|
|
Дата и час: Нед Сеп 28, 2025 10:47 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Внимавайте с Антифриза и течността за чистачките
Автор |
Съобщение |
Sandeto
Кара кола
Регистриран на: Пет Ное 26, 2004 6:41 pm Мнения: 335 Местоположение: София, жк.Сухата река /жк. Захарна фабрика/
|
johnfound написа: .............. .............. по моите бедни представи, "моноетанол" си е същото като "етанол" - едновалентен алкохол на етана.
Мерсиии колега...
_________________ Tipo 1.4 DGT, '89, karb
|
Сря Яну 10, 2007 7:14 pm |
|
 |
trace
Кара кола
Регистриран на: Пет Сеп 16, 2005 1:39 am Мнения: 231 Местоположение: София 02 Красно Село
|
moko написа: trace написа: Че к'во му на Мотокса  Карам 2-ри месец и няма проблеми  Колега, мотора ти няма да замръзне, ако това имаш в предвид. Само че ще бъде корозирал от вътре до немай къде си. А проблемите ти могат да започнат от това. Със здраве
Някой провеждал ли е изследване ? Или всичко е "приказки на маса"
Защото такива неща слушам всеки ден.
Пример:
Коп..ле пре..а ми се двигателя, този (Шел/Мобил/Кастрол/....) много скапан,
за нищо не става, няма да си сложа повече такова масло.
А истината разбира се е съвсем различна - нехайство, неподържана кола и т.н.
Например гори му масло, ама няма кой да долее. Или нон-стоп ръчка в 6000 оборота.
Знам и други подобни, а съм сигурен, че всеки е чувал подобни изказвания безброй пъти.
Второ - темата е неточна. Заглавието включва "Внимавайте с антифриза и течността за чистачките",
докато в самата статия изобщо не става дума за антифриз. Да, решили са, че по-някакво стечение на обстоятелствата
(може би да си пийнеш от пръскалките) може да се окаже опасна течността и затова да има забрана за метилов
алкохол. Обаче за антифриза ... ? Съмнявам се, че алкохола, в какъвто и да е вид, е толкова
агресивен към метала, че чак да корозира. Че и толкова бързо.
Чет Яну 11, 2007 12:06 am |
|
 |
dan4o
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Чет Яну 13, 2005 11:40 am Мнения: 126 Местоположение: Пловдив 04 Северен
|
веднъж карах с този антифриз и се наложи да сменям гарнитура на главата,по главата се бяха образували малки язвички,в блока имаше поне един литър кафява тиня наложи се да промивам охладителната система ,сега съм с антифриз на приста и от около месец си ми стои
син на цвят,сега се сетих че мотокса се беше обезцветил.антифриза го бях взел от метро,
и се възмущавам от политиката да се прекара клиента и никакъв качествен контрол.
_________________ типо 1.4 карбуратор на газ
|
Чет Яну 11, 2007 1:35 am |
|
 |
masterkar
|
trace написа: moko написа: trace написа: Че к'во му на Мотокса  Карам 2-ри месец и няма проблеми  Колега, мотора ти няма да замръзне, ако това имаш в предвид. Само че ще бъде корозирал от вътре до немай къде си. А проблемите ти могат да започнат от това. Със здраве Някой провеждал ли е изследване ? Или всичко е "приказки на маса" Защото такива неща слушам всеки ден. Пример: Второ - темата е неточна. Заглавието включва "Внимавайте с антифриза и течността за чистачките", докато в самата статия изобщо не става дума за антифриз. Да, решили са, че по-някакво стечение на обстоятелствата (може би да си пийнеш от пръскалките) може да се окаже опасна течността и затова да има забрана за метилов алкохол. Обаче за антифриза ... ? Съмнявам се, че алкохола, в какъвто и да е вид, е толкова агресивен към метала, че чак да корозира. Че и толкова бързо.
trace прочети темата от-до и ще разбереш, че колегата moko е специалист в лаборатория за изследване на тези неща и в никакъв случай това не са празни приказки - най-вече за антифриза  ! Това за алкохола е вярно, ама не се знае какво /добавки, етиленгликол и т.н./ има в този антифриз, че да води до такива мизерии по металните повърхности :roll: ? Дано не си изпатиш и да пс..ваш после, защото не си ни послушал!
Вярно, че самата статия касае само течността за чистачките, но ... :mrgreen:
|
Чет Яну 11, 2007 9:14 am |
|
 |
trace
Кара кола
Регистриран на: Пет Сеп 16, 2005 1:39 am Мнения: 231 Местоположение: София 02 Красно Село
|
dan4o написа: веднъж карах с този антифриз и се наложи да сменям гарнитура на главата,по главата се бяха образували малки язвички,в блока имаше поне един литър кафява тиня наложи се да промивам охладителната система ,сега съм с антифриз на приста и от около месец си ми стои син на цвят,сега се сетих че мотокса се беше обезцветил.антифриза го бях взел от метро, и се възмущавам от политиката да се прекара клиента и никакъв качествен контрол.
Бравото ми е вкарано от Италия, в казанчето беше точно както казваш "кафява тиня",
лично аз съм го чистил. В такъв случай дали е от Мотокс-а ?
п.с. Да не си помислите, че имам нещо общо с фирмата която го прави.
Искрено се надявам да не сте прави и да няма проблеми.
Все пак ще следя до колкото е възможно за евентуални проблеми и ако има такива
ще пиша.
п.с.с. Това малко ми прилича на темата - "Не сипвайте бензин/дизел от еди къде си".
Карам всеки ден и не откривам абсолютно никаква разлика между горивата
на големите вериги бензиностанций (зареждам както ми падне на Шел, ОМВ и Темпо).
Обаче е пълно с теми - "Бензина на Шел не струва" и тем подобни.
Чет Яну 11, 2007 1:07 pm |
|
 |
Nino
|
trace написа: п.с.с. Това малко ми прилича на темата - "Не сипвайте бензин/дизел от еди къде си". Карам всеки ден и не откривам абсолютно никаква разлика между горивата на големите вериги бензиностанций (зареждам както ми падне на Шел, ОМВ и Темпо). Обаче е пълно с теми - "Бензина на Шел не струва" и тем подобни.
:mrgreen: Пожелавам ти да не откриваш още дълго време разлика... да не караш десетки километри на 1200-1300 оборота, щото колата не може да вдигне повече от полузамръзнала нафта в горивопроводите, да си отвориш багажника и бензина в тубата да не е като мастика на кристалчета, да не ти прекъсва и сеца /защото си заредил миналия ден някаква "адска смес", която дори няма мирис на нафта /установявайки го като се мъчиш два дни да източиш същата смес от резервоара/! :mrgreen: Всичко това пожелавам да не ти се случва! :mrgreen:
|
Чет Яну 11, 2007 2:24 pm |
|
 |
trace
Кара кола
|
Аааа, аз съм си на бензин  И върви на пушка.
1200-1500 само когато я запаля и е студено навън, на празни обороти  )))))
Иначе току виж се запушили дюзи
А разни незнайни бензиностанции ги пропускам, то е ясно.
Преди време имах един Нисан и ходех да зареждам на Суходол на една
бензиностанция - беше по-евтино с около 15-20 стотинки.
Резултата е ясен - колата не върви, гореше много повече и спрях да ходя там.
Чет Яну 11, 2007 10:33 pm |
|
|