Дата и час: Чет Юли 10, 2025 8:25 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 34 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3
Газова уредба - Fiat Tipo 1.6 DOHC 
Автор Съобщение
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
Paparac написа:
leoni написа:

Не - просто 2 дупки и 2 щуцера

Kъде > ? Нали не сме с карбуратори, какво си пробил>?[/quote]

Добре де - моноинжекцията не е ли карбуратор с дюза - грубо казано?!!
Разпробива се над дроселната клапа...Само че е малко "тънка" работа - трябват много остри свредла и след това метчик за да се навие резбата - ще те излъжа с каква стъпка беше.. Просто беше доста отдавна и не си спомням! Но като си вземеш щуцерите ще видиш каква е резбата - само казвам, че не е обикновена, а доста ситна - затова трябва и специален метчик.

Вто Май 16, 2006 1:37 am
Профил ICQ
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
geshabeli написа:
И мен ме интересува цена. Бях се отказал от газа, сега пак се хванах. Някой скоро да е слагал за моно газова и да му е излязла без пари че и перфектна? :D
Едит: Става въпрос за същото чудо на инженерната мисъл. И колегата ако може да сподели тук или на лична цената и мястото.

Мястото е пред блока и в работилницата в мазето - стига да имаш необходимият инструмент!
Изпарителят е от 140 - 170 лева зависи от марката и модела. Моят си го купих за 150. Медна тръбичка 6 мм. - около 20-25 лева, 8 мм - 2-3 лева - само от бутилката до чашката за зареждане. Тръби за водният кръг - 3 метра, 2 щуцера, тройник 3 броя. Газов клапан - 30 лева и за електронната схема (превключвателя газ-бензин) не повече от 5-6 лева.
Ами колега направи си сметка и реши дали ще можеш да се справиш. Значи и ма възможност и за слагане на плочка вместо разпробиване, но няколко газаджии ме посъветваха, че този начин специално за моят модел двигател е по-удачен. Споменах по-горе какви са недостатъците на плочката - увеличава въздушната междина между дюзата и дроселната клапа и се влошава работата на бензин. За което естествено се препоръчват емулатори, газови инжекциони и сума ти други не до там необходими аксесоари, които натоварват до голяма степен цената на газовото устройство. При добро желание за работа, малко предварителна подготовка и малка помощ за издърпването на тръбичката от бутилката до двигателният отсек можеш да се справиш за не повече от 5-6 часа (колкото и в един сервиз за АГУ).
Плюсовете са следните:
1. Правиш го за твоята кола, т.е. внимателно и качествено.
2. Спестяваш известна сума пари, които могат да ти послужат за друг вид ремонтна дейност
3. При поява на някакъв проблем по газовото устройство, няма да е необходимо да се обръщаш винаги към сервизи, защото вече ще си един достатъчно подготвен специалист по АГУ.

Има и втори вариант:
Не ти се занимава даваш 400 лева и си готов, но без да знаеш "специалистите" какво са правили по автомобила ти!

УСПЕХ!

Вто Май 16, 2006 1:58 am
Профил ICQ
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
Аз имам друга идея и ще видим какво ще се получи. Тези неща да си ги взема, бутилка на старо, и да запитам един познат газаджия колко за слагането. Сам няма да се справя или поне, не качествено. Обаче смятам и да гледам като се слага, че и да партнирам за да постигна качествения ефект. Сега първо ще ходя да разпитвам газаджията дали е съгласен пък после ще видим. А някой от София да знае изпарители на БРЦ откъде може да си вземе човек? Плюс другите простотии?

Вто Май 16, 2006 8:03 am
Профил ICQ
Фиат идол
Фиат идол

UNREAD_POST 
бих си позволил да дам няколко съвета. 1. изпарителя е напълно ненужно да е чисто нов. той е едно парче желязо с няколко дупки откъдето да минава газта. всичко останало се върши от мембраните. искам да кажа, че аз например преди няма и месец си търсих изпарител 2 ръка. от друг форум за 30 кинта си взех брц до 100кв, с обогатител. като го отворих вътре слънце. личи му, че не е ползван повече от 5-6-7к км, дори мембраните нови и чистички. вместо да даваш 170 лв, дай 30 за някой дори със заминали мембрани и си ги смени сам /въобще не е никаква философия ако имаш шестограми в повечето случай-търси такъв с шестограми/ мембраните са 15-20 лв зависи от марката. така за максимум 50 лв получаваш също чисто нов изпарител. клапана на газта е подобно. рядко му гори някоя намотка, ако не е отварян и да е прекъсната жичка и после правена един клапан може да кара 15 год./личен опит на баща ми с руски клапан. 90 год. монтирана уредба и 2005 продадена със същия си оригинален клапан/. вътре има 1 електромагнит и това е. скапва се гумичката, която затваря посредством този електромагнит. с времето се втвърдява и скъсва и почва да не затваря добре. с една замбичка от вътрешна автомобилна гума може да се направи за 5 секунди и си имаш чисто нов клапан. това е при положение, че не е отварян и късан отвътре. ще ти струва към 10 кинта клапана.

Вто Май 16, 2006 8:40 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 34 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3