|
|
Дата и час: Пон Юли 07, 2025 8:49 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 5 мнения ] |
|
Какъв вътрешен диаметър на плочката за 1.6 16V?
Автор |
Съобщение |
t_i_t_o
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Съб Окт 01, 2005 2:35 pm Мнения: 83 Местоположение: София
|
 Какъв вътрешен диаметър на плочката за 1.6 16V?
Здравейте слагам си газова, и от магазина като са чули двигател 1.6 16в са дали плочка с диаметър на отвора 35мм, с която колата на бензин е доста удушена в високите обороти (което е нормално - не и стига въздух), та на мен ми се ще да сложа малко по голяма плочка за да може да "диша" по добре във високите... ето и въпросите:
1. Някои знае ли и с какава сигурност каква трябва да е плочката за този двигател?
2. Някой сложил ли си е газова на подобен (макар и само с същия обем) двигател и знае ли отвора на плочката си?
3. Някой правил ли си е експерименти с големината на отвора на плочката и какви са му наблюденията?
П.С. търсих в друи теми но нещо не открих отговор на въпроса ми каква е подходящата плочка...
_________________ Brava 1.6 16v
|
Пет Юни 02, 2006 9:36 am |
|
 |
kiro_of_the_day
|
|
Пет Юни 02, 2006 9:38 am |
|
 |
t_i_t_o
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Съб Окт 01, 2005 2:35 pm Мнения: 83 Местоположение: София
|
Да четох, но по скоро се интересувам от конкретни стоийности на отвора с които е пробвано (35мм, 40мм...).
_________________ Brava 1.6 16v
|
Пет Юни 02, 2006 9:49 am |
|
 |
johnfound
Фиат маниак
Регистриран на: Вто Сеп 06, 2005 7:42 pm Мнения: 671 Местоположение: Пловдив 04 Северен
|
Явно говориш за инжекцион. При моя двигател 1.6 (105к.с.) в момента има два дифузора по 30 мм, което е равносилно като сечение на 42мм единичен дифузор.
Номера обаче е, че при мене вторият дифузор не работи на ниските обороти, а само при високо натоварване. В резултат на което, винаги се запазва сравнително висока скорост на въздуха през дифузора.
При тебе, ако сложиш 42мм единичен дифузор, особенно с отворчета по периферията, където скоростта на въздуха и без това е най-ниска - има опасност да получиш нестабилен празен ход. Ако решиш така, добре е да използваш изпарител, който си има система със жигльор за празен ход - тогава дозирането на газ на празен ход няма да зависи от смесителя.
|
Пет Юни 02, 2006 11:31 am |
|
 |
dan4o
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Чет Яну 13, 2005 11:40 am Мнения: 126 Местоположение: Пловдив 04 Северен
|
дифузора ти е 35 мм, за метан 31мм,имам програмата на брц за плочки за различните коли,
ако някой пита ще казвам,тази програма я имах отдавна ама не и бях обърнал внимание,докато не се заговори за това,плочката ти изглежда като картинката по долу,
дано съм помогнал
ingombro max = 35
diff. Ø int = 35 (31)
Ø M=71
Ø F=75
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
_________________ типо 1.4 карбуратор на газ
|
Нед Юни 04, 2006 12:06 am |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 5 мнения ] |
|