Дата и час: Нед Сеп 28, 2025 7:00 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 16 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Маркировка-каско 
Автор Съобщение
Напреднал шофьор на Фиатка
Аватар

Мнение Маркировка-каско
Странна работа колеги. Довечера ми изтича каското, та в събота си го поднових за следващата година. Днес отидох на задължителната маркировка, че иначе застраховката не важи при кражба. При маркирането се проверява за „Установени повреди на МПС при сключване на застраховката”, каквито аз естествено имам тук-там. Особено фрапираща е например липсата на капачка на дясното огледало и едно-две отлюспвания по вратите, получени на паркинга на жълтите павета.
Появявам се аз както си му е реда-мръсен и окалян до уши, че белким пропуснат някой косур. Момчето залепи новите стикери, обиколи колата забелязвайки всичко, което се надявах да не забележи, поцъка с език неодобрително, погледна ме с укор и влезе в офиса. Дори не провери дали ми функционира алармата!!! След малко излезе, каза „дай двайсе леа”, връчи ми полицата с квитанцията и си се прибра обратно. Веднага погледнах на гърба на документа-драснал една черта, повреди няма! Не че се оплаквам, ама кажете сега къде е логиката в цялата тая работа! :dontknow:

П.С. Дали да не му занеса едно шише?

Пон Яну 15, 2007 2:37 pm
Профил
Фиат фанатик
Фиат фанатик
Аватар

Мнение Re: Маркировка-каско
Stoyan_68 написа:
Странна работа колеги. Довечера ми изтича каското, та в събота си го поднових за следващата година. Днес отидох на задължителната маркировка, че иначе застраховката не важи при кражба. При маркирането се проверява за „Установени повреди на МПС при сключване на застраховката”, каквито аз естествено имам тук-там. Особено фрапираща е например липсата на капачка на дясното огледало и едно-две отлюспвания по вратите, получени на паркинга на жълтите павета.
Появявам се аз както си му е реда-мръсен и окалян до уши, че белким пропуснат някой косур. Момчето залепи новите стикери, обиколи колата забелязвайки всичко, което се надявах да не забележи, поцъка с език неодобрително, погледна ме с укор и влезе в офиса. Дори не провери дали ми функционира алармата!!! След малко излезе, каза „дай двайсе леа”, връчи ми полицата с квитанцията и си се прибра обратно. Веднага погледнах на гърба на документа-драснал една черта, повреди няма! Не че се оплаквам, ама кажете сега къде е логиката в цялата тая работа! :dontknow:

П.С. Дали да не му занеса едно шише?

Даже 2 шишета !!! Ама ти си си за бой що не си ги оправил тея щети!! Да не падне бонуса за каското ли?

Пон Яну 15, 2007 2:40 pm
Профил WWW
Мнение 
:offtopic: Ами ако колата си е маркирана предишния път пак ли трябва да се прави маркировка :shock: ?

Пон Яну 15, 2007 2:42 pm
Фиат фанатик
Фиат фанатик
Аватар

Мнение 
Sven написа:
:offtopic: Ами ако колата си е маркирана предишния път пак ли трябва да се прави маркировка :shock: ?
Абсолютно ДА!

Пон Яну 15, 2007 2:45 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение Re: Маркировка-каско
rustson написа:
Даже 2 шишета !!! Ама ти си си за бой що не си ги оправил тея щети!! Да не падне бонуса за каското ли?

Еми що - от мързел! То за мойто каско бонус няма, само отстъпка 10%, ако и гражданската е там.

Пон Яну 15, 2007 2:46 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Sven написа:

Само сменят стикера с холограмата заради новата дата до която важи, но пак се нарича "маркировка".

Пон Яну 15, 2007 2:47 pm
Профил
Мнение 
Едно от нещата за който уважам ЗК Витоша в която ми е каското е че маркировката е по желание. При подновяване на каското преди да е изтекло старото - няма огледи нама дявол, може спокойно да си оправиш щетите и после.

Пон Яну 15, 2007 10:17 pm
Аватар

Мнение 
При повторна маркировка не добавят ли още една буква към съществуващия код?

Пон Яну 15, 2007 10:26 pm
Профил
Мнение 
И аз я правих тази процедура в Армеец. Взеха ми 10 лева и ми направиха снимки на колата.

Пон Яну 15, 2007 10:44 pm
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

Мнение 
Абе май се прави маркировка независимо дали преди това си имал каско. Ако си бил примерно в БулИнс и сега минаваш в Армеец пак се прави маркировка.

www.mvr1866.bg

Пон Яну 15, 2007 10:54 pm
Профил ICQ
Мнение 
Когато се прави за първи път каско на колата взимат около 60-70лв за маркировака, чудех се дали всеки път ще е по толко. Явно е различно при всяка компания.

Пон Яну 15, 2007 11:00 pm
Мнение 
zgabrovski написа:
Едно от нещата за който уважам ЗК Витоша в която ми е каското е че маркировката е по желание. При подновяване на каското преди да е изтекло старото - няма огледи нама дявол, може спокойно да си оправиш щетите и после.

И аз направих за втора година каско при Витоша.
Но съм много глюпав - казах, че искам да правя маркировка на ново и вече месец и половина не намирам време да отида, а вече ми дадаоха някакъв документ, с който да отида в Р.А.П.А.С.
Дали ми важи така каското. Какво да правя? Имаше някакъв срок от една седмица да подновя маркировката, май :?

Пон Яну 15, 2007 11:10 pm
Аватар

Мнение за "маркировката"
Ако колата не е маркирана до сега (например нов внос) при каското се "маркират" с пясъкоструя стъклата, фаровете и стоповете на автомобила. Всъщност се отбелязва номера на рамата. Отгоре се залепя стикер с холограма (срещу фалшификати), на който е отбелязана датата до която важи текущата застраховка. При подновяване, мисля че компанията няма значение, просто се подменя стикера, т.е. отбелязва се новата дата. Нормално е, при подновяване на застраховката преди изтичането й в същата компания да не правят оглед, тъй като ако има щети застрахованият би ги завел по старата (действаща) полица.

Вто Яну 16, 2007 10:38 am
Профил
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

Мнение 
А задното стъкло маркира ли се. Защото на пунтото маркираха всичко друго само задното стъкло не :(

www.mvr1866.bg

Вто Яну 16, 2007 10:48 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
The_Wicker_Man написа:
А задното стъкло маркира ли се. Защото на пунтото маркираха всичко друго само задното стъкло не :(

Не виждам причина да не се маркира. Говорим за същинско маркиране с пясъкоструя нали? Да не е спукано или издрано?

Вто Яну 16, 2007 10:59 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 16 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща