Дата и час: Чет Юли 10, 2025 11:20 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 15 мнения ] 
Бравата ме остави днеска :( 
Автор Съобщение
UNREAD_POST Бравата ме остави днеска :(
Като скъса пак жилото на съединителя, по точно оная шибана пластмаса горе, която се закача за педала. Абе от няколко дена си беше ясно че с тоя твърд съединител нещата са си за смяна, ама... днеска се убедих че не трябва да се прави български вариант "карай докато се счупи"...

В момента колата е при Наско заедно с новия комплект съединител и жило. А ще имам и две здрави жила със счупени пластмасови накрайници за педалите. Мисля да търся някой стругар да ми направи метални уши за жилата.

Вто Дек 05, 2006 2:24 pm
UNREAD_POST Re: Бравата ме остави днеска :(
zgabrovski написа:
днеска се убедих че не трябва да се прави български вариант "карай докато се счупи"...

Прилагана с мярка, тая максима си е ОК. Не знам някой да го прилага за ангренаж, например :mrgreen:
Споко, ще ти размине. Иначе е неприятна ситуацията, по закона за всеобщата гадост предполагам се е скъсало в час пик и на най-такованто кръстовище?

Вто Дек 05, 2006 2:36 pm
UNREAD_POST 
Не потроши се на тръгване от нас... иначе щеше да е супер весело по кръстовищата с тръгване на стартер :mrgreen: :mrgreen:

Вто Дек 05, 2006 2:54 pm
Кара кола
Кара кола

UNREAD_POST Re: Бравата ме остави днеска :(
zgabrovski написа:
Като скъса пак жилото на съединителя, по точно оная шибана пластмаса горе, която се закача за педала. Абе от няколко дена си беше ясно че с тоя твърд съединител нещата са си за смяна, ама... днеска се убедих че не трябва да се прави български вариант "карай докато се счупи"...

В момента колата е при Наско заедно с новия комплект съединител и жило. А ще имам и две здрави жила със счупени пластмасови накрайници за педалите. Мисля да търся някой стругар да ми направи метални уши за жилата.

Аз имах подобно приключение... само че вместо да си купя ново жило взех технологичен канап ( ;-) разбирай тел), огънах я по нужния профил и с една натягаща се скоба скоба (обикновенна дето ги има навсякъде) закрепих профила от тел за остататъка от пластмасата, закачих го за педала и вуала... 8)

п.п.
Е, огъването на телта и разните му шукарии ги спестявам в описанието ;-) за да не разводнявам темата... иначе си имаше надяната предварително на телта тефлонова втулка за да не се престърже телта в метала на педала... отстрани сложих гумени маркучета за странична защита и т.н.

Вто Дек 05, 2006 3:44 pm
Профил ICQ
UNREAD_POST 
И аз за нещо подобно мисля вече си имам две такива жила :)

Ще ги възстановя за резерва.

Вто Дек 05, 2006 4:24 pm
UNREAD_POST 
Взех съединител комплект от Стамболийски - 210 лв - 21лв = 189. Марката е AP - били го вграждали фабрично в колите.
Имаше и вариант за 117 лв но ме убедиха да взема по-доброто, а и външно по евтиния приличаше на правен в СПТУ по машиностроене :)

А Наско щрака яко с апарата, очаквайте снимков материал.

Сря Дек 06, 2006 12:40 pm
Фиат фанатик
Фиат фанатик
Аватар

UNREAD_POST 
Аз си сложих Валео 298лв! Оригиналния пак беше Валео и пишеше фиат на него!

Сря Дек 06, 2006 12:42 pm
Профил WWW
UNREAD_POST 
В интерес на истината и на този комплект на феродовия пишеше Валео.

Сря Дек 06, 2006 1:24 pm
UNREAD_POST 
преди около 2 година в 1 сервиз нафиат близо до студентски така сменяхме на една мареа жилото поне 4 пъти за 2-3 седмици,накрая отиде до княжево при някакъв който рециклира такива неща,сложихме го него но след време скъса самото жило,проблема при него се оказа някакво изкривяване (с времето) на педала отгоре където се закача жилото

ако искаш провери и ти да нямаш такова изкривяване и затова да ти се чупи пластмасата

Сря Дек 06, 2006 1:24 pm
UNREAD_POST 
zgabrovski написа:
Взех съединител комплект от Стамболийски - 210 лв - 21лв = 189. Марката е AP - били го вграждали фабрично в колите.
Имаше и вариант за 117 лв но ме убедиха да взема по-доброто, а и външно по евтиния приличаше на правен в СПТУ по машиностроене :)

А Наско щрака яко с апарата, очаквайте снимков материал.

А ти как закара колата до Горна баня?

Сря Дек 06, 2006 1:26 pm
UNREAD_POST 
Ами с добре познатия пиниз за включване на скорости без съединител.

@pugsy мисля че педала е ОК, самия съединител от 2-3 седмици беше доста твърд и скоростите влизаха с прихъркване.

А тази пластмаса на жилото определено ще ида при стругар да я направи от месинг.

Сря Дек 06, 2006 1:29 pm
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
Какви са тия цени 289лв за ВАЛЕО. При моя човек, който на няколко пъти се опитвах да рекламирам и темите бяха трити под предлог, че е реклама е 220лв клиентска и 180лв за мен :)

Сря Дек 06, 2006 5:07 pm
Профил ICQ
Фиат фанатик
Фиат фанатик
Аватар

UNREAD_POST 
Браво!

Сря Дек 06, 2006 5:47 pm
Профил WWW
UNREAD_POST 
maiden написа:
Какви са тия цени 289лв за ВАЛЕО. При моя човек, който на няколко пъти се опитвах да рекламирам и темите бяха трити под предлог, че е реклама е 220лв клиентска и 180лв за мен :)

Не са 289, а 189, виж поста по - добре!

От вчера пак съм си с колата хиляди благодарности на Наско (НСО) супер прецизна и внимателна работа за първи път излизам след смяна на съединител без да имам някакви забележи - досега я нещо ще дрънка я няма да работи...

Педалчето е меко като памук.

Всичко излезе 189+24+80 за труда - около 300 лева.

Освен всичко има и снимки, когато има време Насето ще ги качи във форума.

Пет Дек 08, 2006 12:45 pm
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
Говоря за VALEO-то на rustson, а не за AP-то на doofiat :)

Пет Дек 08, 2006 2:34 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 15 мнения ]