Дата и час: Съб Май 24, 2025 1:08 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 18 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
диагностика на помпа lucas- възможно ли е това в София? 
Автор Съобщение
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST диагностика на помпа lucas- възможно ли е това в София?
след като се начетох на теми във форума, че дизелджиите с помпи, различни от bosh имат лош късмет, поради липсата на сервиз за диагностика в София, се допитах до един сервиз, който ми е доста сърдечно препоръчан. От там ми отговориха, че специално за моето браво- тд100 от '97, понеже е с механична помпа, могат без проблем да ми направят диагностика, независимо от модела на помпата /моята е лукас, като на всички тд100/, понеже не се прави с компютър. Аз понеже не разбирам, веднага бързам да ви попитам, възможно ли е това или просто са ми отговорили така от срам да ми откажат?

Пет Дек 29, 2006 3:08 pm
Профил ICQ
UNREAD_POST 
Кой е сервизът? Аз съм обиколил доста.

Пет Дек 29, 2006 9:30 pm
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
сервизът е на Хладилника и е проверен с ремонт на друг дизел, от който съм много доволен- всичко е на 6! но както казах, много ме наплашихте с вашите писания за диагностика на помпи лукас :-) да още се колебая, дали да им поверя и фиатката.

Сря Яну 03, 2007 12:15 pm
Профил ICQ
UNREAD_POST 
simps написа:
сервизът е на Хладилника и е проверен с ремонт на друг дизел, от който съм много доволен- всичко е на 6! но както казах, много ме наплашихте с вашите писания за диагностика на помпи лукас :-) да още се колебая, дали да им поверя и фиатката.

Ако нямаш сериозен проблем, не се занимавай с глупости.
Дай точен адрес телефон на този майстор или на сервиза!

Сря Яну 03, 2007 12:40 pm
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
проблем слава богу нямам, ама съм параноясъл, че нещо не върви както беше преди 3-4 месеца :-) а съм сменил всички консумативи.
сервизът се намира на ул.Сребърна, зад спирката на автобусите преди зоологическата градина.

Сря Яну 03, 2007 2:50 pm
Профил ICQ
UNREAD_POST 
Пусни една добавка за почистване и ще се оправят нещата.

Сря Яну 03, 2007 3:59 pm
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
слагах добавка- редекс за почистване, ама много ефект нещо не усетих. на следващото зареждане ще пробвам с хелиос, дето я рекламират колеги в един пост на форума. може да си внушавам, ама единствения начин да проверя дали колата е наред е като изключа всички възможни проблеми :-) все пак си се грижа за нея

Пет Яну 05, 2007 2:16 pm
Профил ICQ
Фиат фанатик
Фиат фанатик
Аватар

UNREAD_POST 
simps написа:
слагах добавка- редекс за почистване, ама много ефект нещо не усетих. на следващото зареждане ще пробвам с хелиос, дето я рекламират колеги в един пост на форума. може да си внушавам, ама единствения начин да проверя дали колата е наред е като изключа всички възможни проблеми :-) все пак си се грижа за нея

Колега, не се занимавай с глупости. Аз всяка кола която карам, след месец, два или колкото там, вече ми се струва, че не върви. Просто свикваш с нея.
Аз за това си направих експеримента, когато колата вървеше много и и засякох ускорението. След като вече колата спря да ми върви и нещо и стана си подобрих ускорението :D
На едно приятелче с Купе 2.0 Турбо като се качи при мен вика, че ще го "изям" с Ланчата, ама аз като се кача при него направо колата му лети в сравнение с мойта :wink:

Х 834B2.000 - 150hp - "лошият" Капоне - Х Тема '90
Х 159A3.046 - 78hp - елегантната АЯ - Типо '92
Х 146А.000 - 45hp - Панда '85

Пет Яну 05, 2007 3:08 pm
Профил ICQ
Кара детска количка
Кара детска количка
Аватар

UNREAD_POST 
Колеги и аз съм със същия проблем, Скапа ми се клапана за аванса на ГНП-то. ГНП-то е Lukas и никой не иска да ми направи диагностика и/или ремонт. Ходих в Италсервиз и във Вантотрейд и всички ми говорят глупости. В Италсервиз ми поискаха 400 лв за клапана със срок на доставка 1 месец. За същото идиота от магазина на Вантотрейд ми поиска 800 лв!!!!!! Някой да знае майстор на такива клапани или откъде може да се купи нов или втора употреба?

Съб Яну 06, 2007 12:30 am
Профил ICQ
UNREAD_POST 
Само да ти кажа, че Италсервиз и Вантотрейд са на едни и същи собственици/съдружници.

Съб Яну 06, 2007 12:33 am
UNREAD_POST 
simps написа:
проблем слава богу нямам, ама съм параноясъл, че нещо не върви както беше преди 3-4 месеца :-) а съм сменил всички консумативи.
сервизът се намира на ул.Сребърна, зад спирката на автобусите преди зоологическата градина.

За 4 месеца знаеш ли че въздушният ти филтър може да стане дроб сърма и да ти се спъни зверски колата.Мойта за 3 месеца се спана и ми се вдигна разхода и всеки ми казваше че е от въздушният филтър а аз разправях че е сменен.Един авер ми казая да го видим тоя филтър като го изкарахме малееееее дроб сърма :люспи от лук прахоляк насекоми разни умрели.Смених го и като хукна тая кола..... :mrgreen:
Така че въпреки че си сменил всичко виж пак какво е положението,защото в тая "чиста" България и за 1 месец може да ти се задръсти въздушният филтър особенно ако си от София

Съб Яну 06, 2007 1:02 am
UNREAD_POST 
Даааа и аз си сменям често въздушния филтър.

Съб Яну 06, 2007 1:21 am
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
колко често го сменяте на колко хиляди километра

Съб Яну 06, 2007 10:01 am
Профил
UNREAD_POST 
Nino написа:
reiban написа:
колко често го сменяте на колко хиляди километра

Ми лично аз, щото моя се сменя много лесно на смяна на масло... към 7-8 хил км.

И аз сменям въздушния на смяна на маслото, но по принцип за дебитомера е добре да се сменя на 5000. Ако си купиш нов дебитомер, за да ти важи гаранцията му е нужно да се сменя филтъра на 5000 км.
Иначе аз съм решил да сменям вече заедно с (като стане на 8000 км) и въздушен и горивен.

Съб Яну 06, 2007 11:58 pm
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 18 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща