|
|
Дата и час: Нед Сеп 28, 2025 9:08 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 12 мнения ] |
|
Автор |
Съобщение |
Rayo
|
 "Сбогом" казах
.... на старата си Фиеста 1.6Д.
Служи ми три години, на нея се научих да карам, а колко път съм изръшнал из Бг-то -- не е за вярване.
От известно време не палеше, през лятото прегряваше и не ставаше за дълъг път, но си я обичах. Не можех да отделя обаче пари за свестен ремонт и за смяна на номерата, та седеше като паметник пред блока.
Е, поне не отиде за разпарчетосване и за скрап (каквато алтернатива имаше), а при един познат майстор за потягане, а след това - при родителите на един познат (пенсионери).
Така е с колите -- човек се привързва към тях, каквито и да са трошки.
|
Съб Яну 06, 2007 5:38 pm |
|
 |
BEX---GT---TDi
|
и аз така се бях приввързал към стария си сеат, въпреки че за година дадох 1000лв за ремонти и то незначителни и само ми късаше нервите и харчеше много, но пак ми беше гадно като го продадох...
с две думи - разбирам те 
|
Съб Яну 06, 2007 10:38 pm |
|
 |
Stoyan_68
Напреднал шофьор на Фиатка
Регистриран на: Съб Ное 04, 2006 10:31 am Мнения: 465 Местоположение: София "Изток"
|
Дааа, направо си боли! И аз като се сетя... само дето не ми се насълзяват очите. Ми така е, човек като кара една кола по-дълго едва ли не си я обиква, видял е и лошо и хубаво с нея, служела му е, познавал и е "чакмаците", дори и "номерата" дето ти е правила ти се струват безобидни закачки...
_________________ Fiat Stilo 1.8 16V
|
Съб Яну 06, 2007 10:54 pm |
|
 |
mentor
|
Мойта първата стоя 1 год. в двора на смъртно ложе (блъсната).Беше ми гадно като я закараха за донорство...
|
Съб Яну 06, 2007 11:11 pm |
|
 |
Nino
|
 Re: "Сбогом" казах
Rayo написа: .... на старата си Фиеста 1.6Д. Служи ми три години, на нея се научих да карам, а колко път съм изръшнал из Бг-то -- не е за вярване. От известно време не палеше, през лятото прегряваше и не ставаше за дълъг път, но си я обичах. Не можех да отделя обаче пари за свестен ремонт и за смяна на номерата, та седеше като паметник пред блока. Е, поне не отиде за разпарчетосване и за скрап (каквато алтернатива имаше), а при един познат майстор за потягане, а след това - при родителите на един познат (пенсионери). Така е с колите -- човек се привързва към тях, каквито и да са трошки.
Уф, не си спомням чия бе тази прекрасна балада!!!!!Май-беше на Васил Найденов :mrgreen: :roll: :roll:
Иначе нашето Рено си го "сколандрисваме", но то по-скоро е емоционален и малко икономически мотив.Ко знаеш как върви и пали на олио, няма да повярваш!Киро не си го дава! :mrgreen: :roll:
|
Съб Яну 06, 2007 11:52 pm |
|
 |
Esper
|
Дааа, хората не случайно са казали че първата кола е като първата любов.
Правим, струваме и все си я припомняме с умиление
Ето я и моята, днес по някаква случайност си бях на село и цъкнах няколко снимки.
Ще взема аз на заплата 2 13 цолови гумета да го обуя отзад, една туба бензин и ще очеша крастата здравата.
Аз поне съм лесен - ЖУЖО чака като верно куче-пазач!
Снимка 1 Снимка 2 Снимка 3

|
Нед Яну 07, 2007 1:10 am |
|
 |
Nino
|
Esper написа: Дааа, хората не случайно са казали че първата кола е като първата любов. Правим, струваме и все си я припомняме с умиление Ето я и моята, днес по някаква случайност си бях на село и цъкнах няколко снимки. Ще взема аз на заплата 2 13 цолови гумета да го обуя отзад, една туба бензин и ще очеша крастата здравата. Аз поне съм лесен - ЖУЖО чака като верно куче-пазач! Снимка 1 Снимка 2 Снимка 3 
Ей голяма си работа!!! :mrgreen: Жужо и Перник ми напомнят страхотни спомени, само , че Жужо беше Шкода 1000 УМБ.Кога ще пием по едно бре... съгласен съм и кафе и утре! :roll: :mrgreen:ЦИТАТ: "ЕЙ ГО КЪДЕ Е!ВЛАКОВЕ КОЛКОТО ЩЕШ" Край на цитата!!! LZ1PL!
|
Нед Яну 07, 2007 1:22 am |
|
 |
soulkeeper
Фиат маниак
Регистриран на: Вто Апр 04, 2006 2:12 pm Мнения: 624 Местоположение: Стара Загора
|
 Така си е
така си е и на мен ми е много кофти за темпричката но няма как трябва с нея са ми се случили толкова неща за пръв път, ееееехххххххххх на нея се научих да карам, в нея за пръв път правих ... в кола ,с нея за пръв път "катастрофирах"( по скоро се чукнах ме но както и да е) .Ехххххххххх какви спомени какво нещо и
_________________ FIAT - TIPO 2.0i
|
Нед Яну 07, 2007 1:34 am |
|
 |
Pecho
Фиат маниак
Регистриран на: Съб Окт 15, 2005 4:11 pm Мнения: 674 Местоположение: София, Илинден
|
Хее, вие май се разнежихте!  Хамчи изтупайте прашните албуми и ги покажете:
viewtopic.php?t=6847 
_________________ FIAT Brava 1.8 16V ELX
|
Нед Яну 07, 2007 1:43 am |
|
 |
BobyBravo
Кара детска количка
Регистриран на: Съб Дек 16, 2006 12:51 am Мнения: 18 Местоположение: Велико Търново
|
А под волана на Жужо се вижда едно конче. Може би с хипноза се опитваш да му внушиш че е ферари ?!?
|
Нед Яну 07, 2007 1:44 am |
|
 |
Esper
|
BobyBravo написа: А под волана на Жужо се вижда едно конче. Може би с хипноза се опитваш да му внушиш че е ферари ?!?
Не, това ми е навигатора.
По-скоро беше, оръдието на труда от 3 години е на трупчета :mrgreen:
Колегата правилно каза по-горе, и аз като се замисля много сефтета са ставали в тая кола дейба мааму...
Край!
Някой да има 2 излишни тринайсетки? Не повече от 155 и не по-малко от 80 :roll:
|
Нед Яну 07, 2007 2:10 am |
|
 |
Rayo
|
Мерси на всички за отговорите и разбирането
верно си ми беше гадно като я сдавах на новите собственици, даже човекът ми каза "абе ти да не стана тъжно нещо".
@ Нино : да, баладата е на Васо Кеца.
@ Еспер : ще погледна в мазето, май е останала една тринайска 155/70 евентуално, но доста изтъркана - ползвах я за резервна гума. Ако ще ти върши работа, с радост ще ти я дам.
Р
|
Нед Яну 07, 2007 1:28 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 12 мнения ] |
|