Дата и час: Пет Юни 20, 2025 2:53 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 13 мнения ] 
Спират автомобилите за вредни газове 
Автор Съобщение
UNREAD_POST Спират автомобилите за вредни газове

Две мобилни лаборатории мерят от днес в Пловдив за изпусканите от автомобилите вредни и изгорели газове, съобщи “Труд”.
Лабораториите се предоставят на ДАИ по проект на ФАР и с тях ще се правят масирани пътни проверки. Инспекторите ще спират колите и чрез автоматични газанализатори ще мерят стойността на въглеродния окис, който излиза от ауспуха на превозното средство. При бензиновите двигатели без катализатори, произведени преди 1 октомври 1986 г., съдържанието на СО не трябва да е повече от 4.5%, а на тези, които са изработени след тази дата - 3.5%. При автомобилите с катализатор, производство преди 1 юли 2002 г., съдържанието на СО не трябва да превишава 0.5%, а за произведените след тази дата - 0.3%. Лаботарориите ще мерят и натовареността на всяка ос на превозните средства. Претоварените возила не само застрашават живота на пътниците, но разбиват и пътищата.

Пон Ное 27, 2006 2:06 pm
Фиат фанатик
Фиат фанатик
Аватар

UNREAD_POST 
Това е за товарните!

Пон Ное 27, 2006 2:31 pm
Профил WWW
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
Примката около шията ни малко по малко ще почне да се затяга. Да му мислят хората които имат катализатори само по документи а в действителност нямат. ( не че злорадствам) Yellow_Flash_Colorz_PDT_37

Пон Ное 27, 2006 4:35 pm
Профил
UNREAD_POST 
kc_3011 написа:
Примката около шията ни малко по малко ще почне да се затяга. Да му мислят хората които имат катализатори само по документи а в действителност нямат. ( не че злорадствам) Yellow_Flash_Colorz_PDT_37

Катализаторите не сме ги махнали защото така ни е скимнало. Моя просто не можеше повече да остане.

Пон Ное 27, 2006 5:08 pm
Кара ролкови кънки
Кара ролкови кънки

UNREAD_POST 
иронията е безмислена, махаш стария и слагаш нов..

Пон Ное 27, 2006 5:30 pm
Профил ICQ
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST 
Да бе нов. Сложи си ти внов :) Да не ги раздават безплатни някъде :) Нещо ми се струва неразумна инвестиция. Че данъка ти падал на половинам пада. Ма къде са 12 там са и 24 лв. Други нещо предимства няма ... А нов ми казаха че струва 250 лв. Е да си ги заврат отзад тия дето ги мислят тия простотий.

Пон Ное 27, 2006 6:42 pm
Профил ICQ
UNREAD_POST 
На мен и двете ми коли са на газ, и на двете съм разкарал катализаторите. Мисля че ще съм в нормите, защото газта е много по-екологично гориво. Което не пречи да плащам акциз като за бензин, така че да си ..... майката :evil:

Пон Ное 27, 2006 8:16 pm
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
zgabrovski написа:
На мен и двете ми коли са на газ, и на двете съм разкарал катализаторите. Мисля че ще съм в нормите, защото газта е много по-екологично гориво. Което не пречи да плащам акциз като за бензин, така че да си ..... майката :evil:

Да бе...питах едини приятели дето правят годишни прегледи. Няма нищо подобно за газта. Виж ако си на дизел с олио - може! Дано тия пичове не дойдат и към София че.... :evil:

Пон Ное 27, 2006 8:46 pm
Профил ICQ
UNREAD_POST 
GTipo написа:
zgabrovski написа:

Да бе...питах едини приятели дето правят годишни прегледи. Няма нищо подобно за газта. Виш ако си на дизел с олио - може! Дано тия пичове не дойдат и към София че.... :evil:

Мисля, че zgabrovski е 110% прав относно газта :grandpa:!!! В "белите" страни /посочвам Холандия за пример, защото там процентно автомобилите с АГУ са най-много/ има специални преференции /данъчни облекчения, намалени екологични такси, .../ което стимулира поставянето на АГУ! :D Тук в БГ засега сме много далеч от подобни неща :cry: - такава ни държавата и законите /относно автомобилния парк/! :mrgreen:

Пон Ное 27, 2006 9:19 pm
UNREAD_POST 
Аз съм от "консерваторите". Мой автомобил никога няма да помирише газ или метан.

Пон Ное 27, 2006 11:34 pm
Кара ролкови кънки
Кара ролкови кънки
Аватар

UNREAD_POST 
The_Wicker_Man написа:
Да бе нов. Сложи си ти внов :) Да не ги раздават безплатни някъде :) Нещо ми се струва неразумна инвестиция. Че данъка ти падал на половинам пада. Ма къде са 12 там са и 24 лв. Други нещо предимства няма ... А нов ми казаха че струва 250 лв. Е да си ги заврат отзад тия дето ги мислят тия простотий.

То пак като ти пада данъка добре - амо моя данък даже и не пада , а е над 150 лева - е за какъв , чеп да слагам нов катализатор който въобще не е 250 , а много повече :?
Иначе за сега и без катализатор влиза в нормите - то някой пък като не са махнали катализатора, ама той заминал отдавна - ако си мислят , че върши работа - жестоко се лъжат (е да малко им кастрира колата) :roll:

Вто Ное 28, 2006 11:41 am
Профил
UNREAD_POST 
:arrow:

Последна промяна Sko на Пон Мар 26, 2007 5:30 pm, променена общо 1 път

Вто Ное 28, 2006 7:50 pm
Кара балканче
Кара балканче

UNREAD_POST Re: Спират автомобилите за вредни газове
doofiat написа:

Две мобилни лаборатории мерят от днес в Пловдив за изпусканите от автомобилите вредни и изгорели газове, съобщи “Труд”.
Лабораториите се предоставят на ДАИ по проект на ФАР и с тях ще се правят масирани пътни проверки. Инспекторите ще спират колите и чрез автоматични газанализатори ще мерят стойността на въглеродния окис, който излиза от ауспуха на превозното средство. При бензиновите двигатели без катализатори, произведени преди 1 октомври 1986 г., съдържанието на СО не трябва да е повече от 4.5%, а на тези, които са изработени след тази дата - 3.5%. При автомобилите с катализатор, производство преди 1 юли 2002 г., съдържанието на СО не трябва да превишава 0.5%, а за произведените след тази дата - 0.3%. Лаботарориите ще мерят и натовареността на всяка ос на превозните средства. Претоварените возила не само застрашават живота на пътниците, но разбиват и пътищата.

Ето и нещо ново, касаещо катализаторите-ценова листа и инфо:
http://emk-33.com/www/index.php?option= ... &Itemid=35

И още:
http://www.emk-33.com/gallery2/main.php ... emId=16882

Сря Дек 13, 2006 5:37 pm
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 13 мнения ]