Дата и час: Нед Сеп 28, 2025 12:12 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 37 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
За българския език и форума! 
Автор Съобщение
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

Мнение 
:arrow: BobyBravo - Не виждам какво доказваш: че няма безгрешни ли? Е, няма. Наистина ли не схващаш за какво става дума или държиш да се заядеш с Vladim? То ако е за второто, далеч по-голям грях е използвания не на място пълен член, макар че имам съмнения да го е поставил от незнание (иначе винаги ми е било чудно защо се бърка - правилото е без изключения - простичко: кой върши действието -> той получава пълния член).

:arrow: Immortal - Препоръчвам ти да гледаш филма Idiocracy, има го по торент тракерите (макар някакъв вид комедия, само ще затвърди мнението ти). :D

Сря Яну 10, 2007 12:42 am
Профил ICQ
Кара детска количка
Кара детска количка
Аватар

Мнение 
Pecho няма нужда да му ставаш адвокат, а аз ни най-малко искам да се ям с някого, но доста от примерите които е дал са точно такива (Грешно натиснат съседен клавиш). Което е неприятно явление но не и повод за дразнене.

Сря Яну 10, 2007 12:46 am
Профил ICQ
Мнение 
BobyBravo написа:
И аз съм за правилното и грамотно писане, но всеки греши колкто и да се стараe и внимава.
Vladim ще си позволя да те цитирaм....

Казал ли съм, че съм безгрешен? Май такива екземпляри не съществуват! :) Повечето от примерите, които съм дал нямат нищо общо с това, което цитираш! В крайна сметка, ако има филолог съгласен да изпълнява моите функции-моля, да заповяда! И още нещо... пожелавам ти да напишеш почти 2000 мнения и да сгрешиш малко по-малко от мен! ;)

Сря Яну 10, 2007 12:47 am
Мнение 
Sko написа:
...@Vladim -> "За българският език и форума!" - братле, точно тая тема не трябва да е с грешка :mrgreen:

Именно тук не мисля, че съм сбъркал, но относно пълният и непълен член съм имал подозрения на моменти така, че, ако съм сгрешил, моля да ме извините, ако пък не-да ми се извините! :D

Сря Яну 10, 2007 12:54 am
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

Мнение 
BobyBravo написа:
Pecho няма нужда да му ставаш адвокат...

Изобщо не става дума за адвокатстване (дали сме се и виждали с Vladim?), а за неграмотността, която за съжаление далеч не е само “форумен” проблем.

Не си правя илюзии, че форумът може (и трябва) да замести или навакса пропуснатите часове по писане, но все някакво приемливо равнище трябва да се поддържа. Защото наистина има писания, за които образованието ми (вкл. филологическо) явно не е достатъчно, за да открия мисълта в тях.

В крайна сметка нещата опират до това да се общува безпроблемно (форумът нали е за това!). Т.е. няма комуникация - няма форум.

Сря Яну 10, 2007 1:08 am
Профил ICQ
Мнение 
Пълен член се слага винаги и само за подлог. Въпросното изречение е безлично - т.е. няма извършител на действието, следователно членът не трябва да е пълен.

(Ех, мама му стара, с тази 4-ка по български език, дето я имам бая работи съм запомнил :) :) :) )

Сря Яну 10, 2007 1:45 am
Мнение 
Пълния член го проверявам по следния начин - ако въпросната дума може да се смени с "него" и изречението продължава да има смисъл, значи няма пълен член. Ако може да се смени с "той" - има пълен член. :wink:

Сря Яну 10, 2007 9:03 am
Мнение 
Оставете го този член на мира! :mrgreen: Разбирате много добре за, какво иде реч! Ако стигнем да се поправяме само за пълен и непълен член ще стана цигулар!

Сря Яну 10, 2007 5:25 pm
Мнение 
Аз никога не съм разбирал защо трябва да има пълен член отзад! :mrgreen:
Това правило според мен го е измислил някой пълен гей! :gay:

Сря Яну 10, 2007 9:09 pm
Фиат фанатик
Фиат фанатик
Аватар

Мнение 
kiro_of_the_day написа:

:haha: "изрод"

P.s.колега кажи какво пиеш (до 200 гр. :mrgreen: ) винаги като прочета твоЙО :D писанЙЕ ми се оправя настроението :mrgreen:

Сря Яну 10, 2007 10:27 pm
Профил
Мнение 
Каквото и да си говорим , грешки винаги ще има . Много пъти е предлагано да се направи тема БИСЕРИ , но незнайно защо ръководството отказва . Нека се посмеем заедно . Ще бъде и разтоварващо . Между другото , аз съм фен на Ключарския словоред .

Чет Яну 11, 2007 7:53 am
Мнение 
atos написа:
Каквото и да си говорим , грешки винаги ще има . Много пъти е предлагано да се направи тема БИСЕРИ , но незнайно защо ръководството отказва . Нека се посмеем заедно . Ще бъде и разтоварващо . Между другото , аз съм фен на Ключарския словоред .
:36_2_33:
"Ключарския словоред"... това беше жестоко!

Чет Яну 11, 2007 9:54 am
Мнение 
atos написа:

Честно. От Ключаря по уникален в това отношение няма. :mrgreen: :mrgreen:

Чет Яну 11, 2007 9:56 am
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

Мнение 
Yavor написа:
atos написа:

Честно. От Ключаря по уникален в това отношение няма. :mrgreen: :mrgreen:

И аз много се смея,макар и своя грешка да видях в примерите ;) Убеден съм,че Ключаря сяда с чаша алкохолно в ръка пред компа :) А на "дълбокомислената" тема на Нино,съм се хилил 10 минути :)

Чет Яну 11, 2007 10:24 am
Профил ICQ
Мнение 
tomazo написа:
kiro_of_the_day написа:

:haha: "изрод"

P.s.колега кажи какво пиеш (до 200 гр. :mrgreen: ) винаги като прочета твоЙО :D писанЙЕ ми се оправя настроението :mrgreen:

Обикновено пием над двеста грама! :mrgreen: Така, че офертата май отпада да се таковам у пиянИцата ... :mrgreen:

Чет Яну 11, 2007 10:49 am
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 37 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща