорската книжка
Bravani написа: Здравейте!
Предстои ми да си подновявам книжката, но тъй като е издадена в друг град трябва да отида през делничен ден, което ми е неудобно.
Благодаря! :mrgreen: :mrgreen: не
|
Пон Яну 29, 2007 9:58 am |
|
 |
Immortal
|
Аз пък няма да съм толкова отрицателен
Документите могат да се подават и от друг човек, но само с НОТАРИАЛНО заверено пълномощно и заверено от нотариуса заявление. Ето цитат от сайта на МВР ( www.mvr.bg):
Кой може да подаде заявлението? Заявленията за издаване на документ за самоличност се подават лично, а за издаването на паспорт на малолетни и непълнолетни - в присъствието на родителите, настойниците и попечителите. Ако някой от тях не може да се яви, се представя нотариално заверено изрично съгласие. Допуска се подаване на заявление от друго лице след представяне на нотариално заверено изрично пълномощно и заверено от нотариус заявление.
Тази операция обаче ще ти струва вероятно още токова, колкото ще ти струва и книжката...
|
Пон Яну 29, 2007 11:33 pm |
|
 |
phoenix
|
можеш да отидеш когато ти е удобно.....аз един ден си поглеждам книжката и разбирам че карам 6 месеца с изтекла книжка, глобата беше 20лв. но ако закъснееш с ден два предполагам няма да има глоби, така че когато ти е удобно но не го отлагай
|
Вто Яну 30, 2007 12:14 am |
|
 |
Bravani
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Нед Яну 07, 2007 8:26 pm Мнения: 110 Местоположение: София 09 Лозенец
|
Много ви благодаря за съветите, все пак има светлина в тунела, от ....
Като гледам че всеки полицай ми напомня за това като ме спре май ще зарежа дистанционната форма и ще направя едно гости в родните ширини. Тъкмо да си получа и контролния талон, който ми взеха защото не си носих гражданската застраховка.
Успешна седмица на всички!
|
Вто Яну 30, 2007 10:16 am |
|
 |
Ganchev
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Сря Яну 03, 2007 9:31 pm Мнения: 131 Местоположение: София 19 Люлин
|
стискаме палци да нямаш проблеми 
|
Вто Яну 30, 2007 11:52 am |
|
 |
The_Wicker_Man
Фиат маниак
Регистриран на: Чет Дек 29, 2005 12:32 am Мнения: 589 Местоположение: София 19 Люлин
|
Колега едно е по пощата съвсем друго е с пълномощно. С пълномощно може. Това се допуска например за инвалидите. Но по пощата отговора продължава да ми е твърдо нйееее.
www.mvr1866.bg
|
Вто Яну 30, 2007 12:12 pm |
|
 |
doofiat
|
Bravani написа: Здравейте!
Благодаря!
Няма нищо такова!!!!!
Жена ми е от Русе и съответно книжката е издадена в Русе. През този период от около 5-6 години, тя вече е с адресна регистрация в София.
Отидохме в КАТ-София и с една молба и такса от 5 лв. й изискаха документите от КАТ-Русе. Срокът за пристигането на документите от Русе в София беше 30 дни.
След 30 дни, вече си подаде заявлението за подмяна на книжка в КАТ-София. Новият срок беше още около 2-3 седмици.
Случката се разви септември 2006 г.
Така, че колега нещата може да си ги движиш от тук.
|
Вто Яну 30, 2007 1:25 pm |
|
 |
masterkar
|
doofiat написа: Няма нищо такова!!!!! Жена ми е от Русе и съответно книжката е издадена в Русе. През този период от около 5-6 години, тя вече е с адресна регистрация в София. Отидохме в КАТ-София и с една молба и такса от 5 лв. й изискаха документите от КАТ-Русе. Срокът за пристигането на документите от Русе в София беше 30 дни. След 30 дни, вече си подаде заявлението за подмяна на книжка в КАТ-София. Новият срок беше още около 2-3 седмици. Случката се разви септември 2006 г. Така, че колега нещата може да си ги движиш от тук.
И аз съм го правил този номер с прехвърлянето на документите! Процедурата е точно както е описана от doofiat! Само да добавя, че трябва да имаш постоянна адресна регистрация в София /личната ти карта да е издадена в София/ за да ти прехвърлят документите тук!!! 
|
Вто Яну 30, 2007 6:13 pm |
|
 |
The_Wicker_Man
Фиат маниак
|
Точно, това е за да се водиш на отчет в КАТ София. Иначе като ти напишат акт в София (където евентуално домуваш по лична карта) контролното си талонче трябва да го търсиш в КАТ Русе примерно (ако се водиш на отчет там). Иначе да пускаш документи по пощата продължавам да твърдя - твърдо нйееееее
www.mvr1866.bg
|
Вто Яну 30, 2007 11:52 pm |
|
 |
doofiat
|
The_Wicker_Man написа: Точно, това е за да се водиш на отчет в КАТ София. Иначе като ти напишат акт в София (където евентуално домуваш по лична карта) контролното си талонче трябва да го търсиш в КАТ Русе примерно (ако се водиш на отчет там). Иначе да пускаш документи по пощата продължавам да твърдя - твърдо нйееееее
Ако вземем случая на жена ми, ако й направят акт тя ще си получи талончето в София, защото вече документите й са изискани от Русе и един път пристигнали в София, не се връщат.
|
Сря Яну 31, 2007 1:18 am |
|
 |
The_Wicker_Man
Фиат маниак
|
А прочете ли аз какво написах ? Същото. Това се прави с цел за да не се разкарва до Русе да си взима К.Т. при положение че е с адресна регистрация в София.
www.mvr1866.bg
|
Сря Яну 31, 2007 5:10 pm |
|
|