Дата и час: Чет Авг 28, 2025 8:45 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 10 мнения ] 
Интересна статия. 
Автор Съобщение
Фиат маниак
Фиат маниак

UNREAD_POST Интересна статия.
В Мембрана намерих много интересна статия, как в Холандия си решават проблемите с движението: Статията е тук.

Идеята за тези които не четат руски: Премахват се от улиците всички светофари, знаци и маркировки, както и тротоарите и алеите за велосипедисти. Всички стават равноправни участници в движението.
Автора на проекта твърди, че произшествията със смъртен изход са изчезнали съвсем, както и задръстванията по улиците. Средната скорост на колите се е намалила, но пък, парадоксално, времето за стигане от точка в точка се е съкратило също.
В първия момент си помислих, че това е пълно самоубийство, но пък като се замислих, може и да има истина в този подход.

Съб Ное 18, 2006 1:58 pm
Профил
Член на клуба
Член на клуба
Аватар

UNREAD_POST 
Винаги съм си мислил, че анархията му е майката... :twisted: Това на шега.
Но и на мен идеята не ми се вижда толкова зле след като се замислих, въпреки че е малко крайна и утопична :roll: . Я си представете Витошка например на какво ще заприлича в 18:00... Коли от витрина до витрина, на практика пешеходец не мой мина :arrow: Няма смъртни случаи и инциденти в отсечката :wink: . Всеки обаче бърза за някъде и да се добере до там на всяка цена и с всякакви средства... :? Ако всички почнат да Изображение, а не да карат с определен набор от придобити рефлекси и навици можеби да :D

Съб Ное 18, 2006 2:20 pm
Профил ICQ
UNREAD_POST 
Има нещо вярно, в Индия май беше така, даже някой беше пуснал клип. И много странно всички се разминаваха :shock: Тука това няма да работи 101%, цаката е друга и е много проста, утрепаните полицай да си вършат работата е достатъчно!

Съб Ное 18, 2006 3:57 pm
Член на клуба
Член на клуба

UNREAD_POST 
В бургас според мен ще има голям ефект ... но в София - трябва да се оставят няколко светофара на най-натоварените места, но да работят в определен режим ... навсякъде другаде да се махнат ... така според мен ще се оправи ...
Аз съм си мислел и за друг вариянт - на всяко кръстовище по един от многото начини да се засича по колко коли има във всяка от улиците и където са най-много - там ги пуска ... Но това е малко скъп вариянт ...

Съб Ное 18, 2006 5:59 pm
Профил ICQ
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
Тва е пълен АБСУРД за наща Мила Родина, според мен. Всеки ще си купува няква кола от стомана или нераждавейка и ще гази всичко наред. Оня Опел дето е в раздела за интересни снимки винаго ще е първи... :idea:

Съб Ное 18, 2006 6:16 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
Като виждам всичките какви джигити сме и гъзари нема да стане според мен ще има яко катастрофи ;-(

Пон Ное 20, 2006 12:24 pm
Профил ICQ
Кара кола
Кара кола

UNREAD_POST 
:shock:

Последна промяна morg на Пон Мар 26, 2007 5:14 pm, променена общо 1 път

Пон Ное 20, 2006 7:54 pm
Профил
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST 
Навремето в Щатите бях изумен като видях кръстовище със знаци Стоп и на четирите ъгъла. :shock: Като попитах все пак кой е с предимство, отговорът беше - който пръв е спрял на знака. Представих си какво би се случило в България, ако се въведе такова правило... :mrgreen:

Пон Ное 20, 2006 9:46 pm
Профил ICQ
Кара кола
Кара кола

UNREAD_POST 
Pecho написа:
Навремето в Щатите бях изумен като видях кръстовище със знаци Стоп и на четирите ъгъла. :shock: Като попитах все пак кой е с предимство, отговорът беше - който пръв е спрял на знака. Представих си какво би се случило в България, ако се въведе такова правило... :mrgreen:

М/у другото колкото и странно да ви звучи, тук в София имаше до скоро аналогичен случай и нещата м/у другото не бяха никак зле... т.е. изчакаш 5-6 коли и накрая те пуснат от другата колона и движението си беше нормално бързо. Като се пускаш от надлез Надежда посока ул.Габрово->Сливница->К.Величков имаше едно пресичане (от към Надлез Надежда) на насрещните платна в/у трамвайните линии на трамвай 11. Там и на двете посоки за движение бяха сложили знак STOP. :-D

Вто Ное 21, 2006 11:57 am
Профил ICQ
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
Това го имаше в АутоБилд преди няколко години - ставаше въпрос за малко градче в Холандия.
И там наистина схемата работи но всички изказваха мнение, че в големите градове едва ли е възможно.
Но кой знае....
Ще го сканирам списанието и ще пусна статията.

Чет Ное 23, 2006 10:15 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 10 мнения ]