Дата и час: Вто Юни 17, 2025 11:36 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 16 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Едно въпросче за Браво ТД100 
Автор Съобщение
UNREAD_POST Едно въпросче за Браво ТД100
Така напоследък ми се върти една идея за тунингче. Нещо малко и незначително. Чудя се какъв ще е ефекта и реших да попитам, ако някой е виждал или чувал :D
Говоря за следното:
Искам да си метна един спортен филтър, хубав K&N, примерно, а също така и една спортна генерациика, като за начало едно сгодно гърненце...
:mrgreen: Та ясно ми е, че ще имам 1 до 3 кс отгоре, но не това ме интересува. Единственото, което желая е добър звук и ми е интересно дали дизел може да има хубав звук :roll:
така, по рязък, по-шукарабийски :P

Пет Дек 08, 2006 1:00 am
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST 
Турбо от крома 2,5 ТД :wink:

Пет Дек 08, 2006 1:25 am
Профил ICQ WWW
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST r
мога да ти взема K&N на малко по-ниска цена.А за спортна генерация и звук от дизел :roll: ,имаше едни момци дито правиха извращения с един турбо дизел ама ручеше като багер тозад не беше готин звукът.

Пет Дек 08, 2006 2:48 am
Профил
UNREAD_POST 
офф и аз се чудя, един френд ще ми даде спортен филтър, неговия, да проверя как ще е и да реша дали и аз да се обзаведа, ама с гърнето не зная как ще е :roll:
разправя, че трябва да е добър звукът, по-интензивен, по-дебел, примерно се чудя дали турбината ще се чува повече!
иначе ви е ясно, че с по-голяма турбина и вървежът ще е бая по-голям, ама не ми се занимава с такива маневри, пък и много пара, а аз си търся звукче :)

Пет Дек 08, 2006 12:13 pm
UNREAD_POST 
а, ако сложа не конус, а оригинален правоъгълен КиН, горе-долу същото ли е?

Сря Дек 13, 2006 8:29 pm
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST 
BEX---GT---TDi написа:
а, ако сложа не конус, а оригинален правоъгълен КиН, горе-долу същото ли е?

Да, даже според мен е по-добре е такъв за кутия .

Сря Дек 13, 2006 8:32 pm
Профил
UNREAD_POST 
а той май е и по-евтин от конуса.
пп не искам да рискувам, да го не оплискам конуса с вода и да не стане някой сакатлък...
пък и по ме привлича тази идея....

Сря Дек 13, 2006 8:37 pm
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
BEX---GT---TDi написа:
а той май е и по-евтин от конуса.
пп не искам да рискувам, да го не оплискам конуса с вода и да не стане някой сакатлък...
пък и по ме привлича тази идея....

като го опръскаш и какво :).... каква е тази заблуда че конусите не трябва да се мокрят , не трябва да се цапат и тн... все пак това са ВЪНШНИ филти... разбира се не говоря за онези за 20 кинта от местния тунинг шоп :)

Чет Дек 14, 2006 9:43 pm
Профил ICQ
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST 
За спортен звук от дизел трябва да забравиш :) Трябва да ти е ясно, че генерацията ще позасили звука на двигателя, а това едва ли ще допринесе за спортния облик на колата. По-голямо турбо, кулер и т.н. вече е нещо друго, но там разходите са по-сериозни.

Чет Дек 14, 2006 10:39 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
BEX---GT---TDi написа:
иначе ви е ясно, че с по-голяма турбина и вървежът ще е бая по-голям, ама не ми се занимава с такива маневри, пък и много пара, а аз си търся звукче :)

За по-голяма турбина ти трябва по-голям кулер и друга електроника :) Ако искаш повече Power си сложи най-напред едно чипче :wink: Ще останеш много доволен, има голям ефект !!! :wink: Парите, кадето ще дадеш за филтър и генерация, по-добре ги дай за чип :!:

Чет Дек 14, 2006 10:49 pm
Профил
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST 
Мда и аз съм на мнение, че един чип е по-добра идея. Само от КОНУС можеш да ивадиш звук. От спортни филтри, които се слагат в оригиналната кутия не може да се извади звук! Но на дизел наистина е най-добре да се сложи чип. Гаджето на сестра ми на Октавия 1.9TDI 130к.с. сложи чип и стана 159 :shock: ...мерил я е на дино... А как дърпа не е истина. Та на твоята можеш да и вдигнеш мощността с поне 20-25 коня. Друг е въпросът, че трябва да се избере хубав чип, за да няма инфекций, но за това ще се опиташ до някоя тунинг фирма...

Чет Дек 14, 2006 11:18 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
ако бравото на колегата е тд100, както е написал в заглавието, а не от по-новите жтд105, забравете да сложи чип. потърсете темата за тунинг на този двигател, създадена от мен. та според колеги, а и както се убедих от консултация с майстер, при тд100 турбото е механично, а "компа" на колата управлява само разни дребни нещица като диагностиката на подгряващите свещи, имобилайзера и т.н. така че тунинг само с по-голямо турбо или друг интеркулер, което май не е от най-лесните и малко струващи ремонти.

Пет Дек 15, 2006 10:45 am
Профил ICQ
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST 
Мдааа и аз отначало се замислих дали няма нещо такова като не е JTD, но и Октавията не е "Комън рейл", за това си помислих, че и при него може да стане с чип...Явно при Фиат не става :cry:

Пет Дек 15, 2006 9:00 pm
Профил
UNREAD_POST 
ха, ама колеги, аз споменах в началото, че не търся вървеж, щото ако беше така, нямаше да си взема дизелче, а нещо по така - бензинче, над 120кс.
беше ми интересно дали мога да докарам звукче, но както разбрах от постовете ви - нема да я бъде(благодаря за мненията :) )
сега си мисля, че ако сложа филтър, ще "диша" по-леко и ще му облекча работата поне малко, така де, ще работи по-добре :wink: че много прашно в тая софия бе - за 2-3 месеца филтрите са за смяна(е, поне сега, зимата е малко по-добре) :wink:

тд100 съм, аз по-рано се интересувах от чипчета, но един съфорумник ми каза, че за тези - няма...

Пет Дек 15, 2006 11:18 pm
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST 
simps написа:
ако бравото на колегата е тд100, както е написал в заглавието, а не от по-новите жтд105, забравете да сложи чип. потърсете темата за тунинг на този двигател, създадена от мен. та според колеги, а и както се убедих от консултация с майстер, при тд100 турбото е механично, а "компа" на колата управлява само разни дребни нещица като диагностиката на подгряващите свещи, имобилайзера и т.н. така че тунинг само с по-голямо турбо или друг интеркулер, което май не е от най-лесните и малко струващи ремонти.

първо помпата е механична
второ процесите на горене се управляват по електронен път
трето има доста работи в нета за ТД100 и ТД75 за "Power UP"

Сря Яну 03, 2007 9:02 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 16 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща