Дата и час: Нед Май 25, 2025 9:21 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 130 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Следваща
Fiat Tipo 1.6 двувалката 
Автор Съобщение
UNREAD_POST 
johnfound написа:
Бре бре, много страсти, много нещо. А я кажете защо Типото със почти същият двигател като моят ( 1.6л DOHC ) е с 15к.с. по слаб от моя 138.AR0 - 105к.с.?
Май ви трябва малко тунинг, за да извадите скритите кончета. Кой знае заради кой закон в Европа са ги ограничили до под 100к.с.

Kакъв тунинг например ;)

Вто Ное 28, 2006 2:37 am
Фиат маниак
Фиат маниак

UNREAD_POST 
Abarth. написа:
Kакъв тунинг например ;)

Ами не познавам точно тази модификация на двигателя. Според мене е със същият блок като 138.AR0, но вместо карбуратор има моноинжекция. Странното е, че обикновенно след преминаване към моно инжекция мощността на двигателите леко се качва, заради по-ниското съпротивление на всмукателния тракт. В случая обаче наблюдаваме точно обратното. :? Това ме навежда на мисълта, че нарочно е ограничена мощността. Може би по-голяма дроселна клапа и някакви модификации на всмукателния тракт биха оправили нещата.
Разбира се, ако мощността е по-малка заради примерно по-малки клапани, работите са далеч по-сложни.

Вто Ное 28, 2006 9:56 am
Профил
UNREAD_POST 
Блока е същия, но има разлика в главата. Разменени са местата на входния и изхдните колектори. Освен това при главите на 149.С2.046 мисля, че се ползват малко по-големи клапани. Мисля че целия яд идва от тесните колекторни тръби.

Вто Ное 28, 2006 10:15 am
Фиат маниак
Фиат маниак

UNREAD_POST 
fiat_love написа:
Мисля че целия яд идва от тесните колекторни тръби.

Най-големите загуби идват от местата където има турбулентност на въздуха. Обикновенно това е дроселната клапа.

Вто Ное 28, 2006 10:34 am
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
Онзи ден спорихме с един човек при гумаджията, че няма Фиат с 1.6 DOHC - 105к.с.!Той каза, че е имал такава кола и, че двигателя е бил 105 к.с.
Явно е бил прав :D

Вто Ное 28, 2006 10:31 pm
Профил
Фиат маниак
Фиат маниак

UNREAD_POST 
pifakiz написа:
Онази деп спорихме с един човек при гумаджията, че няма Фиат с 1.6 DOHC - 105к.с.!Той каза, че е имал такава кола и ,че двигателя е бил 105 к.с.

Ритмо 105TC - със 15к.с. по-мощен и с 100кг по-лек от Типо 1.6 DOHC. :twisted:

Вто Ное 28, 2006 11:44 pm
Профил
UNREAD_POST 
Не само ритмото е с тоя мотор ;) И ланчия делта 1.6ГТ е двувалка 105коня,при регата го има (регата 100с),при призма 1.6 ги има и трите варианта (с пължа инжекция-110коня,с карбуратор-105коня и с моноинжекция като на типото-90коня),тези варианти ги има и при делта 1 ;)

Сря Ное 29, 2006 12:48 am
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
johnfound написа:
pifakiz написа:
Онази деп спорихме с един човек при гумаджията, че няма Фиат с 1.6 DOHC - 105к.с.!Той каза, че е имал такава кола и ,че двигателя е бил 105 к.с.

Ритмо 105TC - със 15к.с. по-мощен и с 100кг по-лек от Типо 1.6 DOHC. :twisted:

Ставаше въпрос точно за модела Типо!Един приятел имаше ритмо 1.6 двувалка - 105к.с.!Така ,че знам за какво иде реч :D Даже ми се струва ,че ритмото/макар, че беше на 20 години/ вървеше повече от Типото!Незнам все пак колко от тези 105 кончета са били вече магарета :D

Чет Ное 30, 2006 9:04 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
:36_2_25: добре ,че разчистихте темата от "Фордовите" мераци спрямо нашите колички! :D

Нед Дек 10, 2006 4:23 pm
Профил
Кара детска количка
Кара детска количка
Аватар

UNREAD_POST 
Абе да ви кажа моето Типо е 1.6 двувалка и нямам никакви проблеми с него...
Обаче един ден ми се наложи да сменям накладки и понеже не исках да пипам да не разваля нещо си купих накладки за
Типо 1.6 и отидох да ми ги сменят!Тоя в сервиза тръгва да сваля гумите ама гайката на главината не е от Типо 1.6-мисля, че вместо размер 24 беше 36 или нещо такова, не си спомням!Както и да е,свали той гумите, слага накладките, ама те малки и "хлапат"!!!Оказа се ,че спирачките на моето Типо са от модел 2.0Т с 148к.с.!!!
Преди по-малко от месец както си я карах започна да се чува един "съскащ" звук и загуби мощност...Веднага в сервиза и ми казаха, че било ламбда сондата...добре смених я ама не се оправи,и както се мъчих един ден над двигателя да открия какво му е видях една откачена тръба, която трябва да излиза от сакса и влиза под таблото в някаква малка цилиндрична част с две клапи и някакъв датчик...:shock: :shock: :shock: ТЕ ТАКОВА НЕЩО НЕ БЕХ ВИЖДАЛ!!!От там в един магазин за части...Цитирам думите на продавача:"К'во е тва бе да не от камион?!"!!!Аз останах като гръмнат...реших да обикалям по автоморгите и да си търся такова "нещо"-обаче нема никъде!!!Обратно в магазина,продавача се обади в Пловдив в сервиз на Фиат ама за такова нещо не били чували!!! :shock: След това се обади в София в сервиз на Фиат...
"Момент,сега ще проверим в каталога на Фиат...М'да има такова нещо,слагано е на лимитирана версия Фиат Типо но са само 9 броя в Света!Това е система за сигурност на ламбда сондата или втора такава за подсигуряване на първата!Ако господина иска може да си поръча да му доставим от Италия - ЦЕНА-1800 Евро"
Моята реакция беше-МА ТЯ КОЛАТА НЕ СТРУВА ТОЛКОВА БЕ!!!
Питахме дали може да се направи нещо и от там ни казаха да го изолираме и да карам така...Направих го и взе,че стана и сега е без "НЕЩОТО"

Та въпроса ми е:каква е тая лимитирана версия и може ли накой да ми даде технически параметри на този модел ТИПО??? :?:
Благодаря за Вниманието!!! :) :) :)

Вто Яну 02, 2007 1:15 pm
Профил
UNREAD_POST 
хахахах лимитирана версия на типо :mrgreen: леле

ццц
1.6 двувало-то типо е с накладки като на 1,7,1.8,1.9,2.0 типота,нямат нищо общо с типовите от 1.1,1.4 и 1.6(е вал) освен ако не са сменени дисковете и спирачните апарати (така направих с мойто),главините,лагерите и каретата пак са като на 1,7,1.8,1.9,2.0 ,задните спирачки (барабаните) са като на дизеловите

я пусни една снимката на въпросния датчик да го видим какво е

Вто Яну 02, 2007 1:45 pm
Фиат маниак
Фиат маниак

UNREAD_POST 
Predatorsi написа:
...продавача се обади в Пловдив в сервиз на Фиат ама за такова нещо не били чували!!! :shock: След това се обади в София в сервиз на Фиат...

Този сервиз в Пловдив го знам. От Фиат не разбират НИЩО! Поне от моя, а сигурно и от твоя. :twisted:

Вто Яну 02, 2007 1:48 pm
Профил
Кара детска количка
Кара детска количка
Аватар

UNREAD_POST 
Абе не знам колко разбират ама тоя от София така каза,че била лимитирана серия правена по поръчка...все пак щом казвате че няма такава значи ония вярно нищо не разбират!!!Все пак някой знае ли дали въобще са направени такива 9 автомобила или и на това да не вярвам?Иначе Типото си е съвсем еднакво с другите...
А за накладките не знам ама тия които ги пробва тоя в сервиза не ставаха-може да са били някакви други ама не ставаха... :( :( :( ,а аз понеже не разбирам много много...си вервам на квот ми кажат :(
А колкото до "нещото" мисля че имаше нещо като датчик,но не съм сигурен дали е било в него или покрай него щото го видях вече счупено,но ако искате снимка мога да кача да го видите "нещото",но след около 3-4 дни щото немам цифров апарат,ама ше намера и ше кача сминки... :wink:

Сря Яну 03, 2007 12:56 pm
Профил
UNREAD_POST 
Predatorsi написа:
Абе не знам колко разбират ама тоя от София така каза,че била лимитирана серия правена по поръчка...все пак щом казвате че няма такава значи ония вярно нищо не разбират!!!Все пак някой знае ли дали въобще са направени такива 9 автомобила или и на това да не вярвам?Иначе Типото си е съвсем еднакво с другите...
А за накладките не знам ама тия които ги пробва тоя в сервиза не ставаха-може да са били някакви други ама не ставаха... :( :( :( ,а аз понеже не разбирам много много...си вервам на квот ми кажат :(
А колкото до "нещото" мисля че имаше нещо като датчик,но не съм сигурен дали е било в него или покрай него щото го видях вече счупено,но ако искате снимка мога да кача да го видите "нещото",но след около 3-4 дни щото немам цифров апарат,ама ше намера и ше кача сминки... :wink:

Бате типото ти е двувалка,но 8клапана,не 16 ;) Оправи си подписа :D

Сря Яну 03, 2007 1:08 pm
Кара детска количка
Кара детска количка
Аватар

UNREAD_POST 
Когато ходих да си купувам ангренажен ремък ме питаха колко клапана е,тогава не знаех колко е,та там погледнаха някакъв номер на шасито и ми казаха,че е 16,та от там мисля,че е 16... :D
Мерси за съвета :wink:

Сря Яну 03, 2007 8:40 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 130 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Следваща