|
|
Дата и час: Вто Юни 17, 2025 11:41 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Спортен филтър К&N - конус
Автор |
Съобщение |
toko
Напреднал шофьор на Фиатка
Регистриран на: Чет Апр 07, 2005 8:50 pm Мнения: 412 Местоположение: София
|
извинявам се, че сега се включвам, но трябва и да се работи..
така, пак се извинявам, но горе са грешните снимки. това е първия вариант, като тук проблема беше, че филтър пак беше топъл при каране нв града.
в момента е като на по-долу приложената снимка, т.е. има един вид термо щит /онова лъскавото чудо/.
аз направих следното:
монтирах конуса на мястото на стария филтър, като за целта резнах кутията отгоре. след това отстраних фабричният въздуховод, и докарах пресен въздух от решетката до халогена. това е!
по въпросите..
divaka - вода и боклуци не засмуква, тръбата е поставена на около 10 см. от филтъра,
blagun - тоя пластмасов въздуховод не върши никаква работа, направете си труда да проследите тръбите...
tomazo - не е фабричния.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
_________________ "То, правото, е като хубава кобила на пазара. Който има повече пари, той я купува..." Йордан Радичков.
|
Пон Ное 13, 2006 8:03 pm |
|
 |
blagun
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Вто Яну 17, 2006 5:33 pm Мнения: 100 Местоположение: София
|
boneff написа: При мене филтъра е поставен по-същия начин ,а за да влиза по добре свеж въздух мислех да направя едни хриле на левия калник, но се притеснявам като завали да не засмука вода :?
Можеш да направиш хриле, колегата БОБО турбото  от Алфа форума е монтирал по същия начин филтъра си и е направил хриле от страни на калниците.
Не съм го чул да се оплаква, че смуче вода 
_________________ Fiat Coupe 2.0 16V Plus
|
Вто Ное 14, 2006 10:27 am |
|
 |
boneff
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Сря Юли 19, 2006 2:38 pm Мнения: 143 Местоположение: София 15 Младост
|
blagun написа: boneff написа: При мене филтъра е поставен по-същия начин ,а за да влиза по добре свеж въздух мислех да направя едни хриле на левия калник, но се притеснявам като завали да не засмука вода :? Можеш да направиш хриле, колегата БОБО турбото  от Алфа форума е монтирал по същия начин филтъра си и е направил хриле от страни на калниците. Не съм го чул да се оплаква, че смуче вода 
Прав си 
_________________ Fiat Bravo 1.6 16V
|
Вто Ное 14, 2006 11:09 am |
|
 |
koleto
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пет Окт 06, 2006 12:12 am Мнения: 111 Местоположение: София
|
при един такъв добре монтиран филтър K&N може да се изумите.ако мислите че с някакъв обикновен конус ще постигнете нещо 
_________________ punto 1.2 16v sporting bmw 328i
|
Нед Ное 19, 2006 10:14 pm |
|
 |
Mescalin
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пон Мар 06, 2006 12:38 pm Мнения: 195 Местоположение: Пловдив 06 Тракия
|
koleto написа: при един такъв добре монтиран филтър K&N може да се изумите.ако мислите че с някакъв обикновен конус ще постигнете нещо 
колега ще разясниш ли какво значи "добре монтиран"? моя е мушнат където е и на токо , но не съм правил такава изолация от топлия въздух.Знам че за максимален ефект трябва гумената тръба свързваща филтъра с колекторите да се смени с метална за да има по-малко съпротивление на минаващия въздух.
|
Пон Ное 20, 2006 11:11 am |
|
 |
Mury
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пон Фев 21, 2005 1:34 pm Мнения: 67 Местоположение: София Бели брези
|
blagun написа: boneff написа: При мене филтъра е поставен по-същия начин ,а за да влиза по добре свеж въздух мислех да направя едни хриле на левия калник, но се притеснявам като завали да не засмука вода :? Можеш да направиш хриле, колегата БОБО турбото  от Алфа форума е монтирал по същия начин филтъра си и е направил хриле от страни на калниците. Не съм го чул да се оплаква, че смуче вода 
Той по-принцип този филтър неможе да засмуче вода :idea: :idea: така че няма страшно слагайте го където искате,доколкото помня на Жорко не Пунтото беше изкаран отпред на предната броня :twisted: :mrgreen: :mrgreen:
Пон Дек 04, 2006 12:08 am |
|
 |
RAADOO
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Чет Окт 12, 2006 12:11 am Мнения: 192 Местоположение: Бургас
|
Май малко оффтопик правя, но...
Моя филтър е в правоъгълна кутия. Идея си нямам в какво състояние е, защотот не мога да го отворя. Така са затегнати болтовете, че ми се изпили отверката.
Някаква идея как да го отворя?:) И ако го отворя и видя, че е прашен, мръсен, как да го изчистя?
_________________ Coupe 1.8 16V
|
Пет Дек 22, 2006 4:18 pm |
|
 |
Turbolan
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Нед Авг 14, 2005 1:05 pm Мнения: 91 Местоположение: София
|
RAADOO написа: Май малко оффтопик правя, но...
Моя филтър е в правоъгълна кутия. Идея си нямам в какво състояние е, защотот не мога да го отворя. Така са затегнати болтовете, че ми се изпили отверката.
Някаква идея как да го отворя?:) И ако го отворя и видя, че е прашен, мръсен, как да го изчистя?
Ако не е "спортен", няма как да го изчистиш, но задължително намери начи да отвориш кутията и да смениш филтъра.
_________________ Uno Turbo RulZz
|
Пет Дек 22, 2006 6:37 pm |
|
 |
VeSSkO
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Сря Ное 02, 2005 7:07 pm Мнения: 198 Местоположение: Козлодуй
|
:arrow: http://youtube.com/watch?v=eVAz0jC9w8Y
Това дали е K&N :?:
Звука наистина радва... По-хубаво е така, отколкото някой ремус да ти надува главата
_________________ Bravo HGT
VsK™
|
Пон Дек 25, 2006 2:32 pm |
|
 |
$ abarth $
Кара кола
Регистриран на: Съб Апр 01, 2006 11:43 am Мнения: 246 Местоположение: София 09 Лозенец
|
Много е светъл за K&N.За звук комбинацията е добра :arrow: гърне + филтър
_________________ селото се оказа точно в града
|
Пон Дек 25, 2006 7:18 pm |
|
 |
BEX---GT---TDi
|
Колеги, а случайно някой да е слагал спортен филтър на дизелова кола? :roll:
или аз ще съм първия във форума :mrgreen:
|
Пон Дек 25, 2006 7:55 pm |
|
 |
$ abarth $
Кара кола
Регистриран на: Съб Апр 01, 2006 11:43 am Мнения: 246 Местоположение: София 09 Лозенец
|
BEX---GT---TDi написа: Колеги, а случайно някой да е слагал спортен филтър на дизелова кола? :roll: или аз ще съм първия във форума :mrgreen:
на майка ми ибизата и сложих K&N в кутията
_________________ селото се оказа точно в града
|
Пон Дек 25, 2006 11:34 pm |
|
 |
BEX---GT---TDi
|
а, който си е слагал спортен филтър, имал ли е проблеми с дебитомера, че един майстор ми каза като си сложа да го пиша бегал след неколко месеца :?
а толкова ми се иска да си сложа.....
|
Сря Дек 27, 2006 11:28 pm |
|
|