Дата и час: Вто Юни 17, 2025 9:50 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 16 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Специфично тракане за дизел?! 
Автор Съобщение
Фиат фанатик
Фиат фанатик
Аватар

UNREAD_POST Специфично тракане за дизел?!
Появи ми се специфичното за дизела тракане! :)
До сега колата чесно да си кажа си звучеше почти като бензинка отвън и отвътре! От последното ми зареждане на Лукойл в Русе забелязах при 2000/обр. някъде когато съм на скорост а не на празни обороти само отвътре в колата се чува едно такова гъгнещо тракане! От вън по не се чува може би защото турбото го заглушава! Не се чува силно и ако не се заслуша човек няма да го забележи защото супер много дизели звучат по същия начин!
Та от какво може да е ?
1. Кофти гориво!
2.Ремъци
3.Филтри за смяна
4..вие кажете!

Вто Сеп 19, 2006 9:06 am
Профил WWW
UNREAD_POST 
Според мен няма връзка с нито едно от изброените. По-скоро трябва да се потърси проблема в задвиждащите чаркалъци - било полуоска, било нещо от скоростната. Щом го усещаш само като си наскорост, значи нещо е тръгнало да се износва и скоро ще е за смяна, но не се шашкай от сега! Изчакай малко да е по-отчестлив шума, за да не даваш пари напразно. Може пък и да е някакъв резонанс от някоя ламарина.

Аз например имам две подобни на твоите притеснения, но чакам да станат по-звучни :D

Вто Сеп 19, 2006 11:06 am
Напреднал шофьор на Фиатка

UNREAD_POST Re: Специфично тракане за дизел?!
rustson написа:
Появи ми се специфичното за дизела тракане! :)
До сега колата чесно да си кажа си звучеше почти като бензинка отвън и отвътре! От последното ми зареждане на Лукойл в Русе забелязах при 2000/обр. някъде когато съм на скорост а не на празни обороти само отвътре в колата се чува едно такова гъгнещо тракане! От вън по не се чува може би защото турбото го заглушава! Не се чува силно и ако не се заслуша човек няма да го забележи защото супер много дизели звучат по същия начин!
Та от какво може да е ?
1. Кофти гориво!
2.Ремъци
3.Филтри за смяна
4..вие кажете!

Щом се е появило след зареждане, значи проблема може да е в горивото :idea:
Ти си с комън-рейл система и нейният принцип на работа е по-различен от обигновена ГНП. Впръскването на горивото става на 1-2-3 фази под много по-високо налягане. Заради това JTD моторите работят по-тихо, по-равно и по-меко :wink: Детонациите са много по-малко, а от тях идва шумът. Възможно е заради скапано гориво системата да не може да впръска горивото добре и оттам да се получават нехарактерни детонации, които водят със себе си и шум :idea:
Аз лично съм чувал JTD мотор да работи 2 пъти по-шумно от моя дизел, който не е от най-гъвкавите и меки мотори :wink:
Съвета ми е да сложиш присадка в горивото и да заредиш колата със Спринт-Дизел, той има по-високо цетаново число. Така ще разредиш скапаното гориво, което си заредил в Русе :idea:

Тия в Русе заслужават да им запали някой бензиностанцията :evil: Сигурно са слагали мазут в нафтата :roll:

Вто Сеп 19, 2006 11:09 am
Профил
Фиат фанатик
Фиат фанатик
Аватар

UNREAD_POST 
Мерси това е добра идея с присадката ! И аз в началото на това се насочих(кофти гориво) защото преди това го нямаше! Ще заредя и ще пробвам!

Вто Сеп 19, 2006 11:22 am
Профил WWW
UNREAD_POST 
Значи ако колегата е прав за нафтата, по-добре си зареждай Спринт Дизел на ОМВ. Не се скъпи за 10 ст. Те не са от значение. Нафтата е наистина добра.
Дано проблема да е от това и да се оправи потракването :D

Вземи си добавка STP тъмносиня за почивстване на дюзи и горивната система. Аз я пробваш и ми хареса! Има ефект, но я концентрирай за по-добър ефект. Аз бях сложил цялата тубичка на 20 литра нафта по препоръка на Киро Алфата за по-добър ефект. Няма страхно няма да се прецака колата :D

Вто Сеп 19, 2006 11:22 am
Фиат фанатик
Фиат фанатик
Аватар

UNREAD_POST 
Значи с тая нафта ши ми побелеят космите! Преди като ми светна лампата на инжекторната система бях заредил от ОМВ обикновен дизел и ми казаха(техниците) да зареждам само от Лукойл(чистия) лятото щото ОМВ внасяли нафтата от Румъния лятото и била кофти! Друг колега от работа ми каза че заредил сприн дизел на излизане за Пловдив и почнала да му пуши колата много!?!?!?? Yellow_Flash_Colorz_PDT_23 Yellow_Flash_Colorz_PDT_33 Вече не знам супер съм объркан и само този спринт дизел не съм пробвал!

Вто Сеп 19, 2006 11:34 am
Профил WWW
UNREAD_POST 
rustson написа:
Значи с тая нафта ши ми побелеят космите! Преди като ми светна лампата на инжекторната система бях заредил от ОМВ обикновен дизел и ми казаха(техниците) да зареждам само от Лукойл(чистия) лятото щото ОМВ внасяли нафтата от Румъния лятото и била кофти! Друг колега от работа ми каза че заредил сприн дизел на излизане за Пловдив и почнала да му пуши колата много!?!?!?? Yellow_Flash_Colorz_PDT_23 Yellow_Flash_Colorz_PDT_33 Вече не знам супер съм объркан и само този спринт дизел не съм пробвал!

Сипи си от Спринта и не се плаши. Аз с него и с Алпин Дизел съм си минал вече около 30 000 км от както съм я купил(декември 2005). Карал съм и с Ви пауър дизел, но няма такова добро ускорение и харчи повече, отколкото Спринта.
И аз бях чул, че на Лукойл не трябва да зареждаме, защото продавали стари горива от държавния резерв и не били качествени.

Вто Сеп 19, 2006 11:54 am

UNREAD_POST 
Аз честно да Ви призная съм най-доволен от Еко Елда :!:
Като заредя там колата върви най-добре, не пуши въобще (а сега си представям като го няма катализатора как ще върви) и е най-чиста (прозрачна като вода). Само не зареждайте на тази Еко Елда дето е до "София Ленд", че там разхода ми беше 2л. отгоре, май послъгват безцеремонно :roll:
Слагах спринт дизел, но разлика нямаше :!: На Лук Ойл зареждам с бензин служебната и съм много доволен, но нафтата им пуши много и мотора е по-шумен.
Но винаги си слагам присадка (Кастрол или Golden Eagle) за да нямам ядове :wink:

Вто Сеп 19, 2006 12:23 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST 
Kолега, аз съм със същия двигател, но зареждам само от Еко-Елда. В началото зареждах в Шел, но смених. За румънския дизел съм чувал много добри работи, но става въпрос за дизелът, който се предлага в някои бензиностанции на Петрол, не всички, а тези които се стопанисат само от Петрол.
Иначе тракането при студен двигател ли се появява или по всяко време при тези обороти? Нямам голям опит с дизели, но понеже съм със същия ДВГ, реших да се обадя. при мен двигателят е чувствително по-шумен, но само докато загрее. После спи при всякакви обороти. :) За нафтата на ОМВ не съм чувал добри отзиви.

Вто Сеп 19, 2006 3:24 pm
Профил
Фиат фанатик
Фиат фанатик
Аватар

UNREAD_POST 
Ами не знам колега ! От Русе до тук не съм се заслушал обаче от вчера и днес го забелязах докато отивам и се връщам на работа което е 3км в едната и 3км в другата посока! Така че не мога да кажа дали и като загрее го има това тракане щото просто няма време да загрее! Но като цяло преди не съм го забелязвал, затова мога да кажа че не е мнгоо нормално!

Вто Сеп 19, 2006 3:34 pm
Профил WWW
UNREAD_POST 
rustson написа:
Ами не знам колега ! От Русе до тук не съм се заслушал обаче от вчера и днес го забелязах докато отивам и се връщам на работа което е 3км в едната и 3км в другата посока! Така че не мога да кажа дали и като загрее го има това тракане щото просто няма време да загрее! Но като цяло преди не съм го забелязвал, затова мога да кажа че не е мнгоо нормално!

Е, ако нямаш много светофари по пътя, тия 3 км ще ги вземеш бързо, има няма 10 минути. Значи няма да загрее. А пък ако беше 3 км в Русе със сигурност нямаше да загрее :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Вто Сеп 19, 2006 4:22 pm
Фиат фанатик
Фиат фанатик
Аватар

UNREAD_POST 
Сипах спринт дизел и изчезна всякакво тракане и мотора все едно е бензин!! Много му се радвам на фона на някои други дизели на колегите уж по-съвременни моя е като котенце! :) :mrgreen:

Пон Окт 16, 2006 9:38 am
Профил WWW
UNREAD_POST 
rustson написа:
Сипах спринт дизел и изчезна всякакво тракане и мотора все едно е бензин!! Много му се радвам на фона на някои други дизели на колегите уж по-съвременни моя е като котенце! :) :mrgreen:

А пуши ли ти печката повече?

Пон Окт 16, 2006 10:35 am
Фиат фанатик
Фиат фанатик
Аватар

UNREAD_POST 
Не хич!

Пон Окт 16, 2006 2:05 pm
Профил WWW
UNREAD_POST 
Като стана въпрос за бензиностанция Петрол последното ми зареждане беше от там колата се разпуши миришеше гадно изкарах си акъла,викам си край замина.Смених нафтата и всичко беше наред,но няма гаранция за нищо защото и друг път съм зареждал от петрола нямал съм ядове.та ако питате мен всичко е далавера ако ще и от на господ бензиностанцията да заредите всичко е късмет тоя път от каде са заредили нафтата и как са врътнали далаверите

Пон Окт 16, 2006 3:13 pm
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 16 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща