Дата и час: Съб Юни 21, 2025 4:04 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 18 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Индикатор power/economy на DGT табло 
Автор Съобщение
UNREAD_POST Индикатор power/economy на DGT табло
Двете лампички, зелена и жълта, които светят съответно при икономичен и натоварен режим на двигателя, светят както си искат :arrow: до 3000 об/мин независимо колко газ давам свети зелено, а жълтата светва след като мина 3000 об/мин до края. Това нормално ли е? Или се е пре***л някой тъп датчик :twisted: ?

Съб Май 28, 2005 8:04 pm
Член на клуба
Член на клуба
Аватар

UNREAD_POST 
Тези лампички са зависими от натоварването на двигателя, сьответно от подналягането /вакуума/ в смукателния колектор! Имат само косвена врьзка с оборотите! Много е важно, в движение или на празен ход наблюдаваш тази зависимост!?

Съб Май 28, 2005 9:30 pm
Профил WWW
UNREAD_POST 
Дaтчика е точно на вакуумен принцип, Но мисля че при теб работи нормално.

Нед Май 29, 2005 1:11 am
UNREAD_POST 
ха аз на мойто табло нямам вакум а преди свтеше а сега не

Нед Май 29, 2005 9:10 am
UNREAD_POST 
pugsy написа:
ха аз на мойто табло нямам вакум а преди свтеше а сега не

Aми вакуума не отива в таблото. Сензора до акумулатора

Нед Май 29, 2005 9:46 am
UNREAD_POST 
hit-ko написа:
Много е важно, в движение или на празен ход наблюдаваш тази зависимост!?

Там е работата, че не зависи от режима на двигателя. И на място, и в движение, с пълна газ или без - няма значение, превключва зелено :arrow: жълто като мине 3000

Mitko написа:

А аз се чудех кво е пък това чудо. Значи може би не ми работи? Гледам че от него излизат 3 кабела, но единия е отрязан?? Знае ли някой как може да се провери?

Пон Май 30, 2005 8:41 pm
UNREAD_POST 
tonov написа:
hit-ko написа:
Много е важно, в движение или на празен ход наблюдаваш тази зависимост!?

Там е работата, че не зависи от режима на двигателя. И на място, и в движение, с пълна газ или без - няма значение, превключва зелено :arrow: жълто като мине 3000

Mitko написа:

А аз се чудех кво е пък това чудо. Значи може би не ми работи? Гледам че от него излизат 3 кабела, но единия е отрязан?? Знае ли някой как може да се провери?

Ами даваш на контакт, а маркучето на датчика го вадиш от колекторите и го бодваш на една спринцовка. Със спринцовката правиш вакуум и гледаш дали ще светне жълтата лампа.

Вто Май 31, 2005 12:21 am
Кара балканче
Кара балканче
Аватар

UNREAD_POST 
според мен точно превключването на зелената и жълтата лампички на таблото става според оборотите следователно от количеството бензин подавано от инжекциона и при мен на 3000-3200 об/мин се включва от зелено на жълто всичко е до оборотите на джигателя

Чет Юни 30, 2005 6:52 pm
Профил
UNREAD_POST 
Godzi написа:
според мен точно превключването на зелената и жълтата лампички на таблото става според оборотите следователно от количеството бензин подавано от инжекциона и при мен на 3000-3200 об/мин се включва от зелено на жълто всичко е до оборотите на джигателя

Зависи от оборотите, но само дотолкова, че при по високи обороти засмукването в колекорите е по-голямо.

Чет Юни 30, 2005 8:20 pm
UNREAD_POST 
В интерес на истината още не съм се занимавал с него, все не остава време :oops: . Но като гледах елсхемата стигнах до извод че тия лампички се управляват от схема, която следи оборотите и датчика за вакума едновременно. Та значи предполагам че ако вакумния датчик не работи, то схемата си превключва лампите на 3000-3200 оборота независимо от натоварването на двигателя. То при мен така се и получава, примерно при спиране на скорост с двигателя, не съм подал газ но оборотите са над 3000 :arrow: свети жълтото за power, а всички знаем че при такъв режим на двигателя няма НИКАКЪВ разход на гориво.

Чет Юни 30, 2005 9:00 pm
Фиат фанатик
Фиат фанатик
Аватар

UNREAD_POST 
tonov написа:
В интерес на истината още не съм се занимавал с него, все не остава време :oops: . Но като гледах елсхемата стигнах до извод че тия лампички се управляват от схема, която следи оборотите и датчика за вакума едновременно. Та значи предполагам че ако вакумния датчик не работи, то схемата си превключва лампите на 3000-3200 оборота независимо от натоварването на двигателя. То при мен така се и получава, примерно при спиране на скорост с двигателя, не съм подал газ но оборотите са над 3000 :arrow: свети жълтото за power, а всички знаем че при такъв режим на двигателя няма НИКАКЪВ разход на гориво.

И аз като се загледах в схемата ... стигам до същото - ако не работи вакуумния датчик - то ще се взема само сигнал от оборотите ... и ще "работи" както е при теб .... и ако схемата ти е изпълнена както тази на картинката ....

Пет Юли 01, 2005 8:57 am
Профил ICQ WWW
Напреднал шофьор на Фиатка
Напреднал шофьор на Фиатка
Аватар

UNREAD_POST 
А забелязвали ли сте че на този вакуумен датчик отдолу има един винт - може би за регулиране :wink: :wink: :wink:

Вто Юли 12, 2005 11:20 am
Профил
UNREAD_POST 
дали по моргите го има този датчик

Вто Юли 12, 2005 11:36 am
Кара детска количка
Кара детска количка
Аватар

UNREAD_POST 
И при мен свети САМО в зависимост от оборотите. Същия случай като на колегата - спирам на скорост с над 3000 и свети оранжевото, като паднат под 3000 светва зеленото и колкото и газ до дупка да давам, точно когато мина 3000 пак светва оранжевото, явно и при мен е скапан вакуумния датчик :( Ако разберете нещо допълнително пишете.

П.С. Моята е карбуратор, може нещо да е по-различно.
П.С.2 М/у другото много съм доволен от тоя мотор 1.6 карбуратор, върви си прилично и газовата ми излезе 70лв със всичко и нямам никакви проблеми с нея върви си перфектно на газ, няма грам разлика с бензина. Май за газ е по-удачно карбуратора - хем газовата излиза доста по-евтина, хем нямаш никакви проблеми с газта като гърмежи и разваляне на вървежа и т.н. :lol:
Поздрави - Нов съм тука :D Другата ми кола е BMW E30 със шестак и шпер диференциал - е тва е истината - The Ultimate Driving Machine :lol: :lol: :lol: - Ей с такава усмивка винаги я карам - :lol: :lol: :lol: Ама няма как с тея цени на бензина си трябва и "всекидневна" колица :x

Пет Юли 29, 2005 10:42 am
Профил ICQ
UNREAD_POST 
ОФФ: Това на аватара ти ли е Е30-ката? BMW е единствената немска марка която ме кефи (е и порше, ама то там вече е друга категория :wink: ) А специално твоята модификация ми е любимата. Тройния стоп ли е? ОФФ

За датчика: онзи ден пробвах да му изключа куплунга :dontknow: изобщо не ми светна жълтата лампа! Кой го знае това по какъв алгоритъм работи. Ще пробвам с друг отнякъде, а дотогава ще си карам така. Не е болка за умиране. И без това рядко падам под 3000 rpm :lol: :lol: :lol:

Пет Юли 29, 2005 11:07 am
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 18 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща