|
|
Дата и час: Вто Сеп 02, 2025 11:48 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Да си купя ли лепенка нов шофьор?
Автор |
Съобщение |
violina
Кара Фиатче 126
|
 Да си купя ли лепенка нов шофьор?
Много се чудя, дали ще ми свърши работа пред ненормалните ралисти в града, някой каза, че така щели да ме засичат повече, а друг , че ще се пазят от мен? Гледам напоследък доста коли с удивителната отзад?
|
Пет Ное 24, 2006 6:42 pm |
|
 |
bscsystem
Напреднал шофьор на Фиатка
|
сложи си "опасен товар" табелка аз тия гледам да не ги удрям 
Пет Ное 24, 2006 6:58 pm |
|
 |
bubachko
Член на клуба
Регистриран на: Сря Ное 09, 2005 10:00 pm Мнения: 173 Местоположение: Варна - където падне; София, Лозенец/Хладилника
|
Ако все още се чустваш като несигурен водач - аз съм ЗА лепенката. Никога не бих посмял да стресирам някои с такъв знак, напротив, бих помогнал с каквото мога да го улесня да свикне по-бързо със стресовото каране в София например... разни дребни жестове шоферски, да дадеш предимство, ако това ще прокара движението по-бързо, вместо да гледаш как някои се опитва плахо да се включи в натоварен булевард, да се движа максимално по учебник (пускане на мигачи, плавно спиране такива работи) минаваики покраи У-кола. Много се нервирам, когато се возя при някой и започни е да овиква У-колите и такива с лепенки "!". "Кои ти даде книжка?", "Са ли намери тука да се учиш...". Ако не сега кога? Ако не на трафика къде?:) Все едно те са се родили с волан в ръцете...
Бе с 2 думи - идейно е да земеш, па който иска да ти се смее на стикерчето :mrgreen:
_________________ Мойто TIPO - Най-хубавото!
149.С2.046 - Злата Чибурашка
|
Пет Ное 24, 2006 7:00 pm |
|
 |
pr_00f
|
Наскоро една колежка взе книжка и си сложи такъв стикер. После сподели че определено има разлика в поведението на другите шофьори спрямо нея на пътя. Така че слагай. В накой страни даже са задължителни.
|
Пет Ное 24, 2006 8:02 pm |
|
 |
ivo098
Напреднал шофьор на Фиатка
Регистриран на: Нед Яну 02, 2005 7:52 pm Мнения: 431 Местоположение: София 19 Люлин
|
това с опасен товар е идейно, знае ли някои от къде може да се вземе?
_________________ Fiat Bravo GT
|
Пет Ное 24, 2006 9:43 pm |
|
 |
violina
Кара Фиатче 126
|
 Хей
май сте прави ще си взема, защото да-определено се чувствам в това движение несигурна на пътя и си карам според правилата, ноо днес проверих в три книжарници и никой не знае къде се продават тези лепенки  bubachko, радвам се, че има хора като теб, защото никой не си спомня от къде е тръгнал и гледа само да се подиграва на по-предпазливите и неопитни шофьори, за другото да не говорим. Имам познат 25г. е международен шофьор, когато споделих с него, че ме е страх да карам тук той каза, че и него го е страх да кара в София и единственото, с което може да определи движението е арабското, то било най-лошо според него 
|
Пет Ное 24, 2006 9:55 pm |
|
 |
kluchar
Фиат идол
Регистриран на: Сря Авг 31, 2005 12:48 am Мнения: 2021 Местоположение: София 10
|
 лепенка нов
аз действително бях нов шофьор но вече мина и преди са ме спирали но рядко като гледат стикера от пред сигурно
но за отзад може и да има ефект сега може да си сложа само на задното стъкло че ми изчезна - сложих го отвън да не ми се развали отвътре нагревателите за стъклото
аз съм си го правих става
_________________ За PUNTO http://ftp.fiat-club.org.ua/ и FIAT http://fiat.comnet.bg/ Купе http://www.polak.ch/coupemanual/ http://ftp.fiat-club.org.ua/Manuals/ http://instrukcje.fiat.pl/index.php/listing/fiat
|
Пет Ное 24, 2006 10:50 pm |
|
 |
Alexius
Член на клуба
Регистриран на: Чет Ное 04, 2004 3:34 pm Мнения: 743 Местоположение: София 11 Красна Поляна
|
 Re: лепенка нов
kluchar написа: аз деиствително бях нов шофьор но вече мина и преди са ме спирали но рядко като гледат стикера от пред сигурно
но за отдзат може и да има ефект сега може да си сложа само на задното стъкло че ми изчезна -сложих го отвън да не ми се развали отвътре нагревателите за стъклото аз сам си го правих става
:roll: Ако някой разбра нещо нека преведе :roll:
_________________ Alfa 156 SW 2.4 JTD
Fiat Brava 1.6 16V

www.locksmith-bg.com
|
Пет Ное 24, 2006 10:53 pm |
|
 |
masterkar
|
bubachko написа: Ако все още се чустваш като несигурен водач - аз съм ЗА лепенката. Никога не бих посмял да стресирам някои с такъв знак, напротив, бих помогнал с каквото мога да го улесня да свикне по-бързо със стресовото каране в София например... разни дребни жестове шоферски, да дадеш предимство, ако това ще прокара движението по-бързо, вместо да гледаш как някои се опитва плахо да се включи в натоварен булевард, да се движа максимално по учебник (пускане на мигачи, плавно спиране такива работи) минаваики покраи У-кола. Много се нервирам, когато се возя при някой и започни е да овиква У-колите и такива с лепенки "!". "Кои ти даде книжка?", "Са ли намери тука да се учиш...". Ако не сега кога? Ако не на трафика къде?:) Все едно те са се родили с волан в ръцете... Бе с 2 думи - идейно е да земеш, па който иска да ти се смее на стикерчето :mrgreen:
Поздравления bubachko за написаното  На 110% съм съгласен с теб!!!
Знаете ли кое ми направи най-голямо впечатление в Брюксел преди 3 години:
Когато си на тротоара и се готвиш да пресечеш пешеходна пътека всички коли спират /дори и да карат с 50-60 км/ч, че и повече/ и понеже ние сме свикнали в БГ да изчакваме колите и след това да пресичаме, шоферите там те подканят да пресечеш пред колите им. :roll:  И това не е единичен случай, а в 99,9% от случаите!
Извода за мен: Човешкия живот там е най-важното, на първо място - всичко останало е след това ! Едва ли законите им са много по-различни от нашите?
Когато и НИЕ го направим, тогава ще станем европейци, а не на 01.01.2007г.
|
Пет Ное 24, 2006 11:20 pm |
|
 |
tomazo
Фиат фанатик
Регистриран на: Пон Сеп 26, 2005 1:51 pm Мнения: 838 Местоположение: София,Люлин
|
не си слагай подобни глупости по стъклата ! и без това след 2 месеца вече ще си "професионалистка " :mrgreen:
Важно е да не се притесняваш като караш и да знаеш какво правиш !!!! Прави всичко с главата си
С тая лепенка всеки 2-ри лумпен ще иска да те изпревари ,за да избегне неадекватна твоя реакция (евентуално).
И в София си е перфектно движението, дори си е кеф да караш !
_________________ фиатче Браво 2.0
|
Съб Ное 25, 2006 2:41 am |
|
 |
jujumunguru
|
Според мен е хубаво да си сложиш такава лепенка, аз имах и не мисля да съм имала някакви проблеми. Трябваше да предупредя хората, че е хубаво да се пазят от мен ;) Освен това мисля, че е задължителна за първите 6 месеца. Чувала съм, че могат полицаите да ти направят проблем за това, не че знам такъв случай, но все пак ;)
Хайде успех от мен ;)
|
Съб Ное 25, 2006 11:49 am |
|
 |
chris
Кара кола
Регистриран на: Чет Дек 22, 2005 10:35 am Мнения: 233 Местоположение: София
|
tomazo написа: не си слагай подобни глупости по стъклата ! и без това след 2 месеца вече ще си "професионалистка " :mrgreen: Важно е да не се притесняваш като караш и да знаеш какво правиш !!!! Прави всичко с главата си С тая лепенка всеки 2-ри лумпен ще иска да те изпревари ,за да избегне неадекватна твоя реакция (евентуално). И в София си е перфектно движението, дори си е кеф да караш !
Дам има нещо верно.
То все едно в Ню Йорк да питаш дали има нужда от лепенка.
Ако не можеш сама да се научиш да караш в тоя трафик, не лепенка ами господ не може да ти помогне.
_________________ Bravo 1.6 16v
|
Съб Ное 25, 2006 11:59 am |
|
 |
Mindzu
Кара кола
|
Аз пък си търся жена шофьор! Имаше ги по едно време! Ако някой намери такава да ми вземе, пък аз после ще му я платя и ще почерпя! 
|
Съб Ное 25, 2006 12:59 pm |
|
 |
Sven
|
Само ще почнат да те ебават повече с тая лепенка, това е.
|
Съб Ное 25, 2006 4:36 pm |
|
 |
spoty
Кара кола
Регистриран на: Сря Окт 18, 2006 12:41 pm Мнения: 204 Местоположение: Пловдив 06 Тракия
|
Все пак ако водаче не е убеден във възможностите си нека по-добре информира другите участници в движението :idea:
|
Съб Ное 25, 2006 4:39 pm |
|
|