|
|
Дата и час: Сря Юни 18, 2025 1:24 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Ауто Италия или Ванто Трейд - качество/цена ?
Автор |
Съобщение |
Stoyan_68
Напреднал шофьор на Фиатка
Регистриран на: Съб Ное 04, 2006 10:31 am Мнения: 465 Местоположение: София "Изток"
|
 Ауто Италия или Ванто Трейд - качество/цена ?
Пичове, предварително се извинявам ако темата вече е разчепкана във форума, но според вас кой от двамата е по-добрия сервиз за работа по двигареля?
Мисля, че като цени и двата са на едно равнище горе-долу.
_________________ Fiat Stilo 1.8 16V
|
Сря Дек 06, 2006 11:05 pm |
|
 |
Vladim
|
Нямам наблюдения от Ауто Италия, но доколкото съм запознат са мърльовци. Във Вантотрейд взимат повечко пари от необходимото, но поне, когато ми се е случвало да закъсам яко са ме приемали веднага. като качество на работа... задоволително, но не бих казал пефректно!
|
Сря Дек 06, 2006 11:38 pm |
|
 |
Stoyan_68
Регистриран на: Съб Ное 04, 2006 10:31 am Мнения: 465 Местоположение: София "Изток"
|
Vladim написа: Нямам наблюдения от Ауто Италия, но доколкото съм запознат са мърльовци. Във Вантотрейд взимат повечко пари от необходимото, но поне, когато ми се е случвало да закъсам яко са ме приемали веднага. като качество на работа... задоволително, но не бих казал пефректно!
Между "задоволително" и "перфектно" има сериозна разлика. Добре, кой е добър сервиз за двигатели според теб? Става дума за стило.
|
Чет Дек 07, 2006 12:03 am |
|
 |
doofiat
|
Ти какво направи бе човек. Как може да правиш такова сравнение.
АУТО ИТАЛИЯ са най-скапания сервиз за нашите коли!!! Нямат нищоооооо - нито качество, нито отношение към клиента, нито пък имат необходимата техника.
Нямат нищо за диагностика на дизели, ама нищо и най-смешното беше, че ме пратиха при конкуренцията от "Супер дизел". Предполагам, че и от бензинови двигатели не разбират.
Колата ми стоя при тях два дни и затова време не видяха, че ми капе нафта от видимо място(ще им извади очите). Мърльовци!!!!
Ходи навсякъде другаде, но не и в АУТО ИТАЛИЯ!
За Вантото съм чувал хубави, но бъркащи в джоба случаи. Разбират от работата си!
|
Чет Дек 07, 2006 12:36 am |
|
 |
sev
Фиат идол
Регистриран на: Сря Авг 24, 2005 4:41 pm Мнения: 2041 Местоположение: София
|
 Re: Ауто Италия или Ванто Трейд - качество/цена ?
Stoyan_68 написа: Пичове, предварително се извинявам ако темата вече е разчепкана във форума, но според вас кой от двамата е по-добрия сервиз за работа по двигареля? Мисля, че като цени и двата са на едно равнище горе-долу.
какво ще и правиш на колата?
Чет Дек 07, 2006 9:40 am |
|
 |
rustson
Фиат фанатик
Регистриран на: Сря Май 03, 2006 3:48 pm Мнения: 844 Местоположение: София
|
sev написа: Stoyan_68 написа: Пичове, предварително се извинявам ако темата вече е разчепкана във форума, но според вас кой от двамата е по-добрия сервиз за работа по двигареля? Мисля, че като цени и двата са на едно равнище горе-долу. какво ще и правиш на колата?
Да бе и аз се чудя какво ще му правиш на Стилото че и на двигателя?
_________________ Fiat Bravo GT 1,9 JTD 105к.с. 2000г.
бръм -м
|
Чет Дек 07, 2006 9:59 am |
|
 |
Vladim
|
Stoyan_68 написа: Между "задоволително" и "перфектно" има сериозна разлика. Добре, кой е добър сервиз за двигатели според теб? Става дума за стило.
