Дата и час: Вто Май 20, 2025 4:21 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 7 мнения ] 
От каде мога да купя това ??? 
Автор Съобщение
Кара ролкови кънки
Кара ролкови кънки
Аватар

UNREAD_POST От каде мога да купя това ???
Така,преди вече окло месец писах за проблем с паленето сутрин:пали-гасне-после помпам на помпата за ръчно и пали потеглям и си свиркам до следващото палене на изстиналия автомобил.
Та.Оказа се че проблема е в това,че колата дърпа въздух от някаде. НО от каде не се намери ''МАЙСТОР'',който да отговори на този въпрос.И накрая се намери човек,който ми каза за някакъв клапан,който се слага някаде м/у помпата за ръчно качване на горивото и горивния филтър.Въпросният клапан няма да позволява на горивото да пада,въпреки че според мен ако проблема е някаде м/у помпата и резервоара няма да направя нищо но при такива 'МАЙСТОРИ'' вече не ми сотава друго освен да сменям и да изключвам за да стигна до рещение.
Ако някой знае истински майстор или каде да си купя въпросния клапан да помогне. :neutral:
(Става въпрос за Браво 1.9 ТД 100)

Вто Мар 25, 2008 10:20 pm
Профил
Член на клуба
Член на клуба
Аватар

UNREAD_POST Re: От каде мога да купя това ???
RONIN написа:
Така,преди вече окло месец писах за проблем с паленето сутрин:пали-гасне-после помпам на помпата за ръчно и пали потеглям и си свиркам до следващото палене на изстиналия автомобил.
Та.Оказа се че проблема е в това,че колата дърпа въздух от някаде. НО от каде не се намери ''МАЙСТОР'',който да отговори на този въпрос.И накрая се намери човек,който ми каза за някакъв клапан,който се слага някаде м/у помпата за ръчно качване на горивото и горивния филтър.Въпросният клапан няма да позволява на горивото да пада,въпреки че според мен ако проблема е някаде м/у помпата и резервоара няма да направя нищо но при такива 'МАЙСТОРИ'' вече не ми сотава друго освен да сменям и да изключвам за да стигна до рещение.
Ако някой знае истински майстор или каде да си купя въпросния клапан да помогне. :neutral:
(Става въпрос за Браво 1.9 ТД 100)

Ето къде има такъв клапан: http://www.axm-auto/index.php# , но не знам дали се струва да ти го изпращаме!

Вто Мар 25, 2008 10:56 pm
Профил WWW
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
Клапана за който говориш ще ти свърши работа само ако не ти държат клапаните в така наречената"круша".
Ако имаш пропуски във и около ГНП няма да помогне особено.
Успех!!!

Сря Мар 26, 2008 1:34 am
Профил
Кара ролкови кънки
Кара ролкови кънки
Аватар

UNREAD_POST 
Добре бе праятели ако не е от това какво да направя.Как да проверя от каде точно дърпа въздух може да е от всякаде?
Някакъв метод да го открия или някой да препоръча майстор който има опит в тия работи.Нз вече писна ми сяка сутрин да помпам. :-(

Съб Апр 05, 2008 9:06 pm
Профил
Кара ролкови кънки
Кара ролкови кънки
Аватар

UNREAD_POST 
Аз ще ти кажа една хитрина и като я направиш пиши дали има изобщо резултат.Значи как да го кажа незнам дали,ще ме разбереш,но на няколко коли се е оказвало позапушена вентилация на резервоара и там става вакум,който трудно позволява на помпата да засмуче гориво и някои си мислят,че смуче отнякъде въздух,защото сиптомите са същите.Та пробвай няколко дена да караш ако може със зареден догоре резервоар с нафта и махната капачка на резервора и ако положението не се подобри,но съм сигурен поне на 80% че ще е по-добре,трябва ако стане ОК работата трябва или да продухаш вентилацията на резрвоара или с една тънка бургийка да разпробиеш капачката на резервоара за да може да компенсира оттам нарушената вентилация и това от своя страна да не товари нагнетяващата помпа!

Съб Апр 05, 2008 9:24 pm
Профил
Кара ролкови кънки
Кара ролкови кънки
Аватар

UNREAD_POST 
не мисля че ще помогне защото сега сам сложил един прозрачен маркуч от филтера към двигателя и сутрин като отида има обилно въздух в него.Та мислълта ми е-Че гълта вуздъх това е сигурно просто вече се чудя какво да правя мисла да смена и филтера ипомпата за ръчното подкачване пък барем се оправи

Пон Апр 07, 2008 7:30 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
Сега ме слушай внимателно.Ако си сложил прозрачен маркуч между филтъра и ГНП и именно там намираш въздух сложи клапана за който ти спомена HIT-KO като спазваш посоката,и разбери къде се събира въздуха,между филтъра и клапана или между клапана и ГНП .В първия случай говорим за нехерметичност около филтъра а във втория ще ти се наложи да се запознаеш с мен лично или с човек който може да ремонтира ГНП Лукас.
Бъди сигурен че второто не ти го пожелавам щото струва доста,но запомни че момента е дошъл и отлагането само бави агонията.Ако мислиш че акумулатора(160лв.)и стартера(???лв.)са евтини тогава ,прави каквото си искаш,аз мисля ,че те насочих достатъчно.
Успех и пиши какво е станало.

Пон Апр 07, 2008 8:20 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 7 мнения ]