Дата и час: Нед Сеп 28, 2025 6:38 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 14 мнения ] 
Подновяване на шофьорската книжка 
Автор Съобщение
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

Мнение Подновяване на шофьорската книжка
Здравейте!

Предстои ми да си подновявам книжката, но тъй като е издадена в друг град трябва да отида през делничен ден, което ми е неудобно.

Някой знае ли има ли начин да го напрявя дистанционно, например по пощата?

Благодаря!

Нед Яну 28, 2007 5:37 pm
Профил
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

Мнение 
... както се пееше в една популярна песен - ТВЪРДО НЙЕЕЕЕ

www.mvr1866.bg

Пон Яну 29, 2007 1:41 am
Профил ICQ
Член на клуба
Член на клуба
Аватар

Мнение 
И от мен имаш едно НЕ !

Пон Яну 29, 2007 8:54 am
Профил WWW
Фиат идол
Фиат идол

Мнение Re: Подновяване на шофьорската книжка
Bravani написа:
Здравейте!

Предстои ми да си подновявам книжката, но тъй като е издадена в друг град трябва да отида през делничен ден, което ми е неудобно.

Благодаря!

:mrgreen: :mrgreen: не

Пон Яну 29, 2007 9:58 am
Профил
Мнение 
Аз пък няма да съм толкова отрицателен :)
Документите могат да се подават и от друг човек, но само с НОТАРИАЛНО заверено пълномощно и заверено от нотариуса заявление. Ето цитат от сайта на МВР (www.mvr.bg):

Кой може да подаде заявлението?
Заявленията за издаване на документ за самоличност се подават лично, а за издаването на паспорт на малолетни и непълнолетни - в присъствието на родителите, настойниците и попечителите. Ако някой от тях не може да се яви, се представя нотариално заверено изрично съгласие. Допуска се подаване на заявление от друго лице след представяне на нотариално заверено изрично пълномощно и заверено от нотариус заявление.

Тази операция обаче ще ти струва вероятно още токова, колкото ще ти струва и книжката...

Пон Яну 29, 2007 11:33 pm
Мнение 
можеш да отидеш когато ти е удобно.....аз един ден си поглеждам книжката и разбирам че карам 6 месеца с изтекла книжка, глобата беше 20лв. но ако закъснееш с ден два предполагам няма да има глоби, така че когато ти е удобно но не го отлагай

Вто Яну 30, 2007 12:14 am
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

Мнение 
Много ви благодаря за съветите, все пак има светлина в тунела, от ....
Като гледам че всеки полицай ми напомня за това като ме спре май ще зарежа дистанционната форма и ще направя едно гости в родните ширини. Тъкмо да си получа и контролния талон, който ми взеха защото не си носих гражданската застраховка.

Успешна седмица на всички!

Вто Яну 30, 2007 10:16 am
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

Мнение 
стискаме палци да нямаш проблеми :wink:

Вто Яну 30, 2007 11:52 am
Профил
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

Мнение 
Колега едно е по пощата съвсем друго е с пълномощно. С пълномощно може. Това се допуска например за инвалидите. Но по пощата отговора продължава да ми е твърдо нйееее.

www.mvr1866.bg

Вто Яну 30, 2007 12:12 pm
Профил ICQ
Bravani написа:
Здравейте!

Благодаря!

Няма нищо такова!!!!!
Жена ми е от Русе и съответно книжката е издадена в Русе. През този период от около 5-6 години, тя вече е с адресна регистрация в София.
Отидохме в КАТ-София и с една молба и такса от 5 лв. й изискаха документите от КАТ-Русе. Срокът за пристигането на документите от Русе в София беше 30 дни.
След 30 дни, вече си подаде заявлението за подмяна на книжка в КАТ-София. Новият срок беше още около 2-3 седмици.

Случката се разви септември 2006 г.

Така, че колега нещата може да си ги движиш от тук.

Вто Яну 30, 2007 1:25 pm
doofiat написа:
Няма нищо такова!!!!!
Жена ми е от Русе и съответно книжката е издадена в Русе. През този период от около 5-6 години, тя вече е с адресна регистрация в София.
Отидохме в КАТ-София и с една молба и такса от 5 лв. й изискаха документите от КАТ-Русе. Срокът за пристигането на документите от Русе в София беше 30 дни.
След 30 дни, вече си подаде заявлението за подмяна на книжка в КАТ-София. Новият срок беше още около 2-3 седмици.
Случката се разви септември 2006 г.
Така, че колега нещата може да си ги движиш от тук.

И аз съм го правил този номер с прехвърлянето на документите! Процедурата е точно както е описана от doofiat! Само да добавя, че трябва да имаш постоянна адресна регистрация в София /личната ти карта да е издадена в София/ за да ти прехвърлят документите тук!!! :wink:

Вто Яну 30, 2007 6:13 pm
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

Мнение 
Точно, това е за да се водиш на отчет в КАТ София. Иначе като ти напишат акт в София (където евентуално домуваш по лична карта) контролното си талонче трябва да го търсиш в КАТ Русе примерно (ако се водиш на отчет там). Иначе да пускаш документи по пощата продължавам да твърдя - твърдо нйееееее

www.mvr1866.bg

Вто Яну 30, 2007 11:52 pm
Профил ICQ
Мнение 
The_Wicker_Man написа:
Точно, това е за да се водиш на отчет в КАТ София. Иначе като ти напишат акт в София (където евентуално домуваш по лична карта) контролното си талонче трябва да го търсиш в КАТ Русе примерно (ако се водиш на отчет там). Иначе да пускаш документи по пощата продължавам да твърдя - твърдо нйееееее

Ако вземем случая на жена ми, ако й направят акт тя ще си получи талончето в София, защото вече документите й са изискани от Русе и един път пристигнали в София, не се връщат.

Сря Яну 31, 2007 1:18 am
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

Мнение 
А прочете ли аз какво написах ? Същото. Това се прави с цел за да не се разкарва до Русе да си взима К.Т. при положение че е с адресна регистрация в София.

www.mvr1866.bg

Сря Яну 31, 2007 5:10 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 14 мнения ]