Автор |
Съобщение |
max-2
Кара Симсонка
Регистриран на: Пет Сеп 30, 2005 4:07 pm Мнения: 51 Местоположение: Пловдив
|
 Пунто 1 TD гасне
Колеги, имам спешно запитване, на вуйчо ми Пунтото снощи за преход от 5 км. е загаснало около 20 пъти! Тази сутрин Не могла да светне лампата на подгр. свещи и въобще не е запалила....само е въртяла на стартер.
Някакви идеи?
1.Може ли от многото въртене>слаб акумулатор>компа не пуска ток на свещите?
2.След като е запалил снощи да е изгоряло релето на свещите, и затова да е гаснело-студен мотор би трябвало да работи няколко мин. на подгр свещи?
|
Вто Яну 23, 2007 12:34 pm |
|
 |
borchev
Кара Фиатче 126
|
замери го с уред или...с лампа и ще видиш....ако пуска ток на шината релето работи ако не...не работи....ако пуска ток-виж свещите 
_________________ FIAT PUNTO 1.7TD & MAZDA 323F & LANCIA PRISMA 1.6I.E. & OPEL ASKONA
|
Сря Яну 24, 2007 10:20 am |
|
 |
max-2
Кара Симсонка
|
Не пуска ток, свещите са сменяни преди два месеца
|
Сря Яну 24, 2007 10:40 am |
|
 |
borchev
Кара Фиатче 126
|
еиии лошо....релето виж по българи нещо бе човек...нека тези които по рабират да кажат какво може да се побългари там 12 волта с цк ключе ли да му се пускат незнам...докато не се оправи релето де ...но нека някой разбирач да каже 
_________________ FIAT PUNTO 1.7TD & MAZDA 323F & LANCIA PRISMA 1.6I.E. & OPEL ASKONA
|
Сря Яну 24, 2007 11:46 am |
|
 |
do4ko
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Нед Сеп 17, 2006 6:17 pm Мнения: 81 Местоположение: Стара Загора
|
Разбираш ли от електроника поне малко, че да отпоиш бобината на релето и да я замериш да ли е здраваако е здрава добре тогава търсиш проблема по електрониката на релето ако не лошо ново реле или по здрав контактен ключ има едни импулсни зелени които цъкат силно като ги натиснеш и по дебел кабел и си готов а лично моя съвет е купи си втора употреба реле ако ти е изгоряла бобината иначе ремонта е за 2-3 лв апък ако някои се навие да ти я пренавие пак ще ти легне евтинко
_________________ Fiat Croma 2.5TD 86
Alfa Romeo 2.5TD 94
|
Сря Яну 24, 2007 11:55 am |
|
 |
max-2
Кара Симсонка
|
Още не съм ходил да видя какво и има на колата, мога да се справя с ремонт на релето и т. н. . Релето на лесно място ли е, намира ли се като проследя кабела, който захранва свещите, или е някъде на специфично място?
Може ли да е гаснела от това, че не работят свещите?
Как се гаси този двигател-със спиране на входящия въздух ли? Мисля си че проблема с гасненето може да е оттам. Ако ме насочите към това устройство да го проверя дали работи и него и ако не става - :mrgreen: на майстор.
|
Сря Яну 24, 2007 7:59 pm |
|
 |
Dodo 155
Напреднал шофьор на Фиатка
Регистриран на: Вто Ное 01, 2005 1:25 pm Мнения: 495 Местоположение: София
|
max-2 написа: Още не съм ходил да видя какво и има на колата, мога да се справя с ремонт на релето и т. н. . Релето на лесно място ли е, намира ли се като проследя кабела, който захранва свещите, или е някъде на специфично място? Може ли да е гаснела от това, че не работят свещите? Как се гаси този двигател-със спиране на входящия въздух ли? Мисля си че проблема с гасненето може да е оттам. Ако ме насочите към това устройство да го проверя дали работи и него и ако не става - :mrgreen: на майстор.
Доколкото съм запознат мотора се гаси като му се спре тока на клапана, който пуска горива. Затваря и мотора гасне.
_________________ FIAT Punto 99' 1.7 TD
FIAT Punto 02' 1.9 JTD
|
Сря Яну 24, 2007 11:36 pm |
|
 |
do4ko
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Нед Сеп 17, 2006 6:17 pm Мнения: 81 Местоположение: Стара Загора
|
забравих да ти кажа че можеш а пробваш релето на място операцията е следната:
1 махаш капачето на релето както са свързани всички кабели натискаш пъпката на релето за времето което по принцип нагрява но внимаваи защото пъпката започва да пари ако вътре на таблото светне индикацията за подгревните свещи значи е или от електрониката(таимер релето ) или от бобината която командва пъпката ако не светни нищо на таблото може с парцал и спирт да пробваш да изчистиш контакта(пъпката)
аз така 3 месеца съм си карал колата без реле
_________________ Fiat Croma 2.5TD 86
Alfa Romeo 2.5TD 94
|
Чет Яну 25, 2007 11:19 am |
|
 |
max-2
Кара Симсонка
|
Изпратих схемите на чешки, човека разбира от електроника и е открил, че липсва маца на релето за свещите. Предполагам, че това е блокировката, която се задейства при удар и спира нафтата и свещите. Това ще го проверим, но за съжаление колата се кара вече два дни с мост от - на акумулатора, дано да не е развалил нещо по електрониката.
|
Нед Яну 28, 2007 12:12 pm |
|
|