|
|
Дата и час: Сря Юли 16, 2025 3:02 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Автор |
Съобщение |
Yavor
|
 Внимание - измамници.
Вижре колегите как се бъзикат с мошениците:
ЦЪК
|
Сря Яну 17, 2007 6:25 pm |
|
 |
peho
Напреднал шофьор на Фиатка
Регистриран на: Вто Яну 03, 2006 8:26 pm Мнения: 384 Местоположение: Габрово
|
В момента слушам записа.Е тоя пич ме разбива,страхотен актьор е.
_________________ Brava ELX 1.6 16v
|
Сря Яну 17, 2007 9:29 pm |
|
 |
The_Wicker_Man
Фиат маниак
Регистриран на: Чет Дек 29, 2005 12:32 am Мнения: 589 Местоположение: София 19 Люлин
|
Кърти мивки тая история просто 
_________________ www.bgkoleda.bg
www.mvr1866.bg
|
Сря Яну 17, 2007 10:40 pm |
|
 |
CCB
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Съб Яну 06, 2007 7:10 pm Мнения: 137 Местоположение: София 15 Младост
|
А тоя пичага дето ги е записал , от каде му имат телефона ?! 
Чет Яну 18, 2007 12:39 am |
|
 |
peho
Напреднал шофьор на Фиатка
Регистриран на: Вто Яну 03, 2006 8:26 pm Мнения: 384 Местоположение: Габрово
|
CCB написа: А тоя пичага дето ги е записал , от каде му имат телефона ?! 
Че на баба ми от къде са и имали телефона,преди около 2 месеца са се обаждали.Обаче по по-новата схема,пратил съм колет от Испания,в който има маратонки,а в лявата маратонка съм сложил 4000 евро,обаче тя да дадяла на този дето го носи 2000 лева,за доставянето му  Супер тарифа за колетна служба.
п.п. С мен директно разговаряла,аз съм се обадил от Испания.  ,никога не съм бил там.
_________________ Brava ELX 1.6 16v
|
Чет Яну 18, 2007 12:49 am |
|
 |
CCB
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Съб Яну 06, 2007 7:10 pm Мнения: 137 Местоположение: София 15 Младост
|
хахаххаххаха много се накефих на тоя пич
направо им е** майките !!! :roll: :roll: :roll: ахаааааааааааахахахаххаа
Чет Яну 18, 2007 12:54 am |
|
 |
BEX---GT---TDi
|
не, тва не е истина
напрао ще се напикам от смях :mrgreen:
разказаха му играта напрао 
|
Чет Яну 18, 2007 1:17 am |
|
 |
Korun
|
Тоя пич е по-голям от хляба. Евала му правя, голям актьор е. 
|
Чет Яну 18, 2007 2:02 am |
|
 |
The_Wicker_Man
Фиат маниак
Регистриран на: Чет Дек 29, 2005 12:32 am Мнения: 589 Местоположение: София 19 Люлин
|
Тва е най модерния метод за измама в момента. Звънят на произволен номер. Вижте че и тук вика "предположи кой съм" за да не уцели греда и жертвата да не познава такъв. И вече начините за измама са 2 основни. Единия предлвага далавера с някакви елементи или стоки, а другия казват че твой роднина или познат е катастрофирал и се нождае от определена сума за да започне операцията. Хвана ли такъв ще си чукна среща да му предам парите и ще му предам малко натъртвания и счупвания.
www.mvr1866.bg
|
Чет Яну 18, 2007 11:13 am |
|
 |
as_novo
|
The_Wicker_Man написа: Тва е най модерния метод за измама в момента. Звънят на произволен номер. Вижте че и тук вика "предположи кой съм" за да не уцели греда и жертвата да не познава такъв. И вече начините за измама са 2 основни. Единия предлвага далавера с някакви елементи или стоки, а другия казват че твой роднина или познат е катастрофирал и се нождае от определена сума за да започне операцията. Хвана ли такъв ще си чукна среща да му предам парите и ще му предам малко натъртвания и счупвания.  на баща ми направиха същия номер(за резервни части)ама тои се е усетил,викам му"абе чукни им една среща,да ги видим кви са тея.."даже по едно време и тои се върза(помисли че се сеща кои е тоя на телефона,ама... :twisted: пълно с мошенници :twisted:
|
Вто Яну 23, 2007 11:45 am |
|
 |
Sandeto
Кара кола
Регистриран на: Пет Ное 26, 2004 6:41 pm Мнения: 335 Местоположение: София, жк.Сухата река /жк. Захарна фабрика/
|
Тези неща са от доста много време... спомням си преди време (не всеки имаше GSM) идва някакъв, звъни на вратата и почва да ми говори някакви истории за това, как се бил пазарил с баща ми за сонда/бунар, как той щял да уреди с шофьора на сондата да минат през вилното ни место и да ни бият сондата за половин цена без шефа им да знае... обаче трябвало да му дам 50лв предплата и ми бута някаква бележчица, на която с почерка на баща ми написан адреса в София... Нещо обаче ми се видя странно, щото на бележката не беше написано нищо друго освен адреса и ми светна, че този нещо мота и му викам "Сега нямам 50лв, ама мини утре...", като имах намерение да отскоча до вилата да питам нашите к'ъв е този... Отивам, питам аз баща ми, и той ми вика - "Ааа, да-да, мина тука един, обеща че може да уреди сонда за половин цена и говорехме да се разбереме за по-натам и му дадох адреса в София да се обади след 2-3 месеца." :-) След няколко дена разбрах че един съсед обаче изгорял с 50лв... по тази схема. Та така... не бъдете наивни и не се лакомете за бърза и ефтина печалба, винаги искайте някакви документи, фактури, касови бележки, това моментално ги отказва.
_________________ Tipo 1.4 DGT, '89, karb
|
Вто Яну 23, 2007 5:35 pm |
|
 |
bubachko
Член на клуба
Регистриран на: Сря Ное 09, 2005 10:00 pm Мнения: 173 Местоположение: Варна - където падне; София, Лозенец/Хладилника
|
Абе колеги, имам няколко "Защо?" да задам по темата с риск да бъда и нахокан за съмненията... Ма простете моля  . Като начало, темата наистина е много хубава и поучителна, но на мен лично ми се струва една прекрасна о поучителна драматизация!
* Първо, не разбрах, пича наистина ли е към куките и тези наистина ли са се обадили на оперативен телефон, който се записва. Ако не е, кой интерес ще го накара да записва всеки разговор, който е входящ от непознат или скрит номер.... ако го прави - това за мен не е нормално... Ако е кам куките и наистина разговора се е записвал на оперативен телефон, как подяволите се е докопал до записите?! Маи са секретни акива неща, а публикуваните номера на ГСМ, колкото и да са ваучери, не са ли изпускане на следствена тайна?
* Второ, странна ми е свободата с която започна разговора. Сякаш е очаквал пича точно за това да говори... Никакво колвбание от самите първи секунди. други такива моменти има още като цяло
* И трето, в самия край на разговора, когато нашето момче се разкри и каза че е кука, оня не трпна... Аз все си мисла, че тея бандити требе да имат един парвичен страх, а онзи не само че не се стресна, ами и напротив, даржеше се се едно не му се приключва с разговора а иска да си говори с нашия.
Не ме разбирате грешно, аз не с лошо с тези коментари, а просто нещо си ме гложди отвутре за нещо нагласено в тези записи.
А ако наистина не е така и са автентични - с чисто сарце се присъединявам към мнението на останалите: Евалата пич, иддол си ми за импровизация! Аз лично много обичам да погаждам дребни номерца на приятели с разни идиотски импровизациики, когате ме перне шайбата  и после да се забавтявам с недоумението им, когато изведнъж им кажеш истината и те се опулат с поглед а-ла "А са де, на кое да вярвам?" :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
_________________ Мойто TIPO - Най-хубавото!
149.С2.046 - Злата Чибурашка
|
Пет Яну 26, 2007 6:49 pm |
|
 |
The_Wicker_Man
Фиат маниак
|
Абе колега кой има респект от полицията на днешно време. Все пак говори с него по телефон. Тебе ако ти кажат по телефона че си под наблюдение и сега ще дойдат да те арестуват ще се хванеш ли ? Разговорите винаги тръгват така. Аз пък, ако ми звъннат ще се правим на заинтригуван, ще си чукнем среща и ще ги размажа.
www.mvr1866.bg
|
Пет Яну 26, 2007 9:21 pm |
|
 |
Immortal
|
Oсвен големите измами, ското ми разказаха една по-дребна, но за един пенсионер хич даже не е дребна:
Обаждат се на един приятел на комшийката му, баба едикояси - знаят й името.
Казват й, ...ало, ало, Иванке (примерно), позна ли кой тисе обажда?
На нея гласът й заприличва на неин братовчед от София, и казва: "Петко, ти ли си бе?"
-Аз съм аз съм, закъсал съм еди къде си, иди купи един ваучер от 50 лв на вивател и след 1/2 час пак ще ти се обадя. Отива тя, обаче на будката лелката я познава, и като знае че няма ГСМ, я пита за какво й е. И тя й разказва. Та лелката от будката не й дава ваучер. прибира се баба ви Иванка и оня пак звъни: "Купи ли ваучер?" - ама тя тарикатка и вика:" Купих". - "Добре, сега изтрий черната лентичка и ми продиктувай номера отдолу", обаче тя му се изсмяла и затворила. Пропуснах - междувременно е звъннала на въпросния Петко, и се оказва че той изобщо не я е търсил.
Та бабата изкарала късмет, иначе 50 лв назад....
|
Съб Яну 27, 2007 12:36 pm |
|
 |
donnna
|
мен са ми се обаждали вкъщи /  що вкъщи се пише слято, а в гъза отделно.... / - братовчед ми Георги бил... същата постановка.... ама аз пусто като имам 5 първи братовчедки и 2 втори :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: и съм единствения мъж в родата.... не случи горкия...
пък на баба ми преди 2-3 месеца се обаждали и й казали, че съм катастрофирал, че ми трябвали спешно 3000 лв. и не съм можел да се обадя... луднали са я жената... оттогава баща ми й е казал да не вдига телефона / сама си е в къщи /. разбрали са се да й се обажда само в 6 часа вечерта...
|
Пон Яну 29, 2007 9:42 am |
|
|