|
|
Дата и час: Пет Юни 20, 2025 7:08 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 13 мнения ] |
|
Спират автомобилите за вредни газове
Автор |
Съобщение |
doofiat
|
Две мобилни лаборатории мерят от днес в Пловдив за изпусканите от автомобилите вредни и изгорели газове, съобщи “Труд”.
Лабораториите се предоставят на ДАИ по проект на ФАР и с тях ще се правят масирани пътни проверки. Инспекторите ще спират колите и чрез автоматични газанализатори ще мерят стойността на въглеродния окис, който излиза от ауспуха на превозното средство. При бензиновите двигатели без катализатори, произведени преди 1 октомври 1986 г., съдържанието на СО не трябва да е повече от 4.5%, а на тези, които са изработени след тази дата - 3.5%. При автомобилите с катализатор, производство преди 1 юли 2002 г., съдържанието на СО не трябва да превишава 0.5%, а за произведените след тази дата - 0.3%. Лаботарориите ще мерят и натовареността на всяка ос на превозните средства. Претоварените возила не само застрашават живота на пътниците, но разбиват и пътищата.
|
Пон Ное 27, 2006 2:06 pm |
|
 |
rustson
Фиат фанатик
Регистриран на: Сря Май 03, 2006 3:48 pm Мнения: 844 Местоположение: София
|
Това е за товарните!
_________________ Fiat Bravo GT 1,9 JTD 105к.с. 2000г.
бръм -м
|
Пон Ное 27, 2006 2:31 pm |
|
 |
kc_3011
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Съб Яну 07, 2006 6:33 pm Мнения: 161 Местоположение: Бургас Славейков
|
Примката около шията ни малко по малко ще почне да се затяга. Да му мислят хората които имат катализатори само по документи а в действителност нямат. ( не че злорадствам) 
_________________ Fiat Uno 70 SX 1.3 `85
VW Bora Variant 1.6V 2000
|
Пон Ное 27, 2006 4:35 pm |
|
 |
Ferrari
|
kc_3011 написа: Примката около шията ни малко по малко ще почне да се затяга. Да му мислят хората които имат катализатори само по документи а в действителност нямат. ( не че злорадствам) 
Катализаторите не сме ги махнали защото така ни е скимнало. Моя просто не можеше повече да остане.
|
Пон Ное 27, 2006 5:08 pm |
|
 |
Darkrage
Кара ролкови кънки
Регистриран на: Съб Ное 18, 2006 10:49 am Мнения: 33 Местоположение: София 12 Илинден
|
иронията е безмислена, махаш стария и слагаш нов..

|
Пон Ное 27, 2006 5:30 pm |
|
 |
The_Wicker_Man
Фиат маниак
Регистриран на: Чет Дек 29, 2005 12:32 am Мнения: 589 Местоположение: София 19 Люлин
|
Да бе нов. Сложи си ти внов  Да не ги раздават безплатни някъде  Нещо ми се струва неразумна инвестиция. Че данъка ти падал на половинам пада. Ма къде са 12 там са и 24 лв. Други нещо предимства няма ... А нов ми казаха че струва 250 лв. Е да си ги заврат отзад тия дето ги мислят тия простотий.
