Дата и час: Нед Юли 13, 2025 6:07 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 34 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща
Газова уредба на пълен инжекцион 
Автор Съобщение
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST Газова уредба на пълен инжекцион
Тъй като повечето ни автомобили - Браво/Брава/Мареа са пълен инжекцион, а от друга страна бензина поскъпна, предлагам в тази тема да съберем мнения за това кой какви проблеми има с газовата си, за да стигнем до заключението дали си струва слагането на обикновена газ уредба на пълен инжекцион?!
:idea: :!: :idea:

Пет Юли 22, 2005 12:17 pm
Профил
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST 
ако газовата уредба е специално за многоточков инжекцион (т. н. газов инжекцион), не би трябвало да се очаква да има сериозни проблеми, но да кажат "газаджиите", аз още не мога да отделя 1800 лв. за уредба и харча луди пари за бензин....

Пет Юли 22, 2005 2:04 pm
Профил ICQ
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
за брава не знам но аз на темпра 1,8 пълен инжекцион с обикновена газова никви ядове /да не чуе дявола само/ уредбата ми е BRC

Пет Юли 22, 2005 2:12 pm
Профил
Кара велосипед
Кара велосипед
Аватар

UNREAD_POST 
Абе stef, при официалните представители ли я монтира тази уредба БРЦ?

Пет Юли 22, 2005 2:19 pm
Профил
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
trent написа:
Абе stef, при официалните представители ли я монтира тази уредба БРЦ?

не така дойде от италия

Пет Юли 22, 2005 3:03 pm
Профил
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
Колеги преди да си купя фиата се консултирах с представителите на BRC за Пловдив :D . Те ми казаха, че на пълен инжекцион няма да качат обикновенна газова уредба, защото възниквали редица проблеми вкл. и сериозни детонации. Поради тази причина се спрях на Brava 1,4 12V.

Пет Юли 22, 2005 3:08 pm
Профил
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
georgiarg написа:
Колеги преди да си купя фиата се консултирах с представителите на BRC за Пловдив :D . Те ми казаха, че на пълен инжекцион няма да качат обикновенна газова уредба, защото възниквали редица проблеми вкл. и сериозни детонации. Поради тази причина се спрях на Brava 1,4 12V.

ако всичко е направено както трябва и най вече да няма проблеми по ел част -кабели свещи и т.н няма никакъв проблем за пример АЗ темпра 1,8 пълна инжекция и един приятел БМВ318 също пълна инжекция и двамата сме с БРЦ обикновени няма да гърми няма да трещи всичко си е ок неговата е слагана в Пловдив но не знам точно къде ако разбера ще пиша

Пет Юли 22, 2005 3:25 pm
Профил
UNREAD_POST 
:!:

Последна промяна mariobg на Вто Мар 14, 2006 5:29 pm, променена общо 1 път

Пет Юли 22, 2005 4:58 pm
Кара Симсонка
Кара Симсонка

UNREAD_POST 
Марио, какво наричаш обикновена газова уредба, но монтирана в Италия? Да разбирам не газов инжекцион? А с изпарител? Щото аз не съм виждал "обикновена" по нашите разбирания монтирана отвън. Всички са с електрически изпарители управлявани от собствено ЦПУ плюс разните му там емулатори и т.н. Но все пак ако не е така на твоя човек, кажи го, да сложа още един минус на "небрежните" италианци. Аз доста се интересувах миналата година, като купих моя Фиат, който не е с пластмасови колектори и най-ефтиния вариант на такава с ЦПУ излиза 800 кинта. Не се отказах заради цената, а защото при нас в Стара Загора не можаха да намерят схемата за моя тип мотор. В нея всичко е показано- къде коя жица се реже и къде се свързва. Един професор /собственика/ ми обясняваше, че нямало значение какъв е мотора, той знаел и на всичко отгоре ме заряза посредата на разговора, защото дойде един със 100 годишен Москвич, на когото отиде да му се прави също на разбирач, че нещо не вървял. Естествено му теглих майната. Обаждах се в Пловдив до БРС, но те не искат да ми монтират друго освен инжекцион?! А на всичко отгоре и тях не ги интересувало мотора ми и типа на впръскването?! Между другото моята е с GM-Multec и ако някой има опит с такава система и с монтирана на нея газ, моля да сподели!

Вто Юли 26, 2005 3:54 pm
Профил ICQ
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
Като сме почнали за газовите, пълните инжекциони и плочките, дави кажа как е работата при мене.
Уредбата си я сложих при пичовете на Горубляне, зад миялните гаражи. Едното момче е манияк на италианките, кара стара Аргента и той ми слага уредбата.
Моя двигател е многоточкова инжекция с метални колекторни тръби, 1,8, двувалка. Уредбта е с изпарител Ловато и на инжекторите имам емулатор. Газоватае с "плочка", демек смесител по пътя на всмукването на въздуха. Превключването е автоматично.
Харчи по 12 литра градско на 100, като мойто градско е главно по светофарите.

