|
|
Дата и час: Пон Юни 16, 2025 10:53 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Последно, къде да си проверим дюзите и помпите!?
Автор |
Съобщение |
Vladim
|
 Последно, къде да си проверим дюзите и помпите!?
Колеги, дайте да обобщим информацията, кой, къде е ходил и доволен ли е. Имам желание някой да погледне дюзите, но нямам идея, къде да отида. За помпата Lucas от четеното до сега разбрах, че ситуацията с диагностиката е леко "мисията невъзможна"! :roll:
|
Чет Дек 07, 2006 4:05 pm |
|
 |
Nino
|
 Re: Последно, къде да си проверим дюзите и помпите!?
Vladim написа: Колеги, дайте да обобщим информацията, кой, къде е ходил и доволен ли е. Имам желание някой да погледне дюзите, но нямам идея, къде да отида. За помпата Lucas от четеното до сега разбрах, че ситуацията с диагностиката е леко "мисията невъзможна"! :roll:
Намерих една визитка дадена ми от напуснал колега.Той има Браво 1.9 TD - 75 и беше доволен от майстора.На визитката пише:
ET "ТРАЙЧО - DISEL" ВСИЧКИ ВИДОВЕ ДИЗЕЛОВИ ДВИГАТЕЛИ И НАФТОВИ ПОМПИ
тел.: 93 666 43, GSM 0887 80 17 88 - Пламен
кв."Орландовци", ул."Герено" №4
Човека не го познавам.Знам, че е правилно да се пише DIESEL, но така е на визитката! :mrgreen:
Мисля, че във всеки читав сервиз могат да ти сменят, калиброват разпръсквачите.
Последна промяна Nino на Чет Дек 07, 2006 5:10 pm, променена общо 1 път
|
Чет Дек 07, 2006 4:38 pm |
|
 |
doofiat
|
За помпата търсих доста места и в Пловдив ходих, но и там се оказа, че не правят диагностика и са измекяри.
Като говорих с шефа им по телефона преди да отида, ми обяснява как правели диагностика на Лукас, но на мен не ми направиха нищо, а ми казаха, че лопатките на помпата са износени и затова три месеца не палеше колата. Проблемът обаче се оказа в авансатора(оглеждаха обстойно около него), който капеше и затова не палеше.
Не знам къде да се ходи вече.
|
Чет Дек 07, 2006 5:07 pm |
|
 |
morg
Кара кола
|
Последна промяна morg на Пон Мар 26, 2007 5:06 pm, променена общо 1 път
|
Чет Дек 07, 2006 8:01 pm |
|
 |
doofiat
|
morg написа: Мдаааа за разпръсквачите - можеш да отидеш във всеки по- кадърен сервиз. Но помпата ако ти е лукас - положението е тежко. Нека колегите които са обикаляли повече да споделят - какво точно включва диагностиката? Защото аз живея с мисълта, че дебит на помпата се мери лесно и без специализирано оборудване. Бу трябвало "Супер Дизел" на околовръстното да се справят поне с това.
Не могат. Ходил съм.
- Супер Дизел - нямат софтуер за Лукас. Имат само за Бош.
- Аути Италия са пълни дебили - нищо не могат и ме пращат в Супер дизел.
- На Вантотрейд със звънял и те ми казаха, че нямат софтуер.
- В "Сервиз Лукас" на Житница двама дядовци ми казаха да съм отишъл при тях след 5 дни, че спеца им го нямало, но се оказа, че и те нямат софтуер за ТД. Имат за JTD от 2000 г. нагоре.
- Hit-ko в Ямбол също няма софтуери за диагностика на дизелови помпи.
- Само Калоян(майстор за който разбрах от форума) ми каза, че има приятел/майстор, който ремонтира и диагностицира дизелови помпи, но не съм изпадал в подробности, защото ми се видя съмнителна тая работа. Иначе доколкото знам Калоян е много печен и май проверявя дюзи и разпръсквачи. Калоян 0888 307 740.
- Киро Алфата(0889 889 047) и той май прави дюзи и разпръсквачи, но не съм сигурен. Знам, че прави основни ремонти италиански дизели, но би трябвало да ги сменя. Последно прави основен на една Крома Турбо Дизел.
- При Наско(НСО) нямат софтуери за дизелови помпи
- Сервиз D&S - преди Бриколаж Люлин в ляво - също нямат и оттам майстора ми каза да съм ходил в Солун, че там имало сервиз за диагностика на помпи Лукас и ми каза да съм мисли преди да си купя кола с помпа Лукас, защото нямало в България сервиз за диагностика.
|
Чет Дек 07, 2006 10:55 pm |
|
 |
Vladim
|
Е добре де... какъв толкова софтуер е нужен... по тази помпа няма електроника! :roll:
|
Чет Дек 07, 2006 11:47 pm |
|
 |
Dodo 155
Напреднал шофьор на Фиатка
Регистриран на: Вто Ное 01, 2005 1:25 pm Мнения: 495 Местоположение: София
|
Vladim написа: Е добре де... какъв толкова софтуер е нужен... по тази помпа няма електроника! :roll:
Абе и аз това се чудя :roll:
На старите дизели би трябвало да мерят дюзите на стенд и отделно помпата също на стенд :idea:
_________________ FIAT Punto 99' 1.7 TD
FIAT Punto 02' 1.9 JTD
|
Пет Дек 08, 2006 12:23 am |
|
 |
BRAVO
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Вто Дек 14, 2004 6:48 pm Мнения: 133 Местоположение: София 05 Сердика
|
Свилен 0888-61-50-07, ходил съм при него преди 2г, сервизът му е на Хладилника
_________________ ОМВ Мусагеница. И аз бях там, и аз заредих... И после "замръзнах" ...
|
Пет Дек 08, 2006 9:05 am |
|
 |
doofiat
|
Vladim написа: Е добре де... какъв толкова софтуер е нужен... по тази помпа няма електроника! :roll:
Не знам какъв софтуер, но всички ми казват: "Нямам софтуер"
|
Пет Дек 08, 2006 9:57 am |
|
 |
Nino
|
Ама чакайте, Вие какво сте се хванали за тези помпи?! Не вярвам някой от Вас да има проблем чак с помпа.По скоро разпръсквачите на дюзите се прецакват от качествената ни нафта.Софтуер им трябва защото предполагам, че мерят показателите с компютър, а не както преди с "часовникови" стрелкови уреди.Какво може да се измери: Налягане което помпата подава към дюзите/те се калиброват към това налягане/, дебит на горивото и ъгъл на впръскване.За друго не се сещам в момента. :mrgreen:
|
Пет Дек 08, 2006 10:43 am |
|
 |
gdd55
|
Като стана въпрос за ъгъл на впръскване doofiat,Vladim вашите резачки как тръгват на 1-ва.Мойта ако не и вкарам по сериозни обороти немога да трагна бързо на кръстовищата.Дали не е от тоя ъгъл на впръскване.Иначе пали чакмак празен оборот на стартера няма
|
Пет Дек 08, 2006 11:55 am |
|
 |
doofiat
|
gdd55 написа: Като стана въпрос за ъгъл на впръскване doofiat,Vladim вашите резачки как тръгват на 1-ва.Мойта ако не и вкарам по сериозни обороти немога да трагна бързо на кръстовищата.Дали не е от тоя ъгъл на впръскване.Иначе пали чакмак празен оборот на стартера няма
И аз съм като теб - ако не ги вдигна на около 2000 оборота на старта(тогава имам чувството, че съм Шумахер на старта на Гран При на Италия  ) , няма тръгване
Не знам от какво е, но колко идва да сляза само да я побутна :mrgreen:
А иначе и моята след много ходене по мъките, вече 1 месец пали от раз без забавяне.
|
Пет Дек 08, 2006 12:00 pm |
|
 |
Vladim
|
gdd55 написа: Като стана въпрос за ъгъл на впръскване doofiat,Vladim вашите резачки как тръгват на 1-ва.Мойта ако не и вкарам по сериозни обороти немога да трагна бързо на кръстовищата.Дали не е от тоя ъгъл на впръскване.Иначе пали чакмак празен оборот на стартера няма
Определено някак по-тежко тръгва от бензинка, но пък си и е тежка колата  Аз до 2000 оборота при пръгване не достигам, но 1500-1600 там някъде.
|
Пет Дек 08, 2006 12:19 pm |
|
 |
Nino
|
Това е ТУРБОДУПКАТА пичове, не се косете.Трябват обороти за стане турбото ефективно.Няма много общо с ъгъла на впръскване.Ако ъгъла не е този който трябва колата ще пуши много или хич, много ще върви/ няма да върви, ще работи много меко/твърдо. :mrgreen:
|
Пет Дек 08, 2006 12:22 pm |
|
 |
gdd55
|
Абе най-добре като си върви и пали от раз хич да не е човъркам.Качи ли ми се иска само нещо да се направи с оборотите защото загряла студена все по 1000 ги държи
|
Пет Дек 08, 2006 12:54 pm |
|
|