Дата и час: Пон Май 19, 2025 7:59 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 9 мнения ] 
Пунто 1 TD гасне 
Автор Съобщение
Кара Симсонка
Кара Симсонка

UNREAD_POST Пунто 1 TD гасне
Колеги, имам спешно запитване, на вуйчо ми Пунтото снощи за преход от 5 км. е загаснало около 20 пъти! Тази сутрин Не могла да светне лампата на подгр. свещи и въобще не е запалила....само е въртяла на стартер.
Някакви идеи?
1.Може ли от многото въртене>слаб акумулатор>компа не пуска ток на свещите?
2.След като е запалил снощи да е изгоряло релето на свещите, и затова да е гаснело-студен мотор би трябвало да работи няколко мин. на подгр свещи?

Вто Яну 23, 2007 12:34 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
замери го с уред или...с лампа и ще видиш....ако пуска ток на шината релето работи ако не...не работи....ако пуска ток-виж свещите :wink:

Сря Яну 24, 2007 10:20 am
Профил ICQ
Кара Симсонка
Кара Симсонка

UNREAD_POST 
Не пуска ток, свещите са сменяни преди два месеца

Сря Яну 24, 2007 10:40 am
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
еиии лошо....релето виж по българи нещо бе човек...нека тези които по рабират да кажат какво може да се побългари там 12 волта с цк ключе ли да му се пускат незнам...докато не се оправи релето де ...но нека някой разбирач да каже :)

Сря Яну 24, 2007 11:46 am
Профил ICQ
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST 
Разбираш ли от електроника поне малко, че да отпоиш бобината на релето и да я замериш да ли е здраваако е здрава добре тогава търсиш проблема по електрониката на релето ако не лошо ново реле или по здрав контактен ключ има едни импулсни зелени които цъкат силно като ги натиснеш и по дебел кабел и си готов а лично моя съвет е купи си втора употреба реле ако ти е изгоряла бобината иначе ремонта е за 2-3 лв апък ако някои се навие да ти я пренавие пак ще ти легне евтинко

Alfa Romeo 2.5TD 94

Сря Яну 24, 2007 11:55 am
Профил
Кара Симсонка
Кара Симсонка

UNREAD_POST 
Още не съм ходил да видя какво и има на колата, мога да се справя с ремонт на релето и т. н. . Релето на лесно място ли е, намира ли се като проследя кабела, който захранва свещите, или е някъде на специфично място?
Може ли да е гаснела от това, че не работят свещите?
Как се гаси този двигател-със спиране на входящия въздух ли? Мисля си че проблема с гасненето може да е оттам. Ако ме насочите към това устройство да го проверя дали работи и него и ако не става - :mrgreen: на майстор.

Сря Яну 24, 2007 7:59 pm
Профил
Напреднал шофьор на Фиатка
Напреднал шофьор на Фиатка

UNREAD_POST 
max-2 написа:
Още не съм ходил да видя какво и има на колата, мога да се справя с ремонт на релето и т. н. . Релето на лесно място ли е, намира ли се като проследя кабела, който захранва свещите, или е някъде на специфично място?
Може ли да е гаснела от това, че не работят свещите?
Как се гаси този двигател-със спиране на входящия въздух ли? Мисля си че проблема с гасненето може да е оттам. Ако ме насочите към това устройство да го проверя дали работи и него и ако не става - :mrgreen: на майстор.

Доколкото съм запознат мотора се гаси като му се спре тока на клапана, който пуска горива. Затваря и мотора гасне.

Сря Яну 24, 2007 11:36 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST 
забравих да ти кажа че можеш а пробваш релето на място операцията е следната:
1 махаш капачето на релето както са свързани всички кабели натискаш пъпката на релето за времето което по принцип нагрява но внимаваи защото пъпката започва да пари ако вътре на таблото светне индикацията за подгревните свещи значи е или от електрониката(таимер релето ) или от бобината която командва пъпката ако не светни нищо на таблото може с парцал и спирт да пробваш да изчистиш контакта(пъпката)
аз така 3 месеца съм си карал колата без реле

Alfa Romeo 2.5TD 94

Чет Яну 25, 2007 11:19 am
Профил
Кара Симсонка
Кара Симсонка

UNREAD_POST 
Изпратих схемите на чешки, човека разбира от електроника и е открил, че липсва маца на релето за свещите. Предполагам, че това е блокировката, която се задейства при удар и спира нафтата и свещите. Това ще го проверим, но за съжаление колата се кара вече два дни с мост от - на акумулатора, дано да не е развалил нещо по електрониката.

Нед Яну 28, 2007 12:12 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 9 мнения ]