|
|
Дата и час: Пет Сеп 19, 2025 11:27 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 14 мнения ] |
|
Как си го наковах днеска...
Автор |
Съобщение |
zgabrovski
|
 Как си го наковах днеска...
Като реших да измия двигателя на бравото - беше вътре в отвратно състояние. След операцията не пожела да запали.
След два часа сушене и псувни се оказа че е заминал джетспарка и не минава искра. Разкарах го. Допълнително не иска да върви и на газ, пак нещо се ебава изпарителя..
Абе с две думи - каквото сам си сториш и Господ не може да ти направи.
Поне двигателя е като нов (на вид) за утеха.
|
Пон Окт 09, 2006 6:26 am |
|
 |
Esper
|
Много неприятно... :cry:
Отбора на противниците за миене на мотори обаче май се увеличи с още един човек 
|
Пон Окт 09, 2006 6:36 am |
|
 |
Uneek
Напреднал шофьор на Фиатка
Регистриран на: Сря Мар 08, 2006 2:51 am Мнения: 368 Местоположение: Благоевград
|
Абе само ние българите мием двигатели... Аз на запад не съм видял една кола с измит двигател. То и там си е чисто де, и няма от какво да се замърси, ама това е друга тема :evil: А при колегата дано всичко си заработи по старому...
Пон Окт 09, 2006 6:54 am |
|
 |
Pecho
Фиат маниак
Регистриран на: Съб Окт 15, 2005 4:11 pm Мнения: 674 Местоположение: София, Илинден
|
Ха-ха! - българите най-големите чистници!
А пък аз продължавам да смятам, че двигателят на автомобила трябва да е чист! :mrgreen: Моят два пъти е мит за година и половина - проблеми = 0 (нула). А че свещите трябва да се подсушат, това си е задължително...
_________________ FIAT Brava 1.8 16V ELX
|
Пон Окт 09, 2006 7:38 am |
|
 |
sasco
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Нед Мар 12, 2006 9:28 pm Мнения: 163 Местоположение: София,Слатина
|
Да ама на запада и обувките цял месец да ги движиш по улиците им не можеш да си ги изцапаш и да искаш!!!!Така чее,няма за кво да си мият двг.Аз моя още не съм го мил(като купих колата преди 8 мес.,естествено блестеше всичко под капака),именно заради това,че се опасявам да не стане някой фал като при Здравко......е се някой ден ше ме издразни лайнарщината под капака и беж на парата...
_________________ Bravo 1,6 16V@'98,11/100км.газ-софийско
|
Пон Окт 09, 2006 8:17 am |
|
 |
rymbym
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Нед Мар 12, 2006 2:41 am Мнения: 126 Местоположение: София 19 Люлин 10
|
Аз като я мих моята преди няколко месеца нямаше проблем бачкаше си добре!Но на другият ден ........... нема такава греда!И като се замисля бих я измил пак,но трябва да си я покрия по добре! 

MAREA SX 1.6 16V
|
Пон Окт 09, 2006 9:22 am |
|
 |
ivo098
Напреднал шофьор на Фиатка
Регистриран на: Нед Яну 02, 2005 7:52 pm Мнения: 431 Местоположение: София 19 Люлин
|
аз не мога да разбера как ви се цапат моторите, моя за две години в София, дъжд, сняг, киша, планини (скиор съм), си е чист като нов :roll:
_________________ Fiat Bravo GT
|
Пон Окт 09, 2006 10:00 am |
|
 |
Vladim
|
ivo098 написа: аз не мога да разбера как ви се цапат моторите, моя за две години в София, дъжд, сняг, киша, планини (скиор съм), си е чист като нов :roll:
Да не си го затворил херметически? 
|
Пон Окт 09, 2006 10:00 am |
|
 |
tomazo
Фиат фанатик
Регистриран на: Пон Сеп 26, 2005 1:51 pm Мнения: 838 Местоположение: София,Люлин
|
ivo098 написа: аз не мога да разбера как ви се цапат моторите, моя за две години в София, дъжд, сняг, киша, планини (скиор съм), си е чист като нов :roll:
ето с кой ше караме ски зимата :mrgreen:
_________________ фиатче Браво 2.0
|
Пон Окт 09, 2006 12:54 pm |
|
 |
doofiat
|
Бреййййй кви чисти хора имало  Пък моя двигател, мръсен, мръсен, не можеш да различиш къде е щеката, къде е антифриза :mrgreen:
П.С. От както се наложи да сменям алармата на Сузукито след едно такова миене на двигателя, се зареках повече да не се занимавам с глупости. Двигателят на Бравата си беше мръсен и ще си остане такъв. Предпочитам да ми е мирна главата.
|
Пон Окт 09, 2006 3:18 pm |
|
 |
trace
Кара кола
Регистриран на: Пет Сеп 16, 2005 1:39 am Мнения: 231 Местоположение: София 02 Красно Село
|
tomazo написа: ivo098 написа: аз не мога да разбера как ви се цапат моторите, моя за две години в София, дъжд, сняг, киша, планини (скиор съм), си е чист като нов :roll: ето с кой ше караме ски зимата :mrgreen:
И мен ме бройте
Иначе съм против да се мие двигателя, особено както съм виждал - минава с пароструйката и не му дреме.
Вто Окт 10, 2006 12:10 am |
|
 |
zgabrovski
|
Днес цялата история приключи, монтирах си отново и отремонтирания JetSpark. Според Jethro му е нямало нищо, само препоил и се е оправил, било студена спойка.
|
Сря Окт 11, 2006 8:10 pm |
|
 |
Pecho
Фиат маниак
Регистриран на: Съб Окт 15, 2005 4:11 pm Мнения: 674 Местоположение: София, Илинден
|
zgabrovski написа: Днес цялата история приключи, монтирах си отново и отремонтирания JetSpark. Според Jethro му е нямало нищо, само препоил и се е оправил, било студена спойка.
Е при това положение - оставаш ли в отбора на миещите двигателя си? :mrgreen:
_________________ FIAT Brava 1.8 16V ELX
|
Сря Окт 11, 2006 10:35 pm |
|
 |
zgabrovski
|
Ами да ти кажа честно сега двг е като нов, нямаш на идея каква мизерия беше по него явно не е мит изобщо, просто не трябваше да бързам с паленето а и на ония идиоти на мивката не им бачкаше комперсора да го издухаме хубаво преди запалването. Поне си отворих и почистих свещите видях че са оригиналните NGK с които е пусната колата фабрично, баси яките свещи не са мръднали колата е на 160000 на табло сигурно обаче има още 100000...
|
Сря Окт 11, 2006 10:39 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 14 мнения ] |
|