Дата и час: Чет Май 01, 2025 12:36 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 34 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща
Добавки за Дизел - поизчистена от OFF 
Автор Съобщение
UNREAD_POST Добавки за Дизел - поизчистена от OFF
здравейте, колеги, заплашиха ме, че с калпавата ни нафта и градско каране - а аз главно в града си карам, се запушвали дюзите, качвал се разхода и ставало неприятно. за това искам да ви попитам, дизелджии :) , ползвате ли някакви добавки за почистване - STP, Liqui Molly, примерно или, както се изказа един колега - газ до дупка и няма проблеми. :mrgreen:

казаха ми да слагам добавка на 2-3 резервоара, ама ще ми излезе бая солено - по-добре на бинзин да си карам :roll:

пп сипвам в Лукойл, ама то всичко идва от едно и също място :?

Нед Ное 19, 2006 1:17 am
UNREAD_POST Re: Добавки за Дизел
BEX---GT---TDi написа:
здравейте, колеги, заплашиха ме, че с калпавата ни нафта и градско каране - а аз главно в града си карам, се запушвали дюзите, качвал се разхода и ставало неприятно. за това искам да ви попитам, дизелджии :) , ползвате ли някакви добавки за почистване - STP, Liqui Molly, примерно или, както се изказа един колега - газ до дупка и няма проблеми. :mrgreen:

казаха ми да слагам добавка на 2-3 резервоара, ама ще ми излезе бая солено - по-добре на бинзин да си карам :roll:

пп сипвам в Лукойл, ама то всичко идва от едно и също място :?

Аз слагах тука тия месеци, но никаква разлика не усетих. Добавките бяха Redex и STP тъмно синя.
Слагах ги концентрирани.
По принцип си карам винаги със Спринт Дизел на ОМВ, който уж има добавки. Слагал съм и от други бензиностанции - Шел(Ви пауър Дизел - няма да повторя повече), Петрол или Лукойл-Петрол(няма да повторя), Еко(те са алтернативен вариант на ОМВ).
Ако имаш желание си вземи една добавка, например Редекс и я сложи на един и половина резервоар и ако няма разлика, значи всичко е ток. Но най-добре си сипвай от Спринт Дизел или Алпин Дизела на ОМВ и ще си спокоен, а и ще усетиш разлика в бързината при ускорение.

Нед Ное 19, 2006 1:33 am
UNREAD_POST 
Тея добавки май най-много се усещат при моно-инжекционите. Аз поне след първите 150км усетих разликата. Преди да сложа добавката като подам по-рязко газ на втора или трета и колата забиваше носа. Зареждах от най-различни бензиностанции, но без ефект. Първия път сложих 50мл Redex на 25л бензин, следващите пъти по 10мл на 10л. Добавката се слага преди да се дозареди.

Нед Ное 19, 2006 10:12 am
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST 
На мен ми препоръчаха Diеsel Power на Gold Eagle. За целогодишна употреба е. Иначе за Castrol TDA също има добри отзиви май. Иначе и Тутела имат няколко добавки, които са за различни цели. всичко това е за дизелови агрегати.
Все пак най-важното си остава качественото гориво :wink:

Нед Ное 19, 2006 11:37 am
Профил
UNREAD_POST 
Ползвал съм някакъв Реdex за почистване на дюзите, но не усетих разлика хем карах извънградско тогава... Иначе зимата в големите студове се подсигурявам с добавка против замръзване на Liqui Molly.

Нед Ное 19, 2006 2:14 pm
UNREAD_POST 
Досега съм ползвал на РЕДЕКС,ХЕЛИОС и ЛИКИ МОЛИ.От всичкото това установих,че добавка за горивото която го предпазва от замръзване има,но трябва да се повиши нейната концентрация.Ето какво пише на Спецификацията на Валволин добавка за Дизел."За понижаване на температурата на кристализация на парафините в дизеловото гориво с 5 гр.по целзии добавете една опаковка преди всяко зареждане.Третира до 76 литра гориво."

Нед Ное 19, 2006 2:28 pm
UNREAD_POST 
Горивото в България не идва от едно и също място. Идва от Гърция, Румъния, Русия и Италия. Разбира се и от Нефтохима. За добавките тази на Кастрол за дизел TDI май беше в зелена опаковка много хора я ползват /собствени наблюдения от преди 3 години/. За другите тези на Redex също доста народ ги купуват. Ама какво де си горовим като ни е скапано горивото нямаме избор никакъв.

Нед Ное 19, 2006 2:51 pm
UNREAD_POST 
Ако се страхувате от замръзване на нафтата при ниски температури, зареждайте с Алпин дизел от ОМВ и няма да имате проблеми - изпробван е миналата зима!

Нед Ное 19, 2006 4:39 pm
UNREAD_POST 
doofiat написа:
Ако се страхувате от замръзване на нафтата при ниски температури, зареждайте с Алпин дизел от ОМВ и няма да имате проблеми - изпробван е миналата зима!

Имаше колеги със замръзнал Алпин дизел миналата зима!!! От OMV до ОМV има разлика явно.

Нед Ное 19, 2006 5:07 pm
UNREAD_POST 
наистина има омв-та на франчайзинг, където горивото не е същото - но как се разпознават, не знам :?
аз сипвам в лук, защото имам една карта с намаление и за това, иначе пък на някои лукойл много цакат с количеството, кола с 44 л. резервоар, не празна, събираше 50л :shock:

за студовете и аз ще сипя алпин дизел, но за почистване по-нататъка мисля да си взема или лики моли, или стп - тъмно синята :wink:

поздрави, колеги :!: :mrgreen:

Нед Ное 19, 2006 6:36 pm
Напреднал шофьор на Фиатка
Напреднал шофьор на Фиатка

UNREAD_POST 
BEX---GT---TDi написа:
наистина има омв-та на франчайзинг, където горивото не е същото - но как се разпознават, не знам :?
аз сипвам в лук, защото имам една карта с намаление и за това, иначе пък на някои лукойл много цакат с количеството, кола с 44 л. резервоар, не празна, събираше 50л :shock:

за студовете и аз ще сипя алпин дизел, но за почистване по-нататъка мисля да си взема или лики моли, или стп - тъмно синята :wink:

поздрави, колеги :!: :mrgreen:

С количеството цакат в Лук-Ойл ПЕТРОЛ :wink: Тези Лук-Ойл, които нямат знака на ПЕТРОЛ са читави - собствен опит :idea:

А за Алпин-Дизел не ми се коментира, миналата зима доста коли бяха замръзнали с такава нафта :mrgreen:
Както каза колегата от ОМВ до ОМВ има голяма разлика :idea:

Пон Ное 20, 2006 11:38 am
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST 
Колеги, аз от ОМВ съм зареждал в съотношение 60/40 вода/бензин :shock: И после платиха ремонта умниците :evil: Имаше и едно БМВ 7-ца на 2-3 години - то само вода беше заредило:) . Някакъв пробив в танковете им. Ами някак си не мога да им имам вяра оттогава :? Ако ще да смесват добавки/гориви 1:1

Пон Ное 20, 2006 2:18 pm
Профил
UNREAD_POST 
Nino написа:
Току що взех някаква американска HEET Diesel Fuel Anti-Gel от OMV.
Ще я видим като паднат температурите! :mrgreen:

Какви пари се харчи?

Пон Ное 20, 2006 3:17 pm
UNREAD_POST 
Nino написа:
Току що взех някаква американска HEET Diesel Fuel Anti-Gel от OMV.
Ще я видим като паднат температурите! :mrgreen:

ПП....9 лв.
Слави здравей,
за колко литра е тази добавка

Пон Ное 20, 2006 4:46 pm
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 34 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща