Дата и час: Пет Юли 11, 2025 4:15 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 36 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
колко струват тези работи 
Автор Съобщение
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
падна на 70лв. без добавката.Аз вчера сложих м10 д да покарам един ден да почисти двигатела и днес ще налея селенията, 10 на 40 пише на нея такава ли трябва да е. И някой може ли да каже колко масло побира двигатела , вчера сложих около 4,200 и щеката се качи до горе а ми се струва че предния път взе 5 литра
Мерси за отговорите на всички!

Вто Дек 12, 2006 10:46 am
Профил
UNREAD_POST 
reiban написа:
падна на 70лв. без добавката.Аз вчера сложих м10 д да покарам един ден да почисти двигатела и днес ще налея селенията, 10 на 40 пише на нея такава ли трябва да е. И някой може ли да каже колко масло побира двигатела , вчера сложих около 4,200 и щеката се качи до горе а ми се струва че предния път взе 5 литра

Ъъъ...
Това не е ли прекалено гУсто?!?
Никакви предрасъдъци не бих имал, обаче си мисля че за лагерите на турбото не е било много приятно изживяването!
Някак не ми се вижда много разумно да караш цял ден с M10D такъв двигател.
Нещо не разбирам за какво са тея импровизации. Продава се масло за ПРОМИВКА. Сипват се 4 литра, работи на празен ход 5 мин и се източва. Ако толкоз държиш да го миеш преди смяна, това мисля е правилния начин.
Е, вярно, това оскъпява процедурата с 15лв, ама и M10D мисля че не беше без пари :roll:
Чел съм и за друг начин - сипваш 200-300 грама нафта във старото масло, пак оставяш да поработи около 5мин на празен ход и пак източваш. Това е безплатно.
Пиша разни варианти защото явно сме го ударили на фолклор. :mrgreen:

За количеството - да, предполагам точно 4,2л би трябвало да събира и при теб.
Темприерата ми е с 1,9 TD и точно това е количеството което "изпива" за да стигне около максимума.

Вто Дек 12, 2006 11:08 am
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
ми то това е без пари а и майстора каза че нищо му няма аз няма да мина повече от 30 км.След около 3-4 часа ще отида да го сменя.Странното беше че старото масло беше много зле като го разтъркам на пръстите направо драскаше все едно има пясък по него.

Вто Дек 12, 2006 11:12 am
Профил
UNREAD_POST 
reiban написа:
Мерси за отговорите на всички!

Грешка, това масло има доста по-слаби почистващи свойства и си хвърлил парите на вятъра просто.Тогава да беше опитал със специалното масло за промивка на двигатели."Приста" го произвеждат.
http://www.prista-oil.com/pdf/oils/bg/M ... ushing.pdf
Промивното масло се налива около 80% от щатното и колата се оставя да работи за 15-20-30 мин.Масления филтър не се сменя.После се източва, сменя се филтъра И се налива свежото.Пак ще ти задам въпроса:Защо искаш да правиш тази промивка.Ако колата е карана повече със синтетични и полусинтетично масла, това упражнение просто НЕ СЕ НАЛАГА.Възможно е понякога да се получи и МАСЛЕНА ТРОМБОЗА!!! Сиреч, някой по-голям "тромб" от нагар да запуши маслена магистрала и тогава става весело.

ПП.. забравих да напиша! :idea: При работа на двигателя с промивното масло не трябва да се вдигат оборотите и да се форсира!!! :idea: :idea: :idea:

Последна промяна Nino на Вто Дек 12, 2006 11:35 am, променена общо 2 пъти

Вто Дек 12, 2006 11:16 am
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
не пари не съм давал дори и на майстора щом казвате сега ще отида да купя едно промиващо масло и ще хвърля това което съм сложил и ще го промия и после слагам селенията.Така смятам че ще поправя грешката. На евро 7 дали имат такива масла.

Вто Дек 12, 2006 11:18 am
Профил
UNREAD_POST 
reiban написа:
не пари не съм давал дори и на майстора щом казвате сега ще отида да купя едно промиващо масло и ще хвърля това което съм сложил и ще го промия и после слагам селенията.Така смятам че ще поправя грешката. На евро 7 дали имат такива масла.

Отговори на въпроса ми първо и после ще търсим промивна масло по телефоните?! :mrgreen:

Вто Дек 12, 2006 11:32 am
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
ами вече двама "майстори" ми казват че маслото ми е много черно има нужда от промивка и затова искам да направя.Когато купих колата този който ми сменя за първи път маслото ми каза следващия път задължително промивка каза за това масло което го изкара че сигурно е доста над 10000км. И затова искам да направя .Незнам какво е твоето предложение. А и незнам с какво масло е карана

Вто Дек 12, 2006 11:33 am
Профил
UNREAD_POST 
reiban написа:
ами вече двама "майстори" ми казват че маслото ми е много черно има нужда от промивка и затова искам да направя.Когато купих колата този който ми сменя за първи път маслото ми каза следващия път задължително промивка каза за това масло което го изкара че сигурно е доста над 10000км. И затова искам да направя .Незнам какво е твоето предложение. А и незнам с какво масло е карана

Аман от "майстори"! :evil: Те някога виждали ли са въобще отработено масло от дизел?

Вто Дек 12, 2006 11:39 am
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
Vladim колко масло ти побира двигатела

Вто Дек 12, 2006 11:40 am
Профил
UNREAD_POST 
reiban написа:

Добре, щом си го навил на пръста си направи го.Бас хващам, че и новото масло ,след не повече от 200-300 км също ще почернее.При дизелите е така.Почерняването е резултат от продуктите на горенето, сажди и т.н.И колкото по-бързо почернее, това значи, че маслото има добри миещи качества.Предполагам, че колата ти е карана поне с полусинтетика.Просто минералните масла не са вече толкова често срещани на пазара на запад.А на твоите майстори покажи това: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Вто Дек 12, 2006 11:41 am
UNREAD_POST 
:36_2_33:

Вто Дек 12, 2006 11:49 am
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
Nino
Кажи какво да направя тогава сега да хвърля това масло и после да си налея направо селенията ли.

Вто Дек 12, 2006 11:57 am
Профил
UNREAD_POST 
:36_2_33: :36_2_33:

Стига бе, нека го подмие човека, не се знае дали не са слагали някакви бози във старото масло, изобщо аз съм на мнение че не е излишно това. Естествено не на всяка смяна :mrgreen:
Обаче като се прави, да се прави така както ти казахме - с масло за промиване. Хората са го измислили, защо трябва да преоткриваме топлата вода.

Вто Дек 12, 2006 11:57 am
UNREAD_POST 
reiban написа:
Nino
Кажи какво да направя тогава сега да хвърля това масло и после да си налея направо селенията ли.

Тук пише:
Nino написа:
Промивното масло се налива около 80% от щатното и колата се оставя да работи за 15-20-30 мин.Масления филтър не се сменя.После се източва, сменя се филтъра И се налива свежото.

Само да допълня че преди да се налее промивното, старото се източва. :mrgreen:

Вто Дек 12, 2006 12:01 pm
UNREAD_POST 
Промий маслената система щом имаш такива съмнения с промивно масло.Без да махаш стария филтър, 80% от вместимостта, ако си 4.5л не повече от 3.6 л промивно масло, без да форсираш колата, да работи на празен ход и за не повече от 20-25 мин.

Вто Дек 12, 2006 12:05 pm
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 36 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща