Дата и час: Вто Юли 15, 2025 8:01 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 12 мнения ] 
Пловдивчанки са с най-дългите крака,с най-големи гърди са... 
Автор Съобщение
UNREAD_POST Пловдивчанки са с най-дългите крака,с най-големи гърди са...
Пловдивчанки са с най-дългите крака, с най-големи гърди са жените в Монтанско

Най-много са естествените блондинки в столицата, сочи мащабно проучване за българина

350 признака разкриват тялото, ума и хала на българина. Това стана ясно след като екип от 22 учени направи антропологичен портрет на нашенеца, пише "24 часа".
Изследването е обхванало 5290 души от 154 селища в страната, то е продължило от 1989 г. до 1993 г.
Обработените данни излязоха миналата седмица в монография на БАН "Антропологична характеристика на населението на България в края на 20 в." Ръководител на екипа е проф. Йордан Йорданов, пише вестникът. В България живеят повече хора със светла кожа - 80%
Лицата са високи и умерено широки с обърната трапецовидна форма. Лицето на мъжете по-често е слабо. При жените е средно изпъкнало. Клепачът е широко отворен. Носът е прав, тесен, с удължен гръб и с връх, насочен напред и надолу. Главата е с големи размери.
За век нашенецът е пораснал с 5,1 см, средният му ръст е 171,5 см. Той тежи 77,7 кг, обиколката на гръдния му кош е 951,3 мм, на талията - 872,7 мм, а на корема - 908,7 мм, пише "24 часа". Пулсът му е 76 удара в минута, а средното кръвно налягане 125,7/79,9.
Българката е висока 158,6 см - с 2,9 см повече, сравнено с началото на 20 век. Тя тежи 65,3 кг, гръдната й обиколка е 832,7 мм, на талията - 771,5 мм, и на корема - 890,6 мм. Пулсът й е нормален, а кръвното е 115,4/73,7.
Най-високи са софиянци
Те стърчат с 2 см над хората от останалите области в страната, средният им ръст е 173 см.
Най-много кръвно вдигат в Монтанско, най-ниско поддържат в Русенско, сочи изследването.
Основно българите са с кафяво-черна коса - 80% от мъжете и 67% от жените. Това са предимно хората от източните области (Варненска, Русенска, Бургаска и Хасковска) и Ловешка. Кестеняви са 17,8% от мъжете и 25,6% от жените.
Руси са 2,6% от мъжете и 7% от жените
Най-често срещани са тъмните очи - кафяво-черни и кафяви - 47,6% от мъжете и 56,6% от жените, като най-често срещани са в столицата.
Пъстрооки - зелено-кафяви и сиво-кафяви, са 44,5% от мъжете и 37,6% от жените. Те преобладават в Ловешко, Монтанско и Софийско.
34 признака показват, че главата на българина е голяма
Обиколката й при мъжа е 574 мм, а при жените - 545 мм. Софиянци са с най-големите глави, след тях се нареждат ловчанлии и монтанци. С най-малка глава пък са мъжете в Русенско и жените в Хасковско и Бургаско.
В Русенско и Варненско мъжете са по-ниски от останалите. Такива са и жените в Бургаско. Най-затлъстели и с най-много подкожна мас са в Софийско и Монтанско.
В самата столица жените са най-слаби .
Фини са и дамите от Бургаско. В Ловешко пък мъжете са най-кльощави, но жените там са дебели. Слаби са мъжете в Русенско и Варненско.
Най-малко подкожна мас имат мъжете в Пловдивска, Хасковска и Русенска област, както и жените от Пловдивско, Варненско, Бургаско и Хасковско.
Русенките са с най-тънките талии, с най-широките са в София и Монтана. В Монтанско жените могат да се похвалят и
с най-голяма гръдна обиколка. 90% от населението у нас е дългокрако. Такива са пловдивчанки и мъжете в Хасковско.
Най-дълги ръце имат мъжете във Варненско, Русенско, Пловдивско и Бургаско. Само 4,4% от мъжете са левичари, а сред жените те са 3,3%.
Мъжете, родени в град, се срещат най-често в столицата, Бургаско, Варненско и Пловдивско. Родените на село мъже са най-много в Монтанско - 65,3%, сочи изследването.
Висшисти са 12,7% от мъжете и 10,5% от жените. С основно образование са 14,6% от мъжете и 17,3% от жените.

Пон Ное 20, 2006 6:11 pm
UNREAD_POST 
И, какво излиза? Че софиянки хем са най-слаби, хем с най-голяма талия? :mrgreen:

Пон Ное 20, 2006 6:23 pm
UNREAD_POST Re: Пловдивчанки са с най-дългите крака,с най-големи гърди с
doofiat написа:
Изследването е обхванало 5290 души от 154 селища в страната, то е продължило от 1989 г. до 1993 г.

Не са ли им малко стари данните, все пак за 13 години не би ли трябвало да има някаква разлика :)

Пон Ное 20, 2006 6:47 pm
UNREAD_POST 
С тая статия направо избиха рибата :mrgreen:
Можеше и от времето на баба ми да пусна.

Пон Ное 20, 2006 8:36 pm
Напреднал шофьор на Фиатка
Напреднал шофьор на Фиатка
Аватар

UNREAD_POST 
doofiat написа:
Обработените данни излязоха миналата седмица в монография на БАН "Антропологична характеристика на населението на България в края на 20 в." Ръководител на екипа е проф. Йордан Йорданов, пише вестникът.

Не са стари данните им,щом става дума за краят на 20-ти век.
Обаче ето това най-много ме заинтригува.

За век нашенецът е пораснал с 5,1 см, средният му ръст е 171,5 см. Той тежи 77,7 кг, обиколката на гръдния му кош е 951,3 мм, на талията - 872,7 мм, а на корема - 908,7 мм, пише "24 часа". Пулсът му е 76 удара в минута, а средното кръвно налягане 125,7/79,9.
Българката е висока 158,6 см - с 2,9 см повече, сравнено с началото на 20 век. Тя тежи 65,3 кг, гръдната й обиколка е 832,7 мм, на талията - 771,5 мм, и на корема - 890,6 мм. Пулсът й е нормален, а кръвното е 115,4/73,7.

Пон Ное 20, 2006 10:27 pm
Профил
UNREAD_POST 
Нищо не казват за жените от областта Загоре (Стара и Нова загора, Сливен и Ямбол).
Който е бил по нашите земи, се сеща за какво говоря.
Най-красивите жени са в нашия край. Аз поне много съм обикалял - живял съм във Варна, в Плевен, в Троян, Сливен и Ямбол. Много често съм в Пловдив.
По-красиви жени обаче от нашите (особено тези в Стара Загора) никъде не съм виждал. Или ако има някоя мацка из Софето или Филибето и ми хване окото, ще се окаже че или е студентка там и е от нашия край, или майка й е от тук. :)
(Без да искам да обидя някоя колежка). Всички Българки са красиви, в това няма спор, нали колеги ?

Пон Ное 20, 2006 11:37 pm
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
Immortal написа:
Нищо не казват за жените от областта Загоре (Стара и Нова загора, Сливен и Ямбол).
Най-красивите жени са в нашия край. Аз поне много съм обикалял - живял съм във Варна, в Плевен, в Троян, Сливен и Ямбол. Много често съм в Пловдив.
По-красиви жени обаче от нашите (особено тези в Стара Загора) никъде не съм виждал. Или ако има някоя мацка из Софето или Филибето и ми хване окото, ще се окаже че или е студентка там и е от нашия край, или майка й е от тук. :)
(Без да искам да обидя някоя колежка). Всички Българки са красиви, в това няма спор, нали колеги ?

Всички Бългри са красиви спор няма, а това дето го каза за Старозагорчанките е абсолютно вярно колкото пъти съм ходил все ми остават очите по вашите моми , и до софия не ме питай как се прибирам на тръба :-)

Вто Ное 21, 2006 3:31 pm
Профил ICQ
UNREAD_POST 
Immortal написа:

Айде сега!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Май в Кюстендил не си бил! :wink:

Вто Ное 21, 2006 3:52 pm
UNREAD_POST 
kiro_of_the_day написа:
Immortal написа:

Айде сега!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Май в Кюстендил не си бил! :wink:

Не в Перник не е бил.Това е градът с най-готините мацки!!! :mrgreen: Явно е имало някакво влияние от МК "Ленин" и видът се е "изродил" в красиви жени... питай Esper и той ще го потвърди!! :mrgreen:

Вто Ное 21, 2006 4:03 pm
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
Nino написа:
Не в Перник не е бил.Това е градът с най-готините мацки!!! :mrgreen: Явно е имало някакво влияние от МК "Ленин" и видът се е "изродил" в красиви жени... питай Esper и той ще го потвърди!! :mrgreen:

Е то там няма как - в град където всеки кара бегачка не може да няма за всеки наточена мацка. :36_2_33:

Вто Ное 21, 2006 4:19 pm
Профил
UNREAD_POST 
Punto SX написа:
Nino написа:
Не в Перник не е бил.Това е градът с най-готините мацки!!! :mrgreen: Явно е имало някакв влияние от МК "Ленин" и видът се е "изродил" в красиви жени... питай Esper и той ще го потвърди!! :mrgreen:

Е то там няма как - в град където всеки кара бегачка не може да няма за всеки наточена мацка. :36_2_33:

И ние поназнайваме нещо по въпроса за красивите перничанки... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Вто Ное 21, 2006 4:30 pm
UNREAD_POST 
Красиви .. ама лютиви :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Сря Ное 22, 2006 1:27 pm
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 12 мнения ]