|
|
Дата и час: Вто Юни 17, 2025 11:36 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Едно въпросче за Браво ТД100
Автор |
Съобщение |
BEX---GT---TDi
|
 Едно въпросче за Браво ТД100
Така напоследък ми се върти една идея за тунингче. Нещо малко и незначително. Чудя се какъв ще е ефекта и реших да попитам, ако някой е виждал или чувал
Говоря за следното:
Искам да си метна един спортен филтър, хубав K&N, примерно, а също така и една спортна генерациика, като за начало едно сгодно гърненце...
:mrgreen: Та ясно ми е, че ще имам 1 до 3 кс отгоре, но не това ме интересува. Единственото, което желая е добър звук и ми е интересно дали дизел може да има хубав звук :roll:
така, по рязък, по-шукарабийски 
|
Пет Дек 08, 2006 1:00 am |
|
 |
Selqatin
Фиат маниак
Регистриран на: Пон Яну 24, 2005 1:14 am Мнения: 667 Местоположение: Божурище
|
Турбо от крома 2,5 ТД 
_________________ _______________________________________
0885261834
|
Пет Дек 08, 2006 1:25 am |
|
 |
$ abarth $
Кара кола
Регистриран на: Съб Апр 01, 2006 11:43 am Мнения: 246 Местоположение: София 09 Лозенец
|
 r
мога да ти взема K&N на малко по-ниска цена.А за спортна генерация и звук от дизел :roll: ,имаше едни момци дито правиха извращения с един турбо дизел ама ручеше като багер тозад не беше готин звукът.
_________________ селото се оказа точно в града
|
Пет Дек 08, 2006 2:48 am |
|
 |
BEX---GT---TDi
|
офф и аз се чудя, един френд ще ми даде спортен филтър, неговия, да проверя как ще е и да реша дали и аз да се обзаведа, ама с гърнето не зная как ще е :roll:
разправя, че трябва да е добър звукът, по-интензивен, по-дебел, примерно се чудя дали турбината ще се чува повече!
иначе ви е ясно, че с по-голяма турбина и вървежът ще е бая по-голям, ама не ми се занимава с такива маневри, пък и много пара, а аз си търся звукче 
|
Пет Дек 08, 2006 12:13 pm |
|
 |
BEX---GT---TDi
|
а, ако сложа не конус, а оригинален правоъгълен КиН, горе-долу същото ли е?
|
Сря Дек 13, 2006 8:29 pm |
|
 |
Turbolan
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Нед Авг 14, 2005 1:05 pm Мнения: 91 Местоположение: София
|
BEX---GT---TDi написа: а, ако сложа не конус, а оригинален правоъгълен КиН, горе-долу същото ли е?
Да, даже според мен е по-добре е такъв за кутия .
_________________ Uno Turbo RulZz
|
Сря Дек 13, 2006 8:32 pm |
|
 |
BEX---GT---TDi
|
а той май е и по-евтин от конуса.
пп не искам да рискувам, да го не оплискам конуса с вода и да не стане някой сакатлък...
пък и по ме привлича тази идея....
|
Сря Дек 13, 2006 8:37 pm |
|
 |
Mescalin
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пон Мар 06, 2006 12:38 pm Мнения: 195 Местоположение: Пловдив 06 Тракия
|
BEX---GT---TDi написа: а той май е и по-евтин от конуса. пп не искам да рискувам, да го не оплискам конуса с вода и да не стане някой сакатлък... пък и по ме привлича тази идея....
като го опръскаш и какво  .... каква е тази заблуда че конусите не трябва да се мокрят , не трябва да се цапат и тн... все пак това са ВЪНШНИ филти... разбира се не говоря за онези за 20 кинта от местния тунинг шоп 
|
Чет Дек 14, 2006 9:43 pm |
|
 |
trustworthy
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Чет Авг 11, 2005 4:18 pm Мнения: 150 Местоположение: Варна
|
За спортен звук от дизел трябва да забравиш  Трябва да ти е ясно, че генерацията ще позасили звука на двигателя, а това едва ли ще допринесе за спортния облик на колата. По-голямо турбо, кулер и т.н. вече е нещо друго, но там разходите са по-сериозни.
_________________ _______
146 JTD
|
Чет Дек 14, 2006 10:39 pm |
|
 |
Turbo
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пон Яну 24, 2005 5:41 pm Мнения: 67 Местоположение: Пловдив 06 Тракия
|
BEX---GT---TDi написа: иначе ви е ясно, че с по-голяма турбина и вървежът ще е бая по-голям, ама не ми се занимава с такива маневри, пък и много пара, а аз си търся звукче 
За по-голяма турбина ти трябва по-голям кулер и друга електроника  Ако искаш повече Power си сложи най-напред едно чипче  Ще останеш много доволен, има голям ефект !!!  Парите, кадето ще дадеш за филтър и генерация, по-добре ги дай за чип :!:
|
Чет Дек 14, 2006 10:49 pm |
|
 |
divaka
Фиат маниак
Регистриран на: Вто Мар 29, 2005 1:52 am Мнения: 561 Местоположение: София 02 Красно Село
|
Мда и аз съм на мнение, че един чип е по-добра идея. Само от КОНУС можеш да ивадиш звук. От спортни филтри, които се слагат в оригиналната кутия не може да се извади звук! Но на дизел наистина е най-добре да се сложи чип. Гаджето на сестра ми на Октавия 1.9TDI 130к.с. сложи чип и стана 159  ...мерил я е на дино... А как дърпа не е истина. Та на твоята можеш да и вдигнеш мощността с поне 20-25 коня. Друг е въпросът, че трябва да се избере хубав чип, за да няма инфекций, но за това ще се опиташ до някоя тунинг фирма...
_________________ FIAT BRAVO 1.6 16V
|
Чет Дек 14, 2006 11:18 pm |
|
 |
simps
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Чет Юни 22, 2006 2:23 pm Мнения: 145 Местоположение: София 07 Слатина
|
ако бравото на колегата е тд100, както е написал в заглавието, а не от по-новите жтд105, забравете да сложи чип. потърсете темата за тунинг на този двигател, създадена от мен. та според колеги, а и както се убедих от консултация с майстер, при тд100 турбото е механично, а "компа" на колата управлява само разни дребни нещица като диагностиката на подгряващите свещи, имобилайзера и т.н. така че тунинг само с по-голямо турбо или друг интеркулер, което май не е от най-лесните и малко струващи ремонти.
_________________ Bravo SX TD100, 1997
|
Пет Дек 15, 2006 10:45 am |
|
 |
divaka
Фиат маниак
Регистриран на: Вто Мар 29, 2005 1:52 am Мнения: 561 Местоположение: София 02 Красно Село
|
Мдааа и аз отначало се замислих дали няма нещо такова като не е JTD, но и Октавията не е "Комън рейл", за това си помислих, че и при него може да стане с чип...Явно при Фиат не става :cry:
_________________ FIAT BRAVO 1.6 16V
|
Пет Дек 15, 2006 9:00 pm |
|
 |
BEX---GT---TDi
|
ха, ама колеги, аз споменах в началото, че не търся вървеж, щото ако беше така, нямаше да си взема дизелче, а нещо по така - бензинче, над 120кс.
беше ми интересно дали мога да докарам звукче, но както разбрах от постовете ви - нема да я бъде(благодаря за мненията  )
сега си мисля, че ако сложа филтър, ще "диша" по-леко и ще му облекча работата поне малко, така де, ще работи по-добре  че много прашно в тая софия бе - за 2-3 месеца филтрите са за смяна(е, поне сега, зимата е малко по-добре)
тд100 съм, аз по-рано се интересувах от чипчета, но един съфорумник ми каза, че за тези - няма...
|
Пет Дек 15, 2006 11:18 pm |
|
 |
DiStefano
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пет Яну 21, 2005 3:59 pm Мнения: 116 Местоположение: Пазарджик
|
simps написа: ако бравото на колегата е тд100, както е написал в заглавието, а не от по-новите жтд105, забравете да сложи чип. потърсете темата за тунинг на този двигател, създадена от мен. та според колеги, а и както се убедих от консултация с майстер, при тд100 турбото е механично, а "компа" на колата управлява само разни дребни нещица като диагностиката на подгряващите свещи, имобилайзера и т.н. така че тунинг само с по-голямо турбо или друг интеркулер, което май не е от най-лесните и малко струващи ремонти.
първо помпата е механична
второ процесите на горене се управляват по електронен път
трето има доста работи в нета за ТД100 и ТД75 за "Power UP"
|
Сря Яну 03, 2007 9:02 pm |
|
|