Автор |
Съобщение |
val_mcrae
Фиат маниак
Регистриран на: Пон Ное 21, 2005 11:04 am Мнения: 567 Местоположение: Карлово
|
 заден спойлер или крило или там който както го знае
Та молбата ми е следната има ли някой снимки или да знае някой сайт с тунинг или нещо подобно за да си избера или вие да ми препоръчате заден спойлер. Решил съм да си купувам. Става въпрос за Фиат Купе.
_________________ COUPE pinin farina 2.0 16V
|
Вто Яну 02, 2007 8:25 pm |
|
 |
johnfound
Фиат маниак
Регистриран на: Вто Сеп 06, 2005 7:42 pm Мнения: 671 Местоположение: Пловдив 04 Северен
|
 Re: заден спойлер или крило или там който както го знае
val_mcrae написа: Та молбата ми е следната има ли някой снимки или да знае някой сайт с тунинг или нещо подобно за да си избера или вие да ми препоръчате заден спойлер. Решил съм да си купувам. Става въпрос за Фиат Купе.
"Спойлер" и "Антикрило" (а не крило) са две съвършенно различни неща. Спойлера служи за подобряване на обтекаемостта и намаляване на въздушното съпротивление, а антикрилото служи за увеличаване на притискащата сила при високи скорости, но за сметка на това увеличава въздушното съпротивление и от тук намалява максималната скорост и увеличава разхода.
Та ти какво всъщност искаш да сложиш?
|
Вто Яну 02, 2007 8:40 pm |
|
 |
val_mcrae
Фиат маниак
|
"Спойлера служи за подобряване на обтекаемостта и намаляване на въздушното съпротивление"
Значи ще е спойлер и благодарско за информацията. 
|
Вто Яну 02, 2007 9:13 pm |
|
 |
johnfound
Фиат маниак
Регистриран на: Вто Сеп 06, 2005 7:42 pm Мнения: 671 Местоположение: Пловдив 04 Северен
|
val_mcrae написа: "Спойлера служи за подобряване на обтекаемостта и намаляване на въздушното съпротивление" Значи ще е спойлер и благодарско за информацията. 
Малко ме съмнява да може да се подобри много обтекаемостта точно на фиат купе...  Поне не без участието на екип по аеродинамика и аеродинамична тръба.
И въобще в България и по света масовите спойлери и антикрилата имат главно декоративни функции и със сигурност влошават аеродинамиката. Разбира се има и сериозни фирми, които предлагат качествени решения, но и цените са им сериозни.
При всички положения може да наминеш из Пловдив - под моста на "Герджика" имаше някаква фирма която се занимава със спойлери брони и др. под.
Също и някъде под надлеза на завод "Ален Мак", но тях не ги знам къде са точно.
|
Вто Яну 02, 2007 11:27 pm |
|
 |
ptzonev
Кара ролкови кънки
Регистриран на: Чет Окт 05, 2006 12:14 am Мнения: 31 Местоположение: София 10 Триадица
|
Хм, и на мен ми е интересно къде ще го сложиш (коети и да избереш от двете), и какво мислиш че ще се подобри с него? :?
_________________ Fiat Uno 45
Fiat Uno 1.3 turbo i.e.
|
Пет Яну 05, 2007 1:39 am |
|
 |
val_mcrae
Фиат маниак
|
ptzonev написа: Хм, и на мен ми е интересно къде ще го сложиш (коети и да избереш от двете), и какво мислиш че ще се подобри с него? :?
ООО не, вие ме разбрахте погрешно аз не го изкам за някакво подобрение, а по скоро за визията 
|
Пет Яну 05, 2007 11:15 am |
|
 |
eternal
Кара детска количка
Регистриран на: Пет Яну 05, 2007 1:58 pm Мнения: 5 Местоположение: Пловдив 06 Тракия
|
Lion-tuning,RedLine Tuning,Beta tuning,Devil tuning.
|
Пет Яну 05, 2007 5:45 pm |
|
 |
ptzonev
Кара ролкови кънки
Регистриран на: Чет Окт 05, 2006 12:14 am Мнения: 31 Местоположение: София 10 Триадица
|
val_mcrae написа: ptzonev написа: Хм, и на мен ми е интересно къде ще го сложиш (коети и да избереш от двете), и какво мислиш че ще се подобри с него? :? ООО не, вие ме разбрахте погрешно аз не го изкам за някакво подобрение, а по скоро за визията 
Дори и само за визия да е пак не ми се връзва :? Според мен добре ще стои нещо като лайсна на задното стъкло /виждал съм такива на МБ и БМВ/. Но в крайна сметка каквото си решиш :roll:
Fiat Uno 1.3 turbo i.e.
|
Сря Яну 10, 2007 1:34 am |
|
 |
NPD
Кара кола
Регистриран на: Вто Дек 13, 2005 1:56 am Мнения: 291 Местоположение: Бургас
|
Нещо такова ли имаш в предвид ?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
_________________ COUPE 1.8 16V
VOLVO XC90 T6
|
Сря Яну 10, 2007 6:21 pm |
|
 |
toko
Напреднал шофьор на Фиатка
Регистриран на: Чет Апр 07, 2005 8:50 pm Мнения: 412 Местоположение: София
|
и аз съм на мнение да не разваляш визията ня колата!
иначе варианти много.. може да си вземеш готов или да ти направят по снимка в нета!
_________________ "То, правото, е като хубава кобила на пазара. Който има повече пари, той я купува..." Йордан Радичков.
|
Сря Яну 10, 2007 6:53 pm |
|
 |
val_mcrae
Фиат маниак
|
Колега NPD много е готино така тунинговано това купе обаче аз си мисля само за едно малко спойлерче отзад на капака :mrgreen: Не че не бих искал пълен тунинг но тогава колата остава вечно моя. :mrgreen:
|
Сря Яну 10, 2007 7:35 pm |
|
 |
CCB
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Съб Яну 06, 2007 7:10 pm Мнения: 137 Местоположение: София 15 Младост
|
1.Ти ако решиш да си правиш колата тунинг , със сигурност няма да я продадеш след 5 месеца
2.Защо да остава вечно твоя ?! сваляш броните и праговете , хакваш старите и кеф ти тунинг , кеф ти stock
3.Ако го направиш качествено има доста голям шанс да я продадеш , защото по света вече интереса от тунинг на автомобили е доста висок(било то силов ,вътрешен или външен)
Аз лично в момента събирам пари да купя всичко накуп , за да нема селски прояви.Съвета от мен е - прави качествено !*
*можеш да разгледаш в тунинг.бг-то има 2 теми "Селски тунинг" - Е ТЕ ТАКА НЕ ТРЕЕ СЕ ПРАИ  :mrgreen: :mrgreen:
Сря Яну 10, 2007 11:51 pm |
|
 |
ptzonev
Кара ролкови кънки
|
NPD написа: Нещо такова ли имаш в предвид ?
Анджък :mrgreen: Демек - точно това имах впредвид. Ето това е хубаво купе :idea:
Fiat Uno 1.3 turbo i.e.
|
Чет Яну 11, 2007 1:21 am |
|
 |
Stracimir
Кара балканче
Регистриран на: Сря Сеп 14, 2005 4:51 pm Мнения: 41 Местоположение: Провадия
|
Ето това не е лошо

_________________ FIAT Marea 1.8 16V ELX
|
Пет Яну 12, 2007 3:16 pm |
|
 |
najiny
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Чет Ное 23, 2006 11:42 am Мнения: 64 Местоположение: София Витоша Бояна
|
мисля че ако не се състезаваш, а както чета ти НЕ се състезаваш с тая колица спойлер не ти трябва! ако си слагаш си сложи некъв готин и скъп всичко друго е ПЕРНИКЧАНСКА ЦИГАНИЯ! само става по грозно и натруфено. заводската работа си е най добра!
_________________ Punto 2002 - ако ма смачкано
ROVER 200 яка колица
|
Пет Яну 12, 2007 8:04 pm |
|
|