|
|
Дата и час: Нед Сеп 21, 2025 11:24 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Теглото на шофьора определя колко бензин ще изразходвате на
Автор |
Съобщение |
soulkeeper
Фиат маниак
Регистриран на: Вто Апр 04, 2006 2:12 pm Мнения: 624 Местоположение: Стара Загора
|
 Теглото на шофьора определя колко бензин ще изразходвате на
Учени установиха, че дебелите американци изразходват повече бензин.
Жителите на САЩ вече имат още една причина да водят здравословен начин на живот и да се опитат да отслабнат. Учени установиха, че дебелите американци изразходват повече бензин от слабите.
Изводът е на изследователи от Университета на Илинойс, които са изчислили, че средният американец годишно изразходва за зареждане на колата си по 3552 литра бензин повече, защото шофьорът и пътниците в автомобила са станали доста по-тежки, отколкото са били през 1960 г. Резултатите от проучването ще бъдат публикувани в следващия брой на Engineering Economist.
Изследователският проект, който засяга само личните превози, се основава на простия факт, че колкото по-тежко е едно превозно средство, толкова повече бензин изгаря. По данни на Националния център за медицинска статистика през 60-те години на миналия век мъжете в САЩ са тежали средно 75 кг, а жените - 63 кг. През 2002 г. същите показатели са били 86 кг и съответно 74 кг.
_________________ FIAT - TIPO 2.0i
|
Чет Окт 26, 2006 11:39 pm |
|
 |
donnna
|
ама отчитат ли факта, че като са подебели :arrow: и по-тежки, по надолнищата инерцията е по-голяма :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
или те там надолнища нямат и не карат по инерция :mrgreen:
|
Пет Окт 27, 2006 8:13 am |
|
 |
Nino
|
Баси, затова ли Пунтото взе да харчи толкоз! :mrgreen: :36_2_10: 
|
Пет Окт 27, 2006 9:04 am |
|
 |
Stoyo
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пет Авг 18, 2006 9:24 am Мнения: 123 Местоположение: София 04 Оборище
|
Тези които са писали статията сякаш са супер изненадани от резултата.
Естествено че колкото е по-натоварена една кола тя ще харчи повече и естествено че затлъстяването е глобален проблем предизвикан от модерния свят с неговите модерни технологии, малкото свободно време и многото коли 
_________________ FIAT Brava 1.4 12V
|
Пет Окт 27, 2006 9:22 am |
|
 |
rustson
Фиат фанатик
Регистриран на: Сря Май 03, 2006 3:48 pm Мнения: 844 Местоположение: София
|
Nino написа: Баси, затова ли Пунтото взе да харчи толкоз! :mrgreen: :36_2_10: 
:mrgreen: Тенденцията е често срещана! Аз викам да го отдадем на кофти гориво по-добре!
_________________ Fiat Bravo GT 1,9 JTD 105к.с. 2000г.
бръм -м
|
Пет Окт 27, 2006 9:26 am |
|
 |
pr_00f
|
Шелл имаха някаква кампания за икономично шьофиране и ако не ме лъже паметта бяха споменали че всеки 30 кг допълнителен товар в колата вдига разхода с 1 %. Предполагам че това е една остреднена стойност защото от кола до кола има голяма разлика. Но все пак не е лошо да го имате напредвид и да не се разкаравате с пълен с излишни неща багажник
|
Пет Окт 27, 2006 2:49 pm |
|
 |
trustworthy
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Чет Авг 11, 2005 4:18 pm Мнения: 150 Местоположение: Варна
|
pr_00f написа: Шелл имаха някаква кампания за икономично шьофиране и ако не ме лъже паметта бяха споменали че всеки 30 кг допълнителен товар в колата вдига разхода с 1 %. Предполагам че това е една остреднена стойност защото от кола до кола има голяма разлика. Но все пак не е лошо да го имате напредвид и да не се разкаравате с пълен с излишни неща багажник
Зависи ;) Аз една зима карах почти месец с торба цимент в багажника на югото и не мога да ти опиша колко по-лесно се караше с вратите настрани :twisted: Само трябваше да чукна леко ръчната 
|
Пет Окт 27, 2006 3:45 pm |
|
 |
DEYAN IYI
Кара кола
Регистриран на: Нед Мар 27, 2005 3:41 am Мнения: 324 Местоположение: ПЛОВДИВ
|
Единствено мога да посъветвам братята хамериканци преди да карат, да ходят до едното място 
_________________ Бай Фичо - ега ти пауъра!!!
|
Пет Окт 27, 2006 3:46 pm |
|
 |
Stoyo
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пет Авг 18, 2006 9:24 am Мнения: 123 Местоположение: София 04 Оборище
|
DEYAN IYI написа: Единствено мога да посъветвам братята хамериканци преди да карат, да ходят до едното място 

_________________ FIAT Brava 1.4 12V
|
Пет Окт 27, 2006 4:02 pm |
|
 |
iakudza
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пет Окт 06, 2006 6:41 pm Мнения: 86 Местоположение: Плевен
|
ааа лошо  ами аз като планирах да стана 110-115кг,май ще взимам Marea :mrgreen: А ето и едно производно и интересно въпросче което ми зададоха онзи ден и аз доста се чудих:"има ли Фиат кола(сериийна,не рали шампиони  ) която да струва около 100.000 лева?"."Ами сега?".
_________________ Живота и свободата си заслужава този,който всеки ден се бори за тях.
Обичам Родината,мразя държавата!
|
Пет Окт 27, 2006 4:28 pm |
|
 |
Mindzu
Кара кола
|
Ами в мойта освен резервната гума и 1л. масло няма нищо и като съм 45кг. колко трябва да ми харчи 
|
Пет Окт 27, 2006 8:28 pm |
|
 |
Sandeto
Кара кола
Регистриран на: Пет Ное 26, 2004 6:41 pm Мнения: 335 Местоположение: София, жк.Сухата река /жк. Захарна фабрика/
|
Mindzu написа: Ами в мойта освен резервната гума и 1л. масло няма нищо и като съм 45кг. колко трябва да ми харчи 
 Я си помислете пак колежке, добре... а колко кг ви е дамската "чантичка"?!
Шегувам се  ама винаги ми е било смешно какво толкова носите в тези "сакове" наричани дамски "чакнтички".... 
_________________ Tipo 1.4 DGT, '89, karb
|
Пет Окт 27, 2006 8:34 pm |
|
 |
maniakas
Кара ролкови кънки
Регистриран на: Съб Апр 08, 2006 2:16 am Мнения: 38 Местоположение: Бургас
|
в колата вече само на гладно които реши да закусва да си свали резервната гума
американците не че са дебели те са дебили
_________________ ко да направя човек....не работи
|
Пет Окт 27, 2006 8:48 pm |
|
 |
Mindzu
Кара кола
|
Sandeto написа: Я си помислете пак колежке, добре... а колко кг ви е дамската "чантичка"?! Шегувам се  ама винаги ми е било смешно какво толкова носите в тези "сакове" наричани дамски "чакнтички".... 
Колега аз съм от спортните момичета, нося си раничка, която няма и 500гр. - тай де документите и евентуално ако има пари 
|
Пет Окт 27, 2006 9:28 pm |
|
 |
Nino
|
Mindzu написа: Ами в мойта освен резервната гума и 1л. масло няма нищо и като съм 45кг. колко трябва да ми харчи 
Направо не трябва да харчи, а тя да ти дава /връща/ гориво....ааааа к'во си я отпуснала! :mrgreen:
|
Пет Окт 27, 2006 10:31 pm |
|
|