Дата и час: Сря Юни 18, 2025 1:01 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 9 мнения ] 
Примигва ми лапмата на инжекционната система JTD 
Автор Съобщение
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST Примигва ми лапмата на инжекционната система JTD
Колеги, от последната смяна на масла/накладки/филтри + пистов ремък ми примигва от време на време лампата на инж.система. Прави го за по 1, за по 5, за по 10 секунди; прави го на 850 об, на 1600 об, на 2200 об; т.е. по всяко време, скорост и обороти. Вчера бях на диагностика при Бобо - каза, че е натрупала много грешки и не може да гадае от коя е-зачисти ги и каза като светне пак да му звънна. Днес сутринта по пътя за работа светна пак. Уговорихме се за следобяд пак да я види. Според него има 2 варианта - 1. Незацепен ангренажен ремък (прескочил) или 2. Недостатъчно налягане на горивото. Каза, и че второто било лошо. Та въпросът ми е не би ли трябвало и при 2-та варианта да има нещо друго-да няма мощност, да прекъсва, да не пали... И кое му е лошото?

Сря Яну 17, 2007 1:52 pm
Профил
Фиат фанатик
Фиат фанатик
Аватар

UNREAD_POST Re: Примигва ми лапмата на инжекционната система JTD
Blue написа:
Колеги, от последната смяна на масла/накладки/филтри + пистов ремък ми примигва от време на време лампата на инж.система. Прави го за по 1, за по 5, за по 10 секунди; прави го на 850 об, на 1600 об, на 2200 об; т.е. по всяко време, скорост и обороти. Вчера бях на диагностика при Бобо - каза, че е натрупала много грешки и не може да гадае от коя е-зачисти ги и каза като светне пак да му звънна. Днес сутринта по пътя за работа светна пак. Уговорихме се за следобяд пак да я види. Според него има 2 варианта - 1. Незацепен ангренажен ремък (прескочил) или 2. Недостатъчно налягане на горивото. Каза, и че второто било лошо. Та въпросът ми е не би ли трябвало и при 2-та варианта да има нещо друго-да няма мощност, да прекъсва, да не пали... И кое му е лошото?

Кофти гориво!!! При мен беше от това и от както сипвам само ОМВ Супер/Алпин дизел нямам проблем!

viewtopic.php?t=9132&highlight=%F1%E2%E5%F2%ED%E0+%EB%E0%EC%EF%E0%F2%E0

Сря Яну 17, 2007 1:58 pm
Профил WWW
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST 
Ами аз зареждам само на OMV - Alpine или Sprint, в една бензиностанция на мои хора- Inoxis или на Lukoil. Слагам добавки, редувам ги, както и бензиностанциите редувам. Не вярвам да е само горивото.

Сря Яну 17, 2007 2:16 pm
Профил
Фиат маниак
Фиат маниак

UNREAD_POST 
И според мен е лошо гориво.. може да пробваш с добавка за почистване на инжекторите.

Интересно е обаче как се държи автомобила ти спрямо преди? Ако е проблем с налягането то при теб би трябвало да засегне впръскването по всички инжектори от където предполагам, че ще доведе до проблеми с мощността.
Не знам каква е вероятността при смяната на горивния филтър да е попаднала някакви външни частици, които да запушват инжекторите... :|

Сря Яну 17, 2007 3:13 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST 
И аз си мисля, че ако имам проблем с налягането колата няма да върви, а тя си върви като пушка!

Сря Яну 17, 2007 3:31 pm
Профил
UNREAD_POST 
Blue написа:
И аз си мисля, че ако имам проблем с налягането колата няма да върви, а тя си върви като пушка!

Абсолютно!
Какво стана, сипва ли Хелиос-лятна за 200 л ?

Сря Яну 17, 2007 3:49 pm
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST 
Хелиос - лятна, ама за около 100 л на пълен резервоар от 200 км карам. :D Преди това съм слагала STP - и двата вида. А друго да питам - аз карам до към 2200, 2500 оборота максимум. Дали не трябва да я "продухам" някъде? :36_2_33:

Сря Яну 17, 2007 3:56 pm
Профил
UNREAD_POST 
Blue написа:
Хелиос - лятна, ама за около 100 л на пълен резервоар от 200 км карам. :D Преди това съм слагала STP - и двата вида. А друго да питам - аз карам до към 2200, 2500 оборота максимум. Дали не трябва да я "продухам" някъде? :36_2_33:

Аз си я напъвам на 3000, но до 3500 оборота максимум.
Вчера взех колата от Киро Алфата и разправя, че колата много добре си върви.
Сега само малко въздух ми смуче от някъде, но откъде :dontknow:

Сря Яну 17, 2007 4:04 pm
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST 
Всичко е наред! Колата записваше грешка " Температура на охлаждащата течност на двигателя". Бобо погледна ДВГ-то и се оказа, че една жичка на термостата не контактува добре, била е полуизмъкната. Оправи ми я, и тества параметрите. Каза, че колата е супер и е в идеално състояние! Аз съм много щастлива и сега си мисля с какво да я зарадвам. Планирала съм лети джанти, ново ЦД и може би ксенон малко по-натам!

Тук е мястото да кажа едно голямо "БЛАГОДАРЯ!" на Бобо от Алфа-форума, човека си знае работата, ако ви се налага - ходете при него! :36_2_46:

Сря Яну 17, 2007 5:47 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 9 мнения ]