geshabeli написа:
И мен ме интересува цена. Бях се отказал от газа, сега пак се хванах. Някой скоро да е слагал за моно газова и да му е излязла без пари че и перфектна?

Едит: Става въпрос за същото чудо на инженерната мисъл. И колегата ако може да сподели тук или на лична цената и мястото.
Мястото е пред блока и в работилницата в мазето - стига да имаш необходимият инструмент!
Изпарителят е от 140 - 170 лева зависи от марката и модела. Моят си го купих за 150. Медна тръбичка 6 мм. - около 20-25 лева, 8 мм - 2-3 лева - само от бутилката до чашката за зареждане. Тръби за водният кръг - 3 метра, 2 щуцера, тройник 3 броя. Газов клапан - 30 лева и за електронната схема (превключвателя газ-бензин) не повече от 5-6 лева.
Ами колега направи си сметка и реши дали ще можеш да се справиш. Значи и ма възможност и за слагане на плочка вместо разпробиване, но няколко газаджии ме посъветваха, че този начин специално за моят модел двигател е по-удачен. Споменах по-горе какви са недостатъците на плочката - увеличава въздушната междина между дюзата и дроселната клапа и се влошава работата на бензин. За което естествено се препоръчват емулатори, газови инжекциони и сума ти други не до там необходими аксесоари, които натоварват до голяма степен цената на газовото устройство. При добро желание за работа, малко предварителна подготовка и малка помощ за издърпването на тръбичката от бутилката до двигателният отсек можеш да се справиш за не повече от 5-6 часа (колкото и в един сервиз за АГУ).
Плюсовете са следните:
1. Правиш го за твоята кола, т.е. внимателно и качествено.
2. Спестяваш известна сума пари, които могат да ти послужат за друг вид ремонтна дейност
3. При поява на някакъв проблем по газовото устройство, няма да е необходимо да се обръщаш винаги към сервизи, защото вече ще си един достатъчно подготвен специалист по АГУ.
Има и втори вариант:
Не ти се занимава даваш 400 лева и си готов, но без да знаеш "специалистите" какво са правили по автомобила ти!
УСПЕХ!