|
|
Дата и час: Чет Май 29, 2025 6:08 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Автор |
Съобщение |
stef
Фиат идол
Регистриран на: Пон Май 23, 2005 4:18 pm Мнения: 1403 Местоположение: пловдив
|
plambi написа: Yavore,така е и аз им се чудя на колегите на които им горят малко колите.Сигурно не живеят в големи градове и карат повече като извънградско. Моят Фиат е 1.1 и на ГАЗ ми дава 13/100 без да го юркам във Варна.тук преобладават задръствания постоянно така че за мен е нормално да ми гори толкова,представям си ако бях в софия сигурно 15 щеше да отива,а извън града ми е 7/100 газ
колега не знам дали си с FIRE мотора или не, но мойто уно с този мотор гори макс 7,8 газ в града и макс 6,5 извън града /110-130км/ч/ най ниска стойност в града около 6,7 л и най ниска извън града 5,7л градското е Пловдив изпарител БРС - така че има го този момент с нискя разход 
_________________ TEMPRA 1.8 SW.SLX
UNO 1.0 FIRE
|
Пет Яну 05, 2007 4:38 pm |
|
 |
Yavor
|
stef написа: plambi написа: Yavore,така е и аз им се чудя на колегите на които им горят малко колите.Сигурно не живеят в големи градове и карат повече като извънградско. Моят Фиат е 1.1 и на ГАЗ ми дава 13/100 без да го юркам във Варна.тук преобладават задръствания постоянно така че за мен е нормално да ми гори толкова,представям си ако бях в софия сигурно 15 щеше да отива,а извън града ми е 7/100 газ колега не знам дали си с FIRE мотора или не, но мойто уно с този мотор гори макс 7,8 газ в града и макс 6,5 извън града /110-130км/ч/ най ниска стойност в града около 6,7 л и най ниска извън града 5,7л градското е Пловдив изпарител БРС - така че има го този момент с нискя разход 
Още малко ще кажеш че ти връща газ в бутилката като стои на едно място.
Тези цифри мога да ги повярвам само ако я покарма 1 месец и то тогава пак няма да ги даде.
Имах 1.1 Уно навремето с БРЦ газ - Извънградско съм падал под 6 газ веднъж вярно, ама градско под 9 нямаше - и то точно в Пловдив живеех тогава. Толкова нисък разход може да даде само такси например, което изобщо не се гаси и върти непрекъснато. А ако се кара нормално - т.е. палиш, минаваш няколко км, гасиш, изстива, пак палиш едва загрва, пак гасиш, изстива и т.н. по 8.5-9.5 няма реалистичен разход на този свят за градско. За дълъг път е друго. Все пак говорим за ГАЗ!
|
Пет Яну 05, 2007 7:43 pm |
|
 |
stef
Фиат идол
|
Yavor написа: stef написа: plambi написа: Yavore,така е и аз им се чудя на колегите на които им горят малко колите.Сигурно не живеят в големи градове и карат повече като извънградско. Моят Фиат е 1.1 и на ГАЗ ми дава 13/100 без да го юркам във Варна.тук преобладават задръствания постоянно така че за мен е нормално да ми гори толкова,представям си ако бях в софия сигурно 15 щеше да отива,а извън града ми е 7/100 газ колега не знам дали си с FIRE мотора или не, но мойто уно с този мотор гори макс 7,8 газ в града и макс 6,5 извън града /110-130км/ч/ най ниска стойност в града около 6,7 л и най ниска извън града 5,7л градското е Пловдив изпарител БРС - така че има го този момент с нискя разход  Още малко ще кажеш че ти връща газ в бутилката като стои на едно място. Тези цифри мога да ги повярвам само ако я покарма 1 месец и то тогава пак няма да ги даде. Имах 1.1 Уно навремето с БРЦ газ - Извънградско съм падал под 6 газ веднъж вярно, ама градско под 9 нямаше - и то точно в Пловдив живеех тогава. Толкова нисък разход може да даде само такси например, което изобщо не се гаси и върти непрекъснато. А ако се кара нормално - т.е. палиш, минаваш няколко км, гасиш, изстива, пак палиш едва загрва, пак гасиш, изстива и т.н. по 8.5-9.5 няма реалистичен разход на този свят за градско. За дълъг път е друго. Все пак говорим за ГАЗ!
газ в бутилката ми се иска да връща ама нъцки ,а това дали е верно или не, не карам да ми вярва някой просто написах мнение /нямам далавера да лъжа никого/ между другото имам приятел със същото /колегата ЕVERTON-от форума/ само че новото купе и 4 скорости разхода му е абсулютно същия може да го потвърди м/у другото и на двамата газовите уредби са ни слагани при един и същи майстор може и той да е причината 
UNO 1.0 FIRE
|
Пет Яну 05, 2007 8:38 pm |
|
 |
plambi
Напреднал шофьор на Фиатка
Регистриран на: Вто Ное 22, 2005 9:38 pm Мнения: 378 Местоположение: Варна Приморски
|
Колега, какви са тия стойности 5,7 на газ ? та аз ги постигам само на бензин тия числа но не и за градско,градско ми гори 10 бензин.Колата ми не е издухана,ходил съм на елкон и т.н.,навява ме мисълта че колата ти е супер спъната на газ за да ти гори толкова и даже се чудя как си карал със 130 км/ч ;) Изпарителя ми е ловато нямам никакви проблеми, уното не е fire ,а е 1.1 60 S 58,5 к.с. просто си върви много добре,даже си мисля че на газ има повечко тяга.Мога да завия кранчетата докрай но никога няма да постигна твоя разход
_________________ Fiat tipo 1.6mi
|
Съб Яну 06, 2007 2:59 pm |
|
 |
stef
Фиат идол
|
plambi написа: Колега, какви са тия стойности 5,7 на газ ? та аз ги постигам само на бензин тия числа но не и за градско,градско ми гори 10 бензин.Колата ми не е издухана,ходил съм на елкон и т.н.,навява ме мисълта че колата ти е супер спъната на газ за да ти гори толкова и даже се чудя как си карал със 130 км/ч ;) Изпарителя ми е ловато нямам никакви проблеми, уното не е fire ,а е 1.1 60 S 58,5 к.с. просто си върви много добре,даже си мисля че на газ има повечко тяга.Мога да завия кранчетата докрай но никога няма да постигна твоя разход
5,7 ми е давала извън града а не в града мойто е 45 кс карбуратор и ако ми са завити много кранчетата колата да е спъната гори повече /просто има една оптимална настройка на вървене и горене/ ако има колега с уно като моето /карбуратор ,а не моноинжекция/ съм сигурен че ще го потвърди този разход между другото раликата в разхода бензин газ ми е около 0,5 литра не знам при вас колко е
UNO 1.0 FIRE
|
Съб Яну 06, 2007 3:05 pm |
|
 |
cougar
Кара балканче
Регистриран на: Нед Яну 29, 2006 2:08 am Мнения: 45 Местоположение: Варна 04 Варненчик
|
Колеги и аз да споделя ,извън градско 7,5-8,5л/100км зависи от карането градско лятото ми даваше 9-9,5л/100км сега не съм я засичал в студа но съм сигурен, че е над 10-11л може и повече дори , таква разходи по 7 градско и за мен се нереални особено зимата и то в голям град
_________________ FIAT UNO 1,4i ELEGANZA 160.A1.046
|
Съб Яну 06, 2007 11:35 pm |
|
 |
plambi
Регистриран на: Вто Ное 22, 2005 9:38 pm Мнения: 378 Местоположение: Варна Приморски
|
 абсолютно си прав колега ;)
cougar написа: Колеги и аз да споделя ,извън градско 7,5-8,5л/100км зависи от карането градско лятото ми даваше 9-9,5л/100км сега не съм я засичал в студа но съм сигурен, че е над 10-11л може и повече дори , таква разходи по 7 градско и за мен се нереални особено зимата и то в голям град
|
Пон Яну 08, 2007 5:09 pm |
|
 |
everton
Регистриран на: Сря Май 18, 2005 9:22 pm Мнения: 371 Местоположение: Пловдив
|
cougar написа: Колеги и аз да споделя ,извън градско 7,5-8,5л/100км зависи от карането градско лятото ми даваше 9-9,5л/100км сега не съм я засичал в студа но съм сигурен, че е над 10-11л може и повече дори , таква разходи по 7 градско и за мен се нереални особено зимата и то в голям град
fire колеги fire. който иска да вярва, който не иска да те вярва. моя разход цяла година е е между 7.5 и 8.2 л - пловдивско.
_________________ UNO 1.0 FIRE & TIPO 1.4 I.E

|
Пон Яну 08, 2007 8:00 pm |
|
 |
joni_go
Кара детска количка
Регистриран на: Пон Окт 02, 2006 10:47 pm Мнения: 16 Местоположение: Варна/горна оряховица
|
е аз доколкото забелязвам колегите от Пловдив и Пазарджик са им доста икономични машините,
апак ние тука вав Варна имаме ебаси разходите.
И пак се замислям:
на чисто нова кола (хюндай атос на брачетка ми) гори към 5; 5.5/100 бензин извънградско
а тя не вдига повече 100км/час,
а вашите на 10год. и повече и на по 200-300 000км горят окло 6/100 ГАЗ
нещо бъркате сметките или километражите ви не показват много вярно
_________________ уно 1.5i.e.
типо 1.6.i.e.
а сега дедра2.0i.e.
|
Чет Яну 11, 2007 12:26 am |
|
 |
Todor_Gagovski
Кара кола
Регистриран на: Сря Юли 20, 2005 11:48 am Мнения: 315 Местоположение: Пловдив
|
Е не на всички от Пловдив ни горят малко колите моята под 12л/100км градско немога да я сваля а извънградско 8,5-9л/100 км.
_________________ BRAVA 1,6 16V ELX-
|
Чет Яну 11, 2007 7:30 pm |
|
 |
Yavor
|
Todor_Gagovski написа: Е не на всички от Пловдив ни горят малко колите моята под 12л/100км градско немога да я сваля а извънградско 8,5-9л/100 км.
Мда, щот не си с 1,1 моторетка и то ФИРЕ...
Пък имаш и 3-400 кила отгоре спрямо Пунтаците. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
|
Пет Яну 12, 2007 10:21 am |
|
 |
zgabrovski
|
Колеги вие се бъзикате, ама мойто Уно което е 45 коня (FIRE карбуратор 999 см3) съм го свалял под 4 на дълъг път безин. В тая връзка не виждам нищо необичайно да дава и 5.7 Газ. Баща ми го кара и в момента.
А Пунтото ми даваше около 6 газ (1.1 fire моноинжекция). Тия мотори са железни аз пунтото съм го карал 2 седмици с 800 грама масло (беше се пробил картера и беше изтекло ) - няма ядове... От хора навътре в нещата съм чувал че това са двигатели за 700000 километра без ремонт.
|
Пет Яну 12, 2007 4:16 pm |
|
 |
everton
Регистриран на: Сря Май 18, 2005 9:22 pm Мнения: 371 Местоположение: Пловдив
|
zgabrovski написа: Колеги вие се бъзикате, ама мойто Уно което е 45 коня (FIRE карбуратор 999 см3) съм го свалял под 4 на дълъг път безин. В тая връзка не виждам нищо необичайно да дава и 5.7 Газ. Баща ми го кара и в момента. А Пунтото ми даваше около 6 газ (1.1 fire моноинжекция). Тия мотори са железни аз пунтото съм го карал 2 седмици с 800 грама масло (беше се пробил картера и беше изтекло ) - няма ядове... От хора навътре в нещата съм чувал че това са двигатели за 700000 километра без ремонт.
я станахме 3 -ма  ! колега сигурно не ти е вярен километража 
_________________ UNO 1.0 FIRE & TIPO 1.4 I.E

|
Пет Яну 12, 2007 8:27 pm |
|
 |
zgabrovski
|
Сигурно и повече...септември нашите пътуваха за морето и бащата ми сведе че му е дало около 4 на дълъг път София-Албена...
|
Пет Яну 12, 2007 9:39 pm |
|
 |
plambi
|
Такъв разход,и в заводската книжка не пише - под 4? всички знаем че файър е най-добрия двигател,но аз докато не видя не мога да повярвам
|
Съб Яну 13, 2007 1:17 pm |
|
|