За сега нямам никакви проблеми с машината, разликата във вървежа е малка, изключително съм доволен за сега.

Хората дето я слагаха казаха че е много важно да е сложена кадърно уредбата не трябва да има никакви проблеми. Пичовете правеха всякакви коли, но определено разбираха от италианките.

Вто Юли 26, 2005 4:58 pm
Профил
Член на клуба
Член на клуба
Аватар

UNREAD_POST 
Косьо написа:
Марио, какво наричаш обикновена газова уредба, но монтирана в Италия? Да разбирам не газов инжекцион? А с изпарител? Щото аз не съм виждал "обикновена" по нашите разбирания монтирана отвън. Всички са с електрически изпарители управлявани от собствено ЦПУ плюс разните му там емулатори и т.н. Но все пак ако не е така на твоя човек, кажи го, да сложа още един минус на "небрежните" италианци. Аз доста се интересувах миналата година, като купих моя Фиат, който не е с пластмасови колектори и най-ефтиния вариант на такава с ЦПУ излиза 800 кинта. Не се отказах заради цената, а защото при нас в Стара Загора не можаха да намерят схемата за моя тип мотор. В нея всичко е показано- къде коя жица се реже и къде се свързва. Един професор /собственика/ ми обясняваше, че нямало значение какъв е мотора, той знаел и на всичко отгоре ме заряза посредата на разговора, защото дойде един със 100 годишен Москвич, на когото отиде да му се прави също на разбирач, че нещо не вървял. Естествено му теглих майната. Обаждах се в Пловдив до БРС, но те не искат да ми монтират друго освен инжекцион?! А на всичко отгоре и тях не ги интересувало мотора ми и типа на впръскването?! Между другото моята е с GM-Multec и ако някой има опит с такава система и с монтирана на нея газ, моля да сподели!

Ти може да не си виждал, но това не означава, че няма...
Доколкото знам аз, моята е точно такава и не знам да има ЦПУ за управление на изпарителя - той си е съвсем обикновен - целия е разглабян. Уредбата си дойде така и ако не я натискам, колата харчи 12 газ на градско. Под 'натискам' разбирай 'не падам под 80 км/ч в града'...
Колкото до БРЦ - ясно съм се изказал в съответният раздел - за мен тези хора далеч не заслужават славата, която имат тези уредби...

Вто Юли 26, 2005 5:21 pm
Профил ICQ
Член на клуба
Член на клуба
Аватар

UNREAD_POST 
Zaphod написа:
Косьо написа:

Ти може да не си виждал, но това не означава, че няма...
Доколкото знам аз, моята е точно такава и не знам да има ЦПУ за управление на изпарителя - той си е съвсем обикновен - целия е разглабян. Уредбата си дойде така и ако не я натискам, колата харчи 12 газ на градско. Под 'натискам' разбирай 'не падам под 80 км/ч в града'...
Колкото до БРЦ - ясно съм се изказал в съответният раздел - за мен тези хора далеч не заслужават славата, която имат тези уредби...

Веско твойта газова хич не е най-обикновенната, като се има в предвид че имаш емулатор на ламдасондата, имаш стъпков мотор за газта и т.н. Доколкото си спомням имаше поне 4 кутийки БРЦ емулатори. Ако обикновенната газова е 400-500лв, твойта не идва по-малко от 800-900 кинта.

www.locksmith-bg.com

Вто Юли 26, 2005 5:33 pm
Профил ICQ
Член на клуба
Член на клуба
Аватар

UNREAD_POST 
Така е - в паралелната тема съм го написал:
viewtopic.php?t=1734&highlight=

Под 'обикновена' имам предвид уредба, която не е газов инжекцион ;)

Вто Юли 26, 2005 5:43 pm
Профил ICQ
Кара Симсонка
Кара Симсонка

UNREAD_POST 
Кейн написа:
Като сме почнали за газовите, пълните инжекциони и плочките, дави кажа как е работата при мене.
Уредбата си я сложих при пичовете на Горубляне, зад миялните гаражи. Едното момче е манияк на италианките, кара стара Аргента и той ми слага уредбата.
Моя двигател е многоточкова инжекция с метални колекторни тръби, 1,8, двувалка. Уредбта е с изпарител Ловато и на инжекторите имам емулатор. Газоватае с "плочка", демек смесител по пътя на всмукването на въздуха. Превключването е автоматично.
Харчи по 12 литра градско на 100, като мойто градско е главно по светофарите.

За сега нямам никакви проблеми с машината, разликата във вървежа е малка, изключително съм доволен за сега.

Хората дето я слагаха казаха че е много важно да е сложена кадърно уредбата не трябва да има никакви проблеми. Пичовете правеха всякакви коли, но определено разбираха от италианките.

Колега, къде точно се намират на Горубляне тия пичове???

Сря Авг 10, 2005 9:36 am
Профил ICQ
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
:-) И аз да попитам къде точно се намират тези на Горубляне?

Чет Авг 11, 2005 9:44 am
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 34 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща