Автор |
Съобщение |
TEMPRIERI
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Чет Ное 04, 2004 12:39 pm Мнения: 95 Местоположение: София 17 Витоша
|
 Сложих си Газова Уредба!
Вчера си сложих газова уредба. Както тръгнах и след 5 мин ми светна инжекциона. Като превключа на бензин веднага загасва! Редно ли е това да става и на какво се дължи?
Колата е Темпра (1,6 i.e.) Газовата уредба-StarGas (440 лв. ми излезе)
|
Пет Юни 24, 2005 11:30 am |
|
 |
deqnak__
Кара кола
Регистриран на: Пон Мар 26, 2007 9:40 am Мнения: 260 Местоположение: София 13 Надежда
|
Дали са ти сложили емулатора на сондата? Може би компютъра се жалва точно с код за сондата. Ама нали знаеш, че най-лесното да се прочете кода. Газовата ти с емулатор ли е?
_________________ Lancia Lybra - италиянската S класа. Lybra 1.9 JTD 105 HP
|
Пет Юни 24, 2005 11:37 am |
|
 |
georgiarg
Кара кола
Регистриран на: Пет Юни 24, 2005 11:46 am Мнения: 323 Местоположение: Пловдив
|
Един колега имаше същия проблем с ТЕМПРА 1,6 и като сложи емулатор се оправи. Мисля също, че компютъра трупа грешките.
|
Пет Юни 24, 2005 11:48 am |
|
 |
TEMPRIERI
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Чет Ное 04, 2004 12:39 pm Мнения: 95 Местоположение: София 17 Витоша
|
Мисля че няма емулатор- нужно ли е да го има и проблем ли е ако си карам така?
|
Пет Юни 24, 2005 11:52 am |
|
 |
stef
Фиат идол
Регистриран на: Пон Май 23, 2005 4:18 pm Мнения: 1403 Местоположение: пловдив
|
 Re: Сложих си Газова Уредба!
TEMPRIERI написа: Вчера си сложих газова уредба. Както тръгнах и след 5 мин ми светна инжекциона. Като превключа на бензин веднага загасва! Редно ли е това да става и на какво се дължи? Колата е Темпра (1,6 i.e.) Газовата уредба-StarGas (440 лв. ми излезе)
малко извън темата темпра 1,8 91г има ли такава лампа на инжекциона как мога да проверя дали има защото на мен за 1,5г не ми е светвала такава и аз карам на газ и чак пък да ми е толкова безпроблемна колата не ми се вярва къде се намира на таблото да се вгледам хубаво че може и крушка да е изгоряла
_________________ TEMPRA 1.8 SW.SLX
UNO 1.0 FIRE
|
Пет Юни 24, 2005 12:31 pm |
|
 |
TEMPRIERI
Кара Фиатче 126
|
stef написа: TEMPRIERI написа: Вчера си сложих газова уредба. Както тръгнах и след 5 мин ми светна инжекциона. Като превключа на бензин веднага загасва! Редно ли е това да става и на какво се дължи? Колата е Темпра (1,6 i.e.) Газовата уредба-StarGas (440 лв. ми излезе) малко извън темата темпра 1,8 91г има ли такава лампа на инжекциона как мога да проверя дали има защото на мен за 1,5г не ми е светвала такава и аз карам на газ и чак пък да ми е толкова безпроблемна колата не ми се вярва къде се намира на таблото да се вгледам хубаво че може и крушка да е изгоряла
Ами ако с карбуратор- нямаш иначе имаш :lol:
|
Пет Юни 24, 2005 12:59 pm |
|
 |
mariobg
|
:!:
Последна промяна mariobg на Вто Мар 14, 2006 5:12 pm, променена общо 1 път
|
Пет Юни 24, 2005 1:39 pm |
|
 |
stef
Фиат идол
|
TEMPRIERI написа: stef написа: TEMPRIERI написа: Вчера си сложих газова уредба. Както тръгнах и след 5 мин ми светна инжекциона. Като превключа на бензин веднага загасва! Редно ли е това да става и на какво се дължи? Колата е Темпра (1,6 i.e.) Газовата уредба-StarGas (440 лв. ми излезе) малко извън темата темпра 1,8 91г има ли такава лампа на инжекциона как мога да проверя дали има защото на мен за 1,5г не ми е светвала такава и аз карам на газ и чак пък да ми е толкова безпроблемна колата не ми се вярва къде се намира на таблото да се вгледам хубаво че може и крушка да е изгоряла Ами ако с карбуратор- нямаш иначе имаш :lol:
не е карбуратор 1,8 пълна ижекция 2 вала дигиталното табло абе с две думи самолет :lol: :lol: сега ще ми кажеш ли къде се намира 
UNO 1.0 FIRE
|
Пет Юни 24, 2005 1:40 pm |
|
 |
TEMPRIERI
Кара Фиатче 126
|
Mariobg: Привет! Когато свети инжекциона, знам със сигурност че не се подава бензин, защото имам скрито ключе, което спира захранването на бензиновата помпа. В такъв "авариен" режим, изключвам захранването на бензиновата помпа-т.е. бензин със сигурност не се подава, колата си върви-засега нямам забележки (ама съм минал само 50 км на газ, де  ), но лампата си свети гадно ЧЕРВЕНО !!! От тук да не вкарва пък и много газ, и разхода да стане голям....?
stef: Да, ти си със самолетен двигател :lol: Ами като ти е изгасена колата и дадеш "на ключ" трябва да ти светат поне 3 червени лампи- "масло" (двигателят е изключен и не върти маслената помпа), "акумулатор"-(не върти алтернатора) и "ИНЖЕКЦИОННАТА"-тя е като една дюза и има около нея точици. Ако не си я виждал- свалй таблото и си смени крушката....
|
Пет Юни 24, 2005 2:51 pm |
|
 |
stef
Фиат идол
|
TEMPRIERI написа: Mariobg: Привет! Когато свети инжекциона, знам със сигурност че не се подава бензин, защото имам скрито ключе, което спира захранването на бензиновата помпа. В такъв "авариен" режим, изключвам захранването на бензиновата помпа-т.е. бензин със сигурност не се подава, колата си върви-засега нямам забележки (ама съм минал само 50 км на газ, де  ), но лампата си свети гадно ЧЕРВЕНО !!! От тук да не вкарва пък и много газ, и разхода да стане голям....? stef: Да, ти си със самолетен двигател :lol: Ами като ти е изгасена колата и дадеш "на ключ" трябва да ти светат поне 3 червени лампи- "масло" (двигателят е изключен и не върти маслената помпа), "акумулатор"-(не върти алтернатора) и "ИНЖЕКЦИОННАТА"-тя е като една дюза и има около нея точици. Ако не си я виждал- свалй таблото и си смени крушката....
благодаря колега за изчерпателния отговор верно не съм я виждал тази лампа да свети някога нито на контакт нито във движение така че ще те послушам и ще си сменя крушката само да ми беше казал и коя е тя защото нямам картинка на таблото на която да е нарисувана дюза ако можеш да ми опишеш между кои лампи се намира или нищо подобно в ляво от ... или в дясно от ... нещо такова да мога да свия кръга на заподозрените крушки до минимум/предполагам че тази лампа е нещо като на колана когато колата не е на контакт не се разбира че има такава /извинявай май бая те изтормозих 
UNO 1.0 FIRE
|
Пет Юни 24, 2005 4:54 pm |
|
 |
lu40
Напреднал шофьор на Фиатка
Регистриран на: Съб Ное 20, 2004 11:16 am Мнения: 388 Местоположение: София 01 Средец
|
Колега stef,не бързай да сваляш таблото!Моята кола е същата като твоята,само че SX.Вляво от волана горе има 4 бутона-за дневен километраж,нулиране, халогени и осветеност на таблото.Натисни едновременно горните два бутона/поне при мен е така/ и всички лампи на таблото ще светнат-тест-режим.Тогава ще определиш кои са за смяна.Аз също карам на газ,но нито един път до сега лампата на инжекциона не ми е светнала-нито при контакт,нито при преминаване от бензин на газ,макар ,че е наред!Успех 
_________________ Fiat Tempra 1.8 i.e. DOHC
|
Пет Юни 24, 2005 7:53 pm |
|
 |
lu40
Регистриран на: Съб Ное 20, 2004 11:16 am Мнения: 388 Местоположение: София 01 Средец
|
Лампата на инжекциона е ляво горе 
|
Пет Юни 24, 2005 7:55 pm |
|
 |
stef
Фиат идол
|
lu40 написа: Лампата на инжекциона е ляво горе 
благодаря колега за полезната информация направих този тест с копчетата и верно цялото табло светна само лампа на инжекциона не светна :( значи или нямам лампа или е изгоряла крушката после ще свалям таблото да видя , а между другото горе в ляво до лампата за мигачите имам индикатор който показва дали съм си сложил колана или не, според мен ако имам лампа за инжекциона тя трябва да е под този индикатор в ляво от лампата за акумолатора
UNO 1.0 FIRE
|
Съб Юни 25, 2005 10:14 am |
|
 |
lu40
|
При мен няма индикация за коланите и не мога да ти помогна.А лампата на инжекциона е в ляво от силуета на колата най-горе.Под нея са индикацията за радиатора и казанчето на чистачките.Успех 
|
Съб Юни 25, 2005 10:52 am |
|
 |
stef
Фиат идол
|
свалих таблото намерих къде е сектора със дюзата но се оказа че вместо крушка има тапа сложих кружка и нищо явно нямам ток до гнездото с две думи при мен не трябва да има такова чудо това добре но като сглобих тоблото се оказа че ми изчезна показанието на километража :( дава само някакви чертички хоризонтални в долния край на дисплея някой ако знае да помага че сега ми стои колата така разглобена и се чудя какво да правя
UNO 1.0 FIRE
|
Съб Юни 25, 2005 12:39 pm |
|
|