|
Пон Ное 27, 2006 6:42 pm |
|
 |
zgabrovski
|
На мен и двете ми коли са на газ, и на двете съм разкарал катализаторите. Мисля че ще съм в нормите, защото газта е много по-екологично гориво. Което не пречи да плащам акциз като за бензин, така че да си ..... майката :evil:
|
Пон Ное 27, 2006 8:16 pm |
|
 |
GTipo
Фиат идол
Регистриран на: Вто Мар 15, 2005 10:57 pm Мнения: 1060 Местоположение: София Бели Брези
|
zgabrovski написа: На мен и двете ми коли са на газ, и на двете съм разкарал катализаторите. Мисля че ще съм в нормите, защото газта е много по-екологично гориво. Което не пречи да плащам акциз като за бензин, така че да си ..... майката :evil:
Да бе...питах едини приятели дето правят годишни прегледи. Няма нищо подобно за газта. Виж ако си на дизел с олио - може! Дано тия пичове не дойдат и към София че.... :evil:
|
Пон Ное 27, 2006 8:46 pm |
|
 |
masterkar
|
GTipo написа: zgabrovski написа: На мен и двете ми коли са на газ, и на двете съм разкарал катализаторите. Мисля че ще съм в нормите, защото газта е много по-екологично гориво. Което не пречи да плащам акциз като за бензин, така че да си ..... майката :evil: Да бе...питах едини приятели дето правят годишни прегледи. Няма нищо подобно за газта. Виш ако си на дизел с олио - може! Дано тия пичове не дойдат и към София че.... :evil:
Мисля, че zgabrovski е 110% прав относно газта  !!! В "белите" страни /посочвам Холандия за пример, защото там процентно автомобилите с АГУ са най-много/ има специални преференции /данъчни облекчения, намалени екологични такси, .../ което стимулира поставянето на АГУ!  Тук в БГ засега сме много далеч от подобни неща :cry: - такава ни държавата и законите /относно автомобилния парк/! :mrgreen:
|
Пон Ное 27, 2006 9:19 pm |
|
 |
Ferrari
|
Аз съм от "консерваторите". Мой автомобил никога няма да помирише газ или метан.
|
Пон Ное 27, 2006 11:34 pm |
|
 |
BatVas
Кара ролкови кънки
Регистриран на: Пет Авг 26, 2005 1:55 pm Мнения: 36 Местоположение: София
|
The_Wicker_Man написа: Да бе нов. Сложи си ти внов  Да не ги раздават безплатни някъде  Нещо ми се струва неразумна инвестиция. Че данъка ти падал на половинам пада. Ма къде са 12 там са и 24 лв. Други нещо предимства няма ... А нов ми казаха че струва 250 лв. Е да си ги заврат отзад тия дето ги мислят тия простотий.
То пак като ти пада данъка добре - амо моя данък даже и не пада , а е над 150 лева - е за какъв , чеп да слагам нов катализатор който въобще не е 250 , а много повече :?
Иначе за сега и без катализатор влиза в нормите - то някой пък като не са махнали катализатора, ама той заминал отдавна - ако си мислят , че върши работа - жестоко се лъжат (е да малко им кастрира колата) :roll:
_________________ Alfa Romeo 145 1.8 Twin Spark
|
Вто Ное 28, 2006 11:41 am |
|
 |
Sko
|
:arrow:
Последна промяна Sko на Пон Мар 26, 2007 5:30 pm, променена общо 1 път
|
Вто Ное 28, 2006 7:50 pm |
|
 |
01
Кара балканче
|
 Re: Спират автомобилите за вредни газове
doofiat написа: Спират автомобилите за вредни газове
Две мобилни лаборатории мерят от днес в Пловдив за изпусканите от автомобилите вредни и изгорели газове, съобщи “Труд”. Лабораториите се предоставят на ДАИ по проект на ФАР и с тях ще се правят масирани пътни проверки. Инспекторите ще спират колите и чрез автоматични газанализатори ще мерят стойността на въглеродния окис, който излиза от ауспуха на превозното средство. При бензиновите двигатели без катализатори, произведени преди 1 октомври 1986 г., съдържанието на СО не трябва да е повече от 4.5%, а на тези, които са изработени след тази дата - 3.5%. При автомобилите с катализатор, производство преди 1 юли 2002 г., съдържанието на СО не трябва да превишава 0.5%, а за произведените след тази дата - 0.3%. Лаботарориите ще мерят и натовареността на всяка ос на превозните средства. Претоварените возила не само застрашават живота на пътниците, но разбиват и пътищата.
Ето и нещо ново, касаещо катализаторите-ценова листа и инфо:
http://emk-33.com/www/index.php?option= ... &Itemid=35
И още:
http://www.emk-33.com/gallery2/main.php ... emId=16882
_________________ -- Премахнато от модератор --
|
Сря Дек 13, 2006 5:37 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|