Искам да кажа, че работят добре, но не така, както би-трябвало! Ремонтираха ми скоростната кутия и от две сглобиха една здрава. Наскоро забелязах, че има теч, ще трябва да ходя да я погледнат. Като си взимах колата ми бяха лепнали под номерата пластмасова лентичка с името на сервиза, а когато звънях по телефона ми вдигаше чичко от охраната, който въобще не е наясно с, коя кола, какво се случва и ходеше да гони приемчиците из сервиза, които често отсъстват. Веднъж смених лагер на главина при тях и ги помолих да погледнат дали карето на това колело е за този модел, защото имам подозрение, че не е и затова е изпилило датчика за ABS-a. След, като свършиа работата ми казаха-"датчика е счупен, карето си е ОК". Да, ама не! Датчика е счупен (направо изпилен) от по-широкото каре, ясно си личи, че дупчицата където влиза датчика е силно стеснена от карето, на колелото от другата страна не е така.
Та... от по-малкото зло може да избереш Вантотейд що се отнася до двигатели. Уж работели с гаранция, но веднъж не са ми написали гаранционна карта, а касовите бележки пък не включват цената на труда, а само на резервните части. Ако имаш проблем с двигателя по-добре иди при тях, но си приготви повечко парички.
|
Чет Дек 07, 2006 11:12 am |
|
 |
Stoyan_68
|
Vladim написа: Искам да кажа, че работят добре, но не така, както би-трябвало! Ремонтираха ми скоростната кутия и от две сглобиха една здрава. Наскоро забелязах, че има теч, ще трябва да ходя да я погледнат. Като си взимах колата ми бяха лепнали под номерата пластмасова лентичка с името на сервиза, а когато звънях по телефона ми вдигаше чичко от охраната, който въобще не е наясно с, коя кола, какво се случва и ходеше да гони приемчиците из сервиза, които често отсъстват. Веднъж смених лагер на главина при тях и ги помолих да погледнат дали карето на това колело е за този модел, защото имам подозрение, че не е и затова е изпилило датчика за ABS-a. След, като свършиа работата ми казаха-"датчика е счупен, карето си е ОК". Да, ама не! Датчика е счупен (направо изпилен) от по-широкото каре, ясно си личи, че дупчицата където влиза датчика е силно стеснена от карето, на колелото от другата страна не е така.
Та... от по-малкото зло може да избереш Вантотейд що се отнася до двигатели. Уж работели с гаранция, но веднъж не са ми написали гаранционна карта, а касовите бележки пък не включват цената на труда, а само на резервните части. Ако имаш проблем с двигателя по-добре иди при тях, но си приготви повечко парички.
Хм, това дето го описваш ми е болезнено познато, само че ставаше дума за съединител на типото в Италсервиз. Същите тъпотии и с работата и с чичото дето гони приемчика. Та тия вместо да ми сменят притискателен и феродов диск смениха механиката на скоростния лост с някаква втора ръка. Резултата бе, че правих съединител другаде, а механиката и до сега е разгембена. Тия са под всякаква критика. Магазина обаче е добър като зареждане и цени.
|
Чет Дек 07, 2006 3:36 pm |
|
 |
Nino
|
Ако е нещо, което не изисква специализиран диагностичен софтуер не ходи нито в единия, нито в другия.
Но ти явно си засекретил причината, щото колегите по-горе те питат , ма ти мълчиш кат' комунист на разпит! :mrgreen:
Нit-ko в Ямбол е добро решение, но е много далече.
|
Чет Дек 07, 2006 3:43 pm |
|
 |
Stoyan_68
|
rustson написа: sev написа: Stoyan_68 написа: Пичове, предварително се извинявам ако темата вече е разчепкана във форума, но според вас кой от двамата е по-добрия сервиз за работа по двигареля? Мисля, че като цени и двата са на едно равнище горе-долу. какво ще и правиш на колата? Да бе и аз се чудя какво ще му правиш на Стилото че и на двигателя?
За съжаление май трябва да сменям гумички на клапани :( Или поне да започна с това.
Карам стилото от един месец. Колата е на 83000км, компресията е 12,3-12,5 на всички цилиндри. Бяга много, все пак е 133 коня. Но... гори масло-разход 1л за 1500км
Няма течове, двигателя е абсолютно сух. Първоначално сложих MOBIL 5W40. Като видях, че го харчи смених на TUTELA 10W40. Още не съм я засякъл с тутелата, но при горния разход не вярвам да намалее драстично. Има нещо по двигателя и се надявам да е най-много гумички (макар, че на 83000 е доста рано). Закачах я на комп, но не даде никакви кодове за грешка по мотора. Направо да падладееш. Та затова питах за двата сервиза, все пак ауто Италия е вносител и би трябвало да има читав сервиз, ама гледай какво излезе.. За Ванто само съм чувал че са добри, но не съм им ползвал услугите от години. Гледам в сайта им, че продават комбайни и редосеялки, та се замислих как ли ще е сервиза  Та ако имате идея за читав сервиз (може би на НСО?), давайте я, че много ме е яд. Притеснявам се да я пусна къде да е, пълна е с датчици и разни особености, да не се омаже съвсем.
П.С. Не е "секретно" бе Нино, чудя се какво да правя...
|
Чет Дек 07, 2006 4:01 pm |
|
 |
Ferrari
|
Гумичките на типото ги смених във Ванто. Клапаните са само 8 а цената удари 400лв. Прави изводите си. Не е кой знае какъв ремонт за да даваш толкова грешни пари.
PS: Колата я оставих и взех от Емо и работата беше свъшена перфектно.
|
Чет Дек 07, 2006 4:16 pm |
|
 |
Stoyan_68
|
fiat_love написа: Гумичките на типото ги смених във Ванто. Клапаните са само 8 а цената удари 400лв. Прави изводите си. Не е кой знае какъв ремонт за да даваш толкова грешни пари.
PS: Колата я оставих и взех от Емо и работата беше свъшена перфектно.
Съгласен съм ама къде?
|
Чет Дек 07, 2006 4:19 pm |
|
 |
Nino
|
Stoyan_68 написа: Съгласен съм ама къде?
Ние сега те наплашихме с това "Ванто".Добър и модерен сервиз е, по това спор няма.За това ти предлагам да направиш така: Обади се на 763 452 или 9753509 - "Вантотрейд" и помоли да те свържат с Митко Ценков.Обясни му за какво става дума, като накрая го попиташ колко пари ще струва това удоволствие да отстранят проблема. :mrgreen:
Успех! 
|
Чет Дек 07, 2006 4:52 pm |
|
 |
Stoyan_68
|
Nino написа: Stoyan_68 написа: Съгласен съм ама къде? Ние сега те наплашихме с това "Ванто".Добър и модерен сервиз е, по това спор няма.За това ти предлагам да направиш така: Обади се на 763 452 или 9753509 - "Вантотрейд" и помоли да те свържат с Митко Ценков.Обясни му за какво става дума, като накрая го попиташ колко пари ще струва това удоволствие да отстранят проблема. :mrgreen: Успех! 
Благодаря! Ама ти май ги познаваш там всичките... 
|
Чет Дек 07, 2006 5:00 pm |
|
 |
Nino
|
Не, познавах качествените им приемчици Христо и инж.Радослав Кънчев, но за съжаление и двамата напуснаха.Иначе от юли 2005г когато сменях ремъци и ролки не съм ходил.Частите и аз и Вантотрейд си ги купуваме от Т&N CAR, така че... :mrgreen:
|
Чет Дек 07, 2006 5:05 pm |
|
|