|
|
Дата и час: Вто Май 20, 2025 2:27 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Добавка за зимата на Хелиос-последен тест!
Автор |
Съобщение |
gdd55
|
 Добавка за зимата на Хелиос-последен тест!
gdd55 написа: веднага обяснявам до момента,при концентрат за 200л зимната добавка сипани на 60л от мен: 1.сутрин няма такова силно тракане 2.няма разлика в звука при 2000 оборота и 4000+ много отихна колата 3.разхода извън града ми падна с 1л за града незнам не съм я карал още 4.като я запаля сутрин точно на самото палене за 5 секунди нафтата мирише много гадно все еднно едновремешните автобуси Чавдар,но това е само на самия старт
Не винаги българското е кофти
Минах 208км, 120 от които бяха извънградско,отивам да си долея и познайте до гарловината 11,6литра
тая кола такав разход не ми е давала никога това е 5,6л/100км.
Извън града карах със 110-120,а за градското в Бургас вече е доста натоварено баш градско си е със задръстванията със всичкото му, но в ненормални задръствания не съм бил по време на експеримента.
Препоръчвам ви е на всички тая добавка,само незнам как ще я сипвате,защото аз сипах за 200литра на 63 литра/пълен резервоар/ и незнам дали не е опасно така
А това е линк на колегата ohoo http://www.helios.bg/index.php?option=c ... &Itemid=52 който е изровил в нета за тази добавка
|
Нед Дек 31, 2006 1:28 am |
|
 |
BEX---GT---TDi
|
ухааа, ще я пробвам, колега, а на каква цена е и от къде мога да я намеря 
|
Нед Дек 31, 2006 2:54 pm |
|
 |
gdd55
|
тоя концентрат за 200л гориво е 5,60лв.Купих го от петрол ,но го има почти навсякъде
|
Нед Дек 31, 2006 3:06 pm |
|
 |
BEX---GT---TDi
|
аз сега взех една добавка на шел - 500мл, 500л трябва да стигне, ама аз по повечка ще слагам и след това взимам от Хелиос щом си доволен от него.
пп.: Весело посрещане на новата година 
|
Нед Дек 31, 2006 4:35 pm |
|
 |
Red Storm
|
Аз сложих РЕДЕКС.Никаква промяна.Струва 4,60 за 200л. :(
|
Сря Яну 03, 2007 5:55 pm |
|
 |
doofiat
|
По съвет на Жорката от Бургас, преди 30 мин. сложих от добавката Хелиос. Хелиос за 200 л - 4,91 лв, а Хелиос за 50 л - 2,80 лв от бензиностанция Лукойл-Петрол. Има разфасовка Хелиос за 20 л, но цена за нея не знам.
Взех си Хелиос за 200 л и отварям резервоара и меря на око и за секунда ливнах и гледам бах мааа му тя се сипала цялата
Супер неудобно е ако си вземеш Хелиос за 200 л. Нито има мярка, нито нищо.
Аз знам, че няма да й стане нищо на колата с добавка за 200 л на 50 л нафта, ама много се ядосах, че са го направили така. Изглежда ми като нарочно направено така.
|
Чет Яну 04, 2007 11:41 am |
|
 |
gdd55
|
Според мен нали е българска  Представям си пак по български обичай са си казали: "Те тия кво искат за 5 лева да има и мярка,ай да ми се мащат от главЪта,като искат да си купят по скъпа".ЛОгото едно нещо няма значенеи дали го правиш с пари или без направи го като хората,май скоро няма да проработи в нашата страна еврочленка
Дофиате ти тази зимната ли сипа или лятната пише ли -25С на етикета защото само това е разликата в етикетите и капачката на -25 е черна.Питам те защото си е взел много евтина да не си взел лятната ?
|
Чет Яну 04, 2007 11:54 am |
|
 |
doofiat
|
gdd55 написа: Дофиате ти тази зимната ли сипа или лятната пише ли -25С на етикета защото само това е разликата в етикетите и капачката на -25 е черна.Питам те защото си е взел много евтина да не си взел лятната ?
На етикета пише до -25 и е с червена капачка в черна тубичка.
|
Чет Яну 04, 2007 12:49 pm |
|
 |
doofiat
|
Nino написа: Ами, че те хората специално за Вас са направили и разфасовките за 20л и 50л.К'во ривете?! :mrgreen:
Много ти е смешно, а 
|
Чет Яну 04, 2007 12:50 pm |
|
 |
gdd55
|
Kaрай :mrgreen: слагай по много за да се чувсва изобилието 
|
Чет Яну 04, 2007 12:57 pm |
|
 |
doofiat
|
Сега ще ви стане и по-смешно
Взел съм ЛЯТНА  и съм я надрънкал цялата. Сега ходих до колата и видях, че е лятна :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Сега ако сложа и зимна дали ще стане нещо? Питането ми е сериозно :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
|
Чет Яну 04, 2007 12:58 pm |
|
 |
Dodo 155
Напреднал шофьор на Фиатка
Регистриран на: Вто Ное 01, 2005 1:25 pm Мнения: 495 Местоположение: София
|
doofiat написа: Сега ще ви стане и по-смешно Взел съм ЛЯТНА  и съм я надрънкал цялата. Сега ходих до колата и видях, че е лятна :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Сега ако сложа и зимна дали ще стане нещо? Питането ми е сериозно :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Гледай да не докараш консистенция добавка/гориво 1:1 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ти с опитване на всички добавки сигурно си качил цетановото число на 100 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Взимай си разсфасовката за 50л. както ти казва Нино
Аз слагам КАСТРОЛ TDA и чак преди 5 дни забелязах, че предпазва и от желиране до -26 :mrgreen: :mrgreen:
Голям съм ... КАУН :mrgreen:
_________________ FIAT Punto 99' 1.7 TD
FIAT Punto 02' 1.9 JTD
|
Чет Яну 04, 2007 11:22 pm |
|
 |
gdd55
|
doofiat написа: Сега ще ви стане и по-смешно Взел съм ЛЯТНА  и съм я надрънкал цялата. Сега ходих до колата и видях, че е лятна :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Сега ако сложа и зимна дали ще стане нещо? Питането ми е сериозно :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Къде гледаш бре
Хем ти казах да внимаваш че разликата е само в надписа -25С и черната тапа  Трябва да се замислиш върху подписа си :mrgreen:
Сега като сложиш за -25С за 50л,мисля че няма да е опасно но за всеки случай не караий повече от 4000 оборота и всичко ще е наред
|
Пет Яну 05, 2007 12:32 am |
|
 |
gdd55
|
doofiat
Раздуй какво стана доволен ли си
|
Нед Яну 07, 2007 4:56 pm |
|
|