|
|
Дата и час: Чет Юни 19, 2025 12:14 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Автор |
Съобщение |
Vladim
|
Колега Nino, само да поясня, че нашите мотори нямат платно в устройството за ръчно подкачване. То представлява, нещо като гумен балон, който като се стиска и нафтата се изпомпва. Предполагам, че има едно-две клапанчета в него.
 И gdd55, не мисля, че дори баща ми да ме заведе на място откъдето си налива горивото аз ще си сипя от там за левче литъра...
P.S. Днес също нямах проблеми с паленето при -15 си запали от раз. Двигателят тресеше малко повече в началото, около 15-20секунди.
|
Вто Яну 24, 2006 6:31 pm |
|
 |
Anaboliy
|
ей gdd55 обясних ти къв ти е проблема що се правиш на глупав.Неотивай болчета а извади тая гумичка оттам после ще запалиш при повечко касмет а аотатм при майстор
|
Вто Яну 24, 2006 11:49 pm |
|
 |
gdd55
|
Anaboliy днес отворих сондата целия панаир бил от там по д цетката беше пълно с лайна тя затва преди студа ми е предарпвала леко над 4000 оборота не и е достигало гориво сега пали гумите като луда от първа на втора.
И то манни лаината ми и с парафин са нахакало всичко и затова сгана в тоя студ
|
Пет Яну 27, 2006 12:32 am |
|
 |
BEX---GT---TDi
|
gdd55 написа: Anaboliy днес отворих сондата целия панаир бил от там по д цетката беше пълно с лайна тя затва преди студа ми е предарпвала леко над 4000 оборота не и е достигало гориво сега пали гумите като луда от първа на втора. И то манни лаината ми и с парафин са нахакало всичко и затова сгана в тоя студ
малий, наплаших се, отивам за добавка утре :mrgreen:
а, да попитам, каква е тази сонда, за която говори колегата :roll:
|
Нед Дек 24, 2006 6:48 pm |
|
 |
doofiat
|
BEX---GT---TDi написа: gdd55 написа: Anaboliy днес отворих сондата целия панаир бил от там по д цетката беше пълно с лайна тя затва преди студа ми е предарпвала леко над 4000 оборота не и е достигало гориво сега пали гумите като луда от първа на втора. И то манни лаината ми и с парафин са нахакало всичко и затова сгана в тоя студ малий, наплаших се, отивам за добавка утре :mrgreen: а, да попитам, каква е тази сонда, за която говори колегата :roll:
Това е сондата в резервоара. От нея се засмуква нафтата. Има една цедка, която се запушва с боклуци и непропуска нафтата.
Вземи зареди с Аплин дизел и не се занимавай с глупости.
|
Нед Дек 24, 2006 7:50 pm |
|
 |
HCO
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Сря Май 17, 2006 12:59 am Мнения: 154 Местоположение: София, кв.Горна Баня
|
Аз да ви кажа какво е най-ефикасното при замръзнала нафта / антифриз. Отивате в сервиз където имат бояджиина камера и се разбирате със персонала за някакви пари и вкарвате колата там. Процедира се по следния начин първите 5 минути на 10-15 градуса , следващите 5 минути на 20 градуса и накрая 10 минути на 30 градуса. Като между паузите на повишаване на температурата при замръзнал антифриз се оставя колата да поработи 2-3 мин.Ако е замръзнала нафтата няма нужда да се върти .
Не се вкарва колата веднага на голями градуси щото ще си е*е майката боята и лака може би и други неща по колата.
В сервиза където работя повече от полувината коли са дизели(опел кадет 1.6д, форд ескорт 1.8д , пежо боксер 2.5 д и пасат 1.9 тди) та миналата година бяха замръзнали нафтите на форда и опела и след като минаха в камерата си запалиха и газ към бензиностанцията за добавки и хубава нафта. Щото бяхме натряскали резерварите със гориво от Градски транспорт.
_________________ Уно 1.3 Тurbo IE
Разход 8л/100 км Градско
Гориво: 100+ само от ОМV
Къв бензин кви 5 лева бе ?
Карам си на газ ,само я припалвам на бензин
|
Нед Дек 24, 2006 10:11 pm |
|
 |
dan4o
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Чет Яну 13, 2005 11:40 am Мнения: 126 Местоположение: Пловдив 04 Северен
|
абе то хубаво дизел ,ама къде е далаверата ако не слагаш ''ефтина нафта'' по лев,
щото иначе ти излиза по дебело от кола на газ
_________________ типо 1.4 карбуратор на газ
|
Пон Дек 25, 2006 1:06 am |
|
 |
gdd55
|
HCO написа: Аз да ви кажа какво е най-ефикасното при замръзнала нафта / антифриз. Отивате в сервиз където имат бояджиина камера и се разбирате със персонала за някакви пари и вкарвате колата там. Процедира се по следния начин първите 5 минути на 10-15 градуса , следващите 5 минути на 20 градуса и накрая 10 минути на 30 градуса. Като между паузите на повишаване на температурата при замръзнал антифриз се оставя колата да поработи 2-3 мин.Ако е замръзнала нафтата няма нужда да се върти . Не се вкарва колата веднага на голями градуси щото ще си е*е майката боята и лака може би и други неща по колата. В сервиза където работя повече от полувината коли са дизели(опел кадет 1.6д, форд ескорт 1.8д , пежо боксер 2.5 д и пасат 1.9 тди) та миналата година бяха замръзнали нафтите на форда и опела и след като минаха в камерата си запалиха и газ към бензиностанцията за добавки и хубава нафта. Щото бяхме натряскали резерварите със гориво от Градски транспорт.
Батка какво ти бояджиино :mrgreen: миналата година в големият нечовешки клинч като замразнаха нафтите имах в 2 шишета от минерална по 10л нафта едното шише го държах 1 час на радиатора докато се разтопи парафина само дето не се запали шишето апък другото го заебах и парафина се разтопи къде май месец :|
|
Пон Дек 25, 2006 1:30 am |
|
 |
doofiat
|
Миналата година в кучешките студове, не съм имал нкакви проблеми. Палеше си от раз. Сипвах само Алпин дизел.
Тази година мисля пак да съм със същата нафта. Нямам никакво намерение да слагам каквато и да било добавка.
|
Пон Дек 25, 2006 1:56 am |
|
 |
gdd55
|
doofiat написа: Миналата година в кучешките студове, не съм имал нкакви проблеми. Палеше си от раз. Сипвах само Алпин дизел. Тази година мисля пак да съм със същата нафта. Нямам никакво намерение да слагам каквато и да било добавка.
Спор няма.Ама миналата година карах за пръв път дизел незнаех че така може да парафиняса нафтата даже не съм и предполагал
|
Пон Дек 25, 2006 3:08 pm |
|
 |
Vladim
|
Очакват се студове в сряда сутрин! Ако се съмнявате в качеството на нафтата слагайте добавки за да не подкарате колата си чак кат грейне слънце! :mrgreen:
|
Пон Дек 25, 2006 5:01 pm |
|
 |
BO
Фиат фанатик
Регистриран на: Пон Дек 20, 2004 11:55 am Мнения: 757 Местоположение: София, кв. Овча Купел
|
Vladim написа: Очакват се студове в сряда сутрин! Ако се съмнявате в качеството на нафтата слагайте добавки за да не подкарате колата си чак кат грейне слънце! :mrgreen:
:? Аз току що заредих Алпин Дизел до горе без добавка. Тъкмо ще пробвам качеството му.
п.п. Как забравих да си взема едно шише и да напълня 0.5л. в него от този дизел и в камерата и да го снимам след това, за да ви го покажа. Е нищо следващия път ще го направя!
_________________ 839А5.000 - 135hp - Лукс до безкрай - Либра '00
176A5.000 - 72hp - "Пупи е върха" - Пунто '95
Х 182В4.000 - 105hp - хубава печка - Брава '99
Х 834B2.000 - 150hp - "лошият" Капоне - Х Тема '90
Х 159A3.046 - 78hp - елегантната АЯ - Типо '92
Х 146А.000 - 45hp - Панда '85
|
Пон Дек 25, 2006 6:00 pm |
|
 |
Esper
|
Ха Честита Коеда на всички!
Да сме живи, здрави и да ни дава Господ повече вяра в дизеларките
Аз направо не знам кво става... Хора, не си хваля стоката обаче направо не разбирам за какво говорите тук!
Това ми е трета година с темприерата, от тая година съм с още един дизел в менажерията такова чудо не съм виждал.
Ей тук направих клипче за това как тръгвам за работа всяка божа заран, снимано е при първите ноемврийски студове.
Дори не сипвам специална нафта - обиковената на ОМВ.
С колегата tornado бяхме задълбали темата с подгряването на филтъра, мисля си дали това е системата която ни спасява задника в студовете...
Може би е добра идея да се уверите че ако я имате, то работи :!:
Другото което предполагам е че JTD моторите са по-капризни в това отношение?
Не може да е истина това, ами то дори под -10 не са падали температурите още.
А миналата ходиха под -15...
Направо ме психирате тук, завчера изпратих жената с темпрата в Сливен, ако и тя попадне в тая драма там - направо не знам как ще се оправят.
Ама няма да ги мисля много - имат разфасовани вече две катурнати прасета, до напролет няма да гладуват поне :mrgreen:
П.С: Ай-ай, зачетох се и гледам че споменавате някакви зверски температури... Това -18 някаква шега ли беше?!?
Ще взема да си монтирам един термометър за статистиката 
|
Пон Дек 25, 2006 6:20 pm |
|
 |
Gugev
|
Подкрепям Esper, какви са тия измислени температури.
|
Пет Дек 29, 2006 1:05 am |
|
 |
BEX---GT---TDi
|
не помните ли края на миналата година какви зверски студове бяха - кнежа - -27 градуса и в цялата страна беше така :roll:
|
Пет Дек 29, 2006 1:09 am |
|
|