Дата и час: Нед Сеп 28, 2025 10:49 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 67 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Внимавайте с Антифриза и течността за чистачките 
Автор Съобщение
Мнение 
Ами като сипвам хубавия спирт за пиене (етилов 95%) в казана на чистачките, ще има криза в други аспекти на живота:mrgreen:

Вто Дек 05, 2006 5:25 pm
Мнение 
masterkar написа:
Chaos_ написа:
Не знам нищо за фирмата, нито за продуктите й. Но съдейки по описанията ви - АКО тази фирма произвежда и разпространява чрез големи търговски вериги толкова богата гама продукти...ми хрумва мисълта, че може би нищо йм няма на продуктите, а по-скоро някой е започнал кампания срещу въпросната фирма, за да напълни собственото си (или нечие приятелско) джобче.

По пътя на размишленията какво ще направи наше величество масовият потребител след такива "отзиви"? Ами ще спре да си купува тази марка и ще търси друга евтина течност за чистачки. Също толкова евтина и също толкова качествена. А може би дори малко по-скъпа. И също толкова качествена.

И какво се случва с ..."ароматик" ли бяха? Ми фалират и ги купувам на безценица...
Лепвам им моите етикети.
И ето ви друга марка ...консуматив.
Старото качество...

Съгласен съм и с теб! Прочети предишния ми пост :arrow:
masterkar написа:
Ако написаното за MOTOX се потвърди на 100% предчувствам, че се заформя ГРАНДИОЗЕН скандал - неустойки, дела, ... и т.н.
Очакваме включване от moko :arrow: естествено когато има възможност /право/ да пише! :roll:

.
Ето го включването и от мен. Но за съжеление не мога да ви продоставя снимките, които ви обещах. Както вече споменах ще има дела срещу този производител и това ще бъде като доказателствен материал. Инах желание, но разберете ме. Между другото в момента гледах съда с антифриза, с който се проведе изпитването. За 10 дена този антифриз си промени цвета от син на кафяв. В момента прилича на нещо между кафе и какао. Да поясня - изпитването представлява следното. Антифриза са поставя в съд, който е запечатан и през определен отвор се подава въздух. Целия този съд е потопен във вана в която се поддържа определена температура. Мисля че беше 84 гр.Ц.
Вътре при антифриза са поставени пластини от различни материали (алуминий, стомана, мед, и т.н.). Не е нещо кой знае какво но е доста впечатляващ резултата.
Наблюдение имам само за антифриза на тази фирма, за течността за чистачки не мога да кажа нищо.

Вто Дек 05, 2006 5:35 pm
Кара Симсонка
Кара Симсонка
Аватар

Мнение 
Според мен всички сме един дол дренки и не виждам смисъл да съдим само един производител, след като едва ли има изключения...Той е изкупителна жертва за другите, те няма да се поучат ...и всичко си остава постарому - откъм качество - само дето една фирма е осъдена...за да се увеличат продажбите на друга :D
...песъчинка на плажа...

П.П.
Продължавам да си мисля че конкретния производител е попаднал на мушката НЕ заради интересите на потребителя, а заради интересите на ... конкуренция примерно...или защото не е подкупил някого...достатъчно...

Вто Дек 05, 2006 6:10 pm
Профил ICQ
Мнение 
Vladim написа:
Е добре де... да си я сипя ли тази течност, която така и така съм си купил в съда на стякломиячките, или да е изсипя в мивката? :roll:

Сипвай смело в съда на стъкломиячките, но в никакъв случай не и в чашката за аперитива ти!!! Yellow_Flash_Colorz_PDT_06 :36_2_33: Yellow_Flash_Colorz_PDT_05

Вто Дек 05, 2006 9:30 pm
Мнение 
Днеска си взех от OMV течност за чистачките, всъщност дадоха ми я на промоция след като си измих колата там. Има мириз на ябълка, зелена, не си спомням точно името ... някой да е ревал от нея? Щото смених старата с нея. От старата каква гнас изтече просто не е истина! Ако някой се чуди как да си източи старата течност маха моторчето и изтича всичко.

Търсих и антифриз, гледах за марков (Paraflu, Castrol, Mobil, Shell) ама не намерих никъде, накрая си взех пак от OMV някакъв немски за 11 лв. 1 литър, дано не съм сгрешил. Само български боклуци по 3-4 лева се продават ...

Пон Яну 08, 2007 7:21 pm
Мнение 
wwweb написа:
Днеска си взех от OMV течност за чистачките, всъщност дадоха ми я на промоция след като си измих колата там. Има мириз на ябълка, зелена, не си спомням точно името ... някой да е ревал от нея? Щото смених старата с нея. От старата каква гнас изтече просто не е истина! Ако някой се чуди как да си източи старата течност маха моторчето и изтича всичко.

Търсих и антифриз, гледах за марков (Paraflu, Castrol, Mobil, Shell) ама не намерих никъде, накрая си взех пак от OMV някакъв немски за 11 лв. 1 литър, дано не съм сгрешил. Само български боклуци по 3-4 лева се продават ...

И аз съм с нея от около месец, два пъти купувам, но не съм имал проблем.Гнаста е от летните "мосю бриколажки" ментета.

Пон Яну 08, 2007 11:07 pm
Мнение 
Nino написа:
wwweb написа:

И аз съм с нея от около месец, два пъти купувам, но не съм имал проблем.Гнаста е от летните "мосю бриколажки" ментета.

Ами предишната не я бях сменял от както съм взел колата. Но днес щото ми дадоха тази на промоция и викам дай да я сменя. Сложих 1 литър + 1,5 л. дейонизирана вода, дано няма проблеми ...

Пон Яну 08, 2007 11:30 pm
Мнение 
wwweb написа:

И аз преди 2-3 месеца търсих антифриз "PARAFLU" и намерих само във "VANTOTRADE" - 11лв/1литър концентрат! Само за инфо - вече си взел :wink: !

Вто Яну 09, 2007 6:26 pm
Мнение 
Тоя МОТОХ продължават да го продават в магазина на Стамболийски.
Явно не четат форума ни.

Вто Яну 09, 2007 9:37 pm
Кара кола
Кара кола
Аватар

Мнение 
Че к'во му на Мотокса :D Карам 2-ри месец и няма проблеми :P

Вто Яну 09, 2007 10:32 pm
Профил
Мнение 
trace написа:

То добре, че е топла зимата.
Тука такива неща се изписаха против него, че косите ми настръхнаха.
Бях си купил един литър и долях в системата.
Ама добре, че е топла зимата...

Вто Яну 09, 2007 10:41 pm
Мнение 
trace написа:

Колега, мотора ти няма да замръзне, ако това имаш в предвид. Само че ще бъде корозирал от вътре до немай къде си. А проблемите ти могат да започнат от това.
Със здраве

Сря Яну 10, 2007 7:44 am
Мнение 
Цитат:
Колега, мотора ти няма да замръзне, ако това имаш в предвид. Само че ще бъде корозирал от вътре до немай къде си.

Етанол, метанол - все тая. За колата едва ли има значение кое от двете ще е "алкохола" в съставките.

Сря Яну 10, 2007 11:49 am
Кара кола
Кара кола

Мнение 
А някой знае ли каква е разликата м/у етанол и моноетанол и дали може да се смесват без да си влияят отрицателно на качествата?

Сря Яну 10, 2007 5:21 pm
Профил ICQ
Фиат маниак
Фиат маниак

Мнение 
Sandeto написа:
А някой знае ли каква е разликата м/у етанол и моноетанол и дали може да се смесват без да си влияят отрицателно на качествата?

Ами разликата е на кой въглеводород са производни.
Етанола (етилов алкохол) е производна на етан C2H6 и има формула C2H5OH
Метанола (метилов алкохол) е производна на метан CH4 и има формула CH3OH

И двата алкохола имат подобни химични и физични свойства (включително вкус и мирис) и могат да се смесват в произволни съотношения помежду си и със вода.
Метанола е силно отровен за хората и при поглъщане води до слепота и/или смърт дори при ниски дози. Има свойството да се абсорбира през кожата и при вдишване на парите, така че трябва да се внимава и при работа с него - разбира се опасните дози при това са значително по-големи.
Противоотрова за метанола е етиловият алкохол, така че при отравяне - пиете една водка на екс и звъните на бърза помощ.

Опа, като не чета внимателно... :( става въпрос за "моноетанол" - по моите бедни представи, "моноетанол" си е същото като "етанол" - едновалентен алкохол на етана.

Сря Яну 10, 2007 6:14 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 67 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща