|
|
Дата и час: Пет Юни 20, 2025 12:34 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
колко струват тези работи
Автор |
Съобщение |
reiban
Кара Фиатче 126
|
 колко струват тези работи
Някой може ли да ми каже колко струват следните неща и дали са точно за моя двигател. 5 литра масло селения турбо дизел 10 на 40, въздушен "clean", маслен "tecno" и горивен "clean" филтър и добавка за почистване на двигатела преди смяна на маслото .Направил съм снимка да ги видите. Горивния филтър ми се струва по малък от този който съм в момента а за масления бях чул в един магазин че за тд трябва да има два реда дупки. Дават ми ги за 100 лв.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
_________________ Fiat Marea 1,9TD100
|
Съб Дек 09, 2006 5:13 pm |
|
 |
doofiat
|
Масло Селения ТД 5 л. - 55 лв (50 лв с отстъпка за форума)
Въздушен филтър - 12 лв (11 лв с отстъпка за форума)
Това са цени от днес в мазазина на Стамболийски. Маслото е поскъпнало с 1 лв., заради повишаване от странан на доставчика.
|
Съб Дек 09, 2006 5:42 pm |
|
 |
reiban
Кара Фиатче 126
|
а за марката на въздушния и масления филтър какво ще кажеш и масления същия ли е?
|
Съб Дек 09, 2006 6:39 pm |
|
 |
Esper
|
Горивния филтър е в порядъка 12-14лв.
Да не те притеснява че е малко по-малък на диаметър - предпоследния който смених беше такъв.
Въздушните филтри които съм сменял са м/у 9 и 14лв.
Колкото до цената - ами нормална е. Ако вземеш да тунинговаш покупата може и да я намалиш с някой дребен лев.
Обаче тея неща като гледам са ти под ръка, така че сменяй с чиста съвест
А тази добавка, хмм, каква е идеята? Някаква миеща течност? И във старото масло ли се сипва?
Не съм чувал за такава екстра :mrgreen:
Аз няколко пъти съм ползвал масло за промивка на Приста, последния път беше 15лв/4л.
|
Съб Дек 09, 2006 7:09 pm |
|
 |
reiban
Кара Фиатче 126
|
в упътването пише че се излива цялата кутия преди смяна на маслото и се оставя да работи 3-5 мин и после се маха пробката да изтече старото масло.А за масления филтър какво ще кажете .
|
Съб Дек 09, 2006 7:15 pm |
|
 |
Vladim
|
 Искам да изразя мнение за почистващата добавка... Според мен е вредно да се използва! След, като изсипете старото масло нали се сещате, че малко от добавката ще остане на места, където не може да изтече. Какво ще стане, като сипете новото масло-ще се смеси с остатъци от добавката, което ще влоши качествата на новото масло!
|
Съб Дек 09, 2006 7:35 pm |
|
 |
reiban
Кара Фиатче 126
|
а колко струва тази добавка за почистване знаете ли?
|
Съб Дек 09, 2006 7:39 pm |
|
 |
Esper
|
Vladim написа: :offtopic: Искам да изразя мнение за почистващата добавка... Според мен е вредно да се използва! След, като изсипете старото масло нали се сещате, че малко от добавката ще остане на места, където не може да изтече. Какво ще стане, като сипете новото масло-ще се смеси с остатъци от добавката, което ще влоши качествата на новото масло!
Аз също съм скептик, особено ако не се използва промиване с промивно масло след това. От друга страна, предполагам промивното масло съдържа и тази добавка в себе си, така че...
За колегата reiban: не, аз поне не знам колко струва.
|
Съб Дек 09, 2006 7:49 pm |
|
 |
hit-ko
Член на клуба
Регистриран на: Нед Мар 06, 2005 3:12 pm Мнения: 2046 Местоположение: Ямбол
|
reiban написа: а колко струва тази добавка за почистване знаете ли?
3.60 BG лева
_________________ FIAT-SPORT
|
Съб Дек 09, 2006 8:00 pm |
|
 |
hit-ko
Член на клуба
|
 Re: колко струват тези работи
reiban написа: Някой може ли да ми каже колко струват следните неща и дали са точно за моя двигател. 5 литра масло селения турбо дизел 10 на 40, въздушен "clean", маслен "tecno" и горивен "clean" филтър и добавка за почистване на двигатела преди смяна на маслото .Направил съм снимка да ги видите. Горивния филтър ми се струва по малък от този който съм в момента а за масления бях чул в един магазин че за тд трябва да има два реда дупки. Дават ми ги за 100 лв.
Ами така като ги смятам, можеш да ги имаш за 85 !
|
Съб Дек 09, 2006 8:10 pm |
|
 |
zdrawko
Кара велосипед
|
Колега, аз също съм против такива добавки в маслото. С течение на времето маслото си създава разни коксови образъвания по ъгълчета и ръбчета в двигателя , особено по контактни места със семеринги и други такива. Премахването им в повечето случаи води до поява на малки ,а в последствие и на големи течове на масло
_________________ TEMPRA 1,9D 1994г.
Хубава кола в ръцете на лош шофьор е пълен идиотизъм, но често срещан за съжаление
|
Съб Дек 09, 2006 9:07 pm |
|
 |
reiban
Кара Фиатче 126
|
hit-ko
можеш ли да ми напишеш цените на отделните работи за да знам колко да му сваля и ако знаеш да ми кажеш за масления филтър дали е такъв.Мерси!
|
Съб Дек 09, 2006 9:46 pm |
|
 |
Dodo 155
Напреднал шофьор на Фиатка
Регистриран на: Вто Ное 01, 2005 1:25 pm Мнения: 495 Местоположение: София
|
reiban написа: hit-ko можеш ли да ми напишеш цените на отделните работи за да знам колко да му сваля и ако знаеш да ми кажеш за масления филтър дали е такъв.Мерси!
Не е нужно да ти пише  Те голегите ти написаха вече кое колко струва, Hit-Ko само ги събра :mrgreen:
Казваш му на този дето ти ги продава тези неща цена от 80лв. и си стискате ръцете
Добавката не я слагай :idea: По-добре сложи Приста дизел и карай 1500-2000км и го хвърли, ще почисти по-добре отколкото тази добавка :idea:
_________________ FIAT Punto 99' 1.7 TD
FIAT Punto 02' 1.9 JTD
|
Нед Дек 10, 2006 8:46 am |
|
 |
hit-ko
Член на клуба
|
reiban написа: hit-ko можеш ли да ми напишеш цените на отделните работи за да знам колко да му сваля и ако знаеш да ми кажеш за масления филтър дали е такъв.Мерси!
Ами, той Dodo 155 вече ти е отговорил, в общи линии, това е подхода!
|
Нед Дек 10, 2006 12:58 pm |
|
 |
Nino
|
Reiban,предполагам, че колата ти е карана на синтетични и полусинтетични масла, така ,че слагането на тази добавка изобщо не се налага.На Реното от подписа ми съм слагал няколко пъти, защото годините му са такива, че полусинтетичните масла почти не бяха познати... 86-87-88-89 г./Помня, че стария му купуваше SHELL от Румъния! :mrgreen: /Виж след 90-та го подкарах на полусинтетика.Не си хвърляй парите на вятъра.Ако си ги нарочил вече с тях си купи една добавка за гориво! :mrgreen:
Успех!
ПП.. ако те притеснява,че свежото масло става веднага черно.. така е при дизелите.. даже и при чисто новите!
|
Нед Дек 10, 2006 4:25 pm |
|
|