Автор |
Съобщение |
reiban
Кара Фиатче 126
|
падна на 70лв. без добавката.Аз вчера сложих м10 д да покарам един ден да почисти двигатела и днес ще налея селенията, 10 на 40 пише на нея такава ли трябва да е. И някой може ли да каже колко масло побира двигатела , вчера сложих около 4,200 и щеката се качи до горе а ми се струва че предния път взе 5 литра
Мерси за отговорите на всички!
_________________ Fiat Marea 1,9TD100
|
Вто Дек 12, 2006 10:46 am |
|
 |
Esper
|
reiban написа: падна на 70лв. без добавката.Аз вчера сложих м10 д да покарам един ден да почисти двигатела и днес ще налея селенията, 10 на 40 пише на нея такава ли трябва да е. И някой може ли да каже колко масло побира двигатела , вчера сложих около 4,200 и щеката се качи до горе а ми се струва че предния път взе 5 литра
Ъъъ...
Това не е ли прекалено гУсто?!?
Никакви предрасъдъци не бих имал, обаче си мисля че за лагерите на турбото не е било много приятно изживяването!
Някак не ми се вижда много разумно да караш цял ден с M10D такъв двигател.
Нещо не разбирам за какво са тея импровизации. Продава се масло за ПРОМИВКА. Сипват се 4 литра, работи на празен ход 5 мин и се източва. Ако толкоз държиш да го миеш преди смяна, това мисля е правилния начин.
Е, вярно, това оскъпява процедурата с 15лв, ама и M10D мисля че не беше без пари :roll:
Чел съм и за друг начин - сипваш 200-300 грама нафта във старото масло, пак оставяш да поработи около 5мин на празен ход и пак източваш. Това е безплатно.
Пиша разни варианти защото явно сме го ударили на фолклор. :mrgreen:
За количеството - да, предполагам точно 4,2л би трябвало да събира и при теб.
Темприерата ми е с 1,9 TD и точно това е количеството което "изпива" за да стигне около максимума.
|
Вто Дек 12, 2006 11:08 am |
|
 |
reiban
Кара Фиатче 126
|
ми то това е без пари а и майстора каза че нищо му няма аз няма да мина повече от 30 км.След около 3-4 часа ще отида да го сменя.Странното беше че старото масло беше много зле като го разтъркам на пръстите направо драскаше все едно има пясък по него.
|
Вто Дек 12, 2006 11:12 am |
|
 |
Nino
|
reiban написа: падна на 70лв. без добавката.Аз вчера сложих м10 д да покарам един ден да почисти двигатела и днес ще налея селенията, 10 на 40 пише на нея такава ли трябва да е. И някой може ли да каже колко масло побира двигатела , вчера сложих около 4,200 и щеката се качи до горе а ми се струва че предния път взе 5 литра Мерси за отговорите на всички!
Грешка, това масло има доста по-слаби почистващи свойства и си хвърлил парите на вятъра просто.Тогава да беше опитал със специалното масло за промивка на двигатели."Приста" го произвеждат.
http://www.prista-oil.com/pdf/oils/bg/M ... ushing.pdf
Промивното масло се налива около 80% от щатното и колата се оставя да работи за 15-20-30 мин.Масления филтър не се сменя.После се източва, сменя се филтъра И се налива свежото.Пак ще ти задам въпроса:Защо искаш да правиш тази промивка.Ако колата е карана повече със синтетични и полусинтетично масла, това упражнение просто НЕ СЕ НАЛАГА.Възможно е понякога да се получи и МАСЛЕНА ТРОМБОЗА!!! Сиреч, някой по-голям "тромб" от нагар да запуши маслена магистрала и тогава става весело.
ПП.. забравих да напиша! :idea: При работа на двигателя с промивното масло не трябва да се вдигат оборотите и да се форсира!!! :idea: :idea: :idea:
Последна промяна Nino на Вто Дек 12, 2006 11:35 am, променена общо 2 пъти
|
Вто Дек 12, 2006 11:16 am |
|
 |
reiban
Кара Фиатче 126
|
не пари не съм давал дори и на майстора щом казвате сега ще отида да купя едно промиващо масло и ще хвърля това което съм сложил и ще го промия и после слагам селенията.Така смятам че ще поправя грешката. На евро 7 дали имат такива масла.
|
Вто Дек 12, 2006 11:18 am |
|
 |
Nino
|
reiban написа: не пари не съм давал дори и на майстора щом казвате сега ще отида да купя едно промиващо масло и ще хвърля това което съм сложил и ще го промия и после слагам селенията.Така смятам че ще поправя грешката. На евро 7 дали имат такива масла.
Отговори на въпроса ми първо и после ще търсим промивна масло по телефоните?! :mrgreen:
|
Вто Дек 12, 2006 11:32 am |
|
 |
reiban
Кара Фиатче 126
|
ами вече двама "майстори" ми казват че маслото ми е много черно има нужда от промивка и затова искам да направя.Когато купих колата този който ми сменя за първи път маслото ми каза следващия път задължително промивка каза за това масло което го изкара че сигурно е доста над 10000км. И затова искам да направя .Незнам какво е твоето предложение. А и незнам с какво масло е карана
|
Вто Дек 12, 2006 11:33 am |
|
 |
Vladim
|
reiban написа: ами вече двама "майстори" ми казват че маслото ми е много черно има нужда от промивка и затова искам да направя.Когато купих колата този който ми сменя за първи път маслото ми каза следващия път задължително промивка каза за това масло което го изкара че сигурно е доста над 10000км. И затова искам да направя .Незнам какво е твоето предложение. А и незнам с какво масло е карана
Аман от " майстори"! :evil: Те някога виждали ли са въобще отработено масло от дизел?
|
Вто Дек 12, 2006 11:39 am |
|
 |
reiban
Кара Фиатче 126
|
Vladim колко масло ти побира двигатела
|
Вто Дек 12, 2006 11:40 am |
|
 |
Nino
|
reiban написа: ами вече двама "майстори" ми казват че маслото ми е много черно има нужда от промивка и затова искам да направя.Когато купих колата този който ми сменя за първи път маслото ми каза следващия път задължително промивка каза за това масло което го изкара че сигурно е доста над 10000км. И затова искам да направя .Незнам какво е твоето предложение. А и незнам с какво масло е карана
Добре, щом си го навил на пръста си направи го.Бас хващам, че и новото масло ,след не повече от 200-300 км също ще почернее.При дизелите е така.Почерняването е резултат от продуктите на горенето, сажди и т.н.И колкото по-бързо почернее, това значи, че маслото има добри миещи качества.Предполагам, че колата ти е карана поне с полусинтетика.Просто минералните масла не са вече толкова често срещани на пазара на запад.А на твоите майстори покажи това: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
|
Вто Дек 12, 2006 11:41 am |
|
 |
doofiat
|
|
Вто Дек 12, 2006 11:49 am |
|
 |
reiban
Кара Фиатче 126
|
Nino
Кажи какво да направя тогава сега да хвърля това масло и после да си налея направо селенията ли.
|
Вто Дек 12, 2006 11:57 am |
|
 |
Esper
|
Стига бе, нека го подмие човека, не се знае дали не са слагали някакви бози във старото масло, изобщо аз съм на мнение че не е излишно това. Естествено не на всяка смяна :mrgreen:
Обаче като се прави, да се прави така както ти казахме - с масло за промиване. Хората са го измислили, защо трябва да преоткриваме топлата вода.
|
Вто Дек 12, 2006 11:57 am |
|
 |
Esper
|
reiban написа: Nino Кажи какво да направя тогава сега да хвърля това масло и после да си налея направо селенията ли. Тук пише: Nino написа: Промивното масло се налива около 80% от щатното и колата се оставя да работи за 15-20-30 мин.Масления филтър не се сменя.После се източва, сменя се филтъра И се налива свежото.
Само да допълня че преди да се налее промивното, старото се източва. :mrgreen:
|
Вто Дек 12, 2006 12:01 pm |
|
 |
Nino
|
Промий маслената система щом имаш такива съмнения с промивно масло.Без да махаш стария филтър, 80% от вместимостта, ако си 4.5л не повече от 3.6 л промивно масло, без да форсираш колата, да работи на празен ход и за не повече от 20-25 мин.
|
Вто Дек 12, 2006 12:05 pm |
|
|