|
|
Дата и час: Чет Юни 19, 2025 1:26 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Търся си пружини + спортно гърне
Автор |
Съобщение |
Boncho
Кара Симсонка
Регистриран на: Нед Дек 24, 2006 8:32 pm Мнения: 55 Местоположение: Пловдив 01 Централен
|
 Търся си пружини + спортно гърне
Здравейте колеги , имам си Фиат Пунто "S" , но искам да го направя по-ниско и малко по шумно ..динамиката си ми харесва за това няма да пипам двигателя
Въпросът е : от къде и какви пружини са ми нужни , само задно гърне ли да сложа или да сменя цялата изпускателна система :?:
джантите са сандарт 13" , 14" ще тормозят ли колата :?:
_________________ Оne dream , one fiat .....just Punto SPI 8V SOCH 176A6000
“The best Ferrari is the one that I have still to build”
Enzo Ferrari (1898-1988)
|
Нед Дек 24, 2006 8:51 pm |
|
 |
Abarth.
|
 Re: Търся си пружини + спортно гърне
Boncho написа: Здравейте колеги , имам си Фиат Пунто "S" , но искам да го направя по-ниско и малко по шумно ..динамиката си ми харесва за това няма да пипам двигателя Въпросът е : от къде и какви пружини са ми нужни , само задно гърне ли да сложа или да сменя цялата изпускателна система :?: джантите са сандарт 13" , 14" ще тормозят ли колата :?:
Какъв ти е двигателя? За спортно окачване ти трябват спортни пружини и спортни амортесьори,ако сложиш само пружини много бързо ще разбиеш амортесьорите,а за звук си взимаш само едно крайно гърне,че цялата изпускателна система,ще си много шумен и ще си имаш проблеми с полицията.За спортното окачване попитай колегата Kluchar за бартер(пружини и амортесьори),пунтото му е със спортни пружини и спортни амортесьори и искаше да ги разкарва.Като го направиш сложи снимки 
|
Нед Дек 24, 2006 9:54 pm |
|
 |
Boncho
Кара Симсонка
Регистриран на: Нед Дек 24, 2006 8:32 pm Мнения: 55 Местоположение: Пловдив 01 Централен
|
двигателя е fire , пунтото е с малък двигател, но пък е доста пъргаво а и извън града също се държи доста добре
ще сложим само крайно YED 
Enzo Ferrari (1898-1988)
|
Нед Дек 24, 2006 10:19 pm |
|
 |
$ abarth $
Кара кола
Регистриран на: Съб Апр 01, 2006 11:43 am Мнения: 246 Местоположение: София 09 Лозенец
|
Abarth. написа: Boncho написа: Здравейте колеги , имам си Фиат Пунто "S" , но искам да го направя по-ниско и малко по шумно ..динамиката си ми харесва за това няма да пипам двигателя Въпросът е : от къде и какви пружини са ми нужни , само задно гърне ли да сложа или да сменя цялата испускателна система :?: джантите са сандарт 13" , 14" ще тормозят ли колата :?: Какъв ти е двигателя? За спортно окачване ти трябват спортни пружини и спортни амортесьори,ако сложиш само пружини много бързо ще разбиеш амортесьорите,а за звук си взимаш само едно крайно гърне,че цялата изпускателна система,ще си много шумен и ще си имаш проблеми с полицията.За спортното окачване попитай колегата Kluchar за бартер(пружини и амортесьори),пунтото му е със спортни пружини и спортни амортесьори и искаше да ги разкарва.Като го направиш сложи снимки 
"За спортно окачване ти трябват спортни пружини и спортни амортесьори,ако сложиш само пружини много бързо ще разбиеш амортесьорите"
Не е така,ако сложи само прожини до 35 40 мм нямя да има проблем с амортесьорите :!:
_________________ селото се оказа точно в града
|
Нед Дек 24, 2006 11:56 pm |
|
 |
Abarth.
|
$ abarth $ написа: Abarth. написа: Boncho написа: Здравейте колеги , имам си Фиат Пунто "S" , но искам да го направя по-ниско и малко по шумно ..динамиката си ми харесва за това няма да пипам двигателя Въпросът е : от къде и какви пружини са ми нужни , само задно гърне ли да сложа или да сменя цялата испускателна система :?: джантите са сандарт 13" , 14" ще тормозят ли колата :?: Какъв ти е двигателя? За спортно окачване ти трябват спортни пружини и спортни амортесьори,ако сложиш само пружини много бързо ще разбиеш амортесьорите,а за звук си взимаш само едно крайно гърне,че цялата изпускателна система,ще си много шумен и ще си имаш проблеми с полицията.За спортното окачване попитай колегата Kluchar за бартер(пружини и амортесьори),пунтото му е със спортни пружини и спортни амортесьори и искаше да ги разкарва.Като го направиш сложи снимки  "За спортно окачване ти трябват спортни пружини и спортни амортесьори,ако сложиш само пружини много бързо ще разбиеш амортесьорите" Не е така,ако сложи само прожини до 35 40 мм нямя да има проблем с амортесьорите :!:
И твърдоста играе роля ;)
|
Пон Дек 25, 2006 2:29 am |
|
 |
Boncho
Кара Симсонка
|
последно :?: :?
Enzo Ferrari (1898-1988)
|
Пон Дек 25, 2006 2:33 am |
|
 |
$ abarth $
Кара кола
Регистриран на: Съб Апр 01, 2006 11:43 am Мнения: 246 Местоположение: София 09 Лозенец
|
Abarth. написа: $ abarth $ написа: Abarth. написа: Boncho написа: Здравейте колеги , имам си Фиат Пунто "S" , но искам да го направя по-ниско и малко по шумно ..динамиката си ми харесва за това няма да пипам двигателя Въпросът е : от къде и какви пружини са ми нужни , само задно гърне ли да сложа или да сменя цялата испускателна система :?: джантите са сандарт 13" , 14" ще тормозят ли колата :?: Какъв ти е двигателя? За спортно окачване ти трябват спортни пружини и спортни амортесьори,ако сложиш само пружини много бързо ще разбиеш амортесьорите,а за звук си взимаш само едно крайно гърне,че цялата изпускателна система,ще си много шумен и ще си имаш проблеми с полицията.За спортното окачване попитай колегата Kluchar за бартер(пружини и амортесьори),пунтото му е със спортни пружини и спортни амортесьори и искаше да ги разкарва.Като го направиш сложи снимки  "За спортно окачване ти трябват спортни пружини и спортни амортесьори,ако сложиш само пружини много бързо ще разбиеш амортесьорите" Не е така,ако сложи само прожини до 35 40 мм нямя да има проблем с амортесьорите :!: И твърдоста играе роля ;)
Изрази се по точно :!:
|
Пон Дек 25, 2006 12:23 pm |
|
 |
Boncho
Кара Симсонка
|
колеги а дали ще е видима разликата искам да бъде по ниска, по стабилна и малко по твърда возия :?:
ДА разбирам ли че ми трябват 4бр спортни амортисьори + спортни /рязани/ пружини :?:
Enzo Ferrari (1898-1988)
|
Пон Дек 25, 2006 6:54 pm |
|
 |
$ abarth $
Кара кола
|
Boncho написа: колеги а дали ще е видима разликата искам да бъде по ниска, по стабилна и малко по твърда возия :?: ДА разбирам ли че ми трябват 4бр спортни амортисьори + спортни /рязани/ пружини :?:
Това е наи-добрия вариант,но и едни спортни пружини ще ти свършат работа.
"спортни /рязани/ пружини" :!: :?: 
|
Пон Дек 25, 2006 7:21 pm |
|
 |
fergy
Кара балканче
Регистриран на: Пет Окт 20, 2006 10:16 pm Мнения: 47 Местоположение: Благоевград
|
Колега виж тук >>> http://www.tuning.bg/forum/viewtopic.ph ... 552#651552 Гърнето е с 50мм. входящ отвор и вади уникален звук. цена 100лв. до 31.12.2006 :!: :!: :!:
|
Пон Дек 25, 2006 11:59 pm |
|
 |
Abarth.
|
Не режи пружините,просто съвет 
|
Вто Дек 26, 2006 1:04 am |
|
 |
pugsy
|
някой да направи тази грешка замалко 
|
Вто Дек 26, 2006 9:30 am |
|
 |
Abarth.
|
|
Вто Дек 26, 2006 12:25 pm |
|
 |
Boncho
Кара Симсонка
|
http://snimka.bg/profile.php?edit_photo ... id=1642754
40лв струвало :?: да го взимам ли или не НЕС спорт :?:
Enzo Ferrari (1898-1988)
|
Вто Дек 26, 2006 1:23 pm |
|
 |
Boncho
Кара Симсонка
|
какво им е на рязаните пружини :?:
Enzo Ferrari (1898-1988)
|
Вто Дек 26, 2006 1:24 pm |
|
|