Дата и час: Нед Юли 13, 2025 6:07 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 22 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
и аз въпрос за газ? 
Автор Съобщение
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST 
Колега, моята газова я поддържат във Пловдив и съм много домолен от хората. Колата си дойде с нея /Tartarini/ и видях доста зор докато намеря единственият сервиз в България. Но за газовата - обикновен изпарител, бутилка на мястото на рез.гума и ламбда контрол и всичко това се командва от едно малко по размер, но с доста възможности ECU. Разход 12-14 зимата 10-12 лятото; извънградско 7-9. Това е когато я карам аз. Ако шофьорът е по спокоен / баща ми / разхода пада с около 2 литра. Хората ще ти я поставят за около 500 лева без ламбда контрола. За него ще ти трябват още около 300 лв, но според мен си заслужава. Динамиката на колата е перфектна, разлика в разхода няма - колкото на бензин толкова на газ.

Сря Мар 22, 2006 12:13 am
Профил
Напреднал шофьор на Фиатка
Напреднал шофьор на Фиатка

UNREAD_POST 
Че тя стана 800 лева....По-добре 1200 ама руски газов инжекцион,а още по-добре италиянски!
Всяко скъпо нещо излиза по-евтино накрая.Така четох патилата на един колега,който с обикновенна газова си гръмнал МАП-а на новата му вектра,та сега ни на бензин,ни на газ върви и ще слага в крайна сметка газов инжекцион!!!

Сря Мар 22, 2006 1:14 am
Профил
UNREAD_POST 
zgabrovski написа:
Колега с риск да се повторя, ако искаш читаво вървене на газ с малък раход и безпроблемна работа трябва да сложиш инжекцион. Всичко останало много зависи от това какъв майстор ще ти я сложи, какви емулатори ще ти наслага и ред други неща. Да не говорим и за потенциални проблеми с гърмене, а и това че харча е по-висок, а и това че превръщаш колата в обикновенна карбураторна.

По добре е дори да вземеш дори 2-ра употреба руски инжекцион GIG отколкото нова обикновенна. Тука pinko е с руски инжекцион и е доста доволен...

Сигурно това мое мнение ще породи безброй коментари от колеги които са с обикновенни уредби, но това си е факт.

Преди карах Дедра 1,6л. 90 к.с. с обикновенна газова уредба и ми гореше около ~12 градско газ (което се отчиташе от разбирачите като доста добро постижение)

Сега Капата, дето е близо 150 к.с. и тежи 1600 кг, при спокойно градско каране гори 12, при яко натискане и доста ръчки в града (1-ва и 2-ра до 7000 оборота) ми гори 13-14, максимум 15 литра газ/100 км.

Точно толкова гори и бензин, това е един известен с лакомията си двигател.

Преди, когато не бях карал газов инжекцион, смятах, че обикновената газова уредба е приемлив (за парите си) вариант.

Вече никога не бих сложил друга газова уредба освен газов инжекцион, обикновената газова уредба НИЩО ОБЩО НЯМА като вървеж, усещане на колата и икономичност, даже когато е монтирана както трябва.

Максималната скорост и на бензин и на газ е 230 (по километраж), ускорението и еластичността са същите.

Ако ще е газова уредба, нека е газов инжекцион, бързо ще се изплати, аз на ден навъртам минимум 100 км

При среден разход 13/100 в момента на газ това означава 12 лева/100 км(газ- 0,90 лв), на бензин =22 лв/100 км(1,72 лв 95), разликата е 10 лева на ден.

За около 120 дни се изплаща уредбата по груби сметки, ако караш повече - даже по-бързо.

Забравих да кажа, инжекциона е руски, ГИГ 3 DLS

Сря Мар 22, 2006 1:33 am
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
ne se 6a6kai ami si slagai gazova uredba oba4e pri 4itav maistor.kolata ne garmi izob6to na gas, stiga da sa ti zdravi sve6tite kabelite i bobinata .Az imah takav problem.okaza se sve6ti a po kasno i bobina. a razhoda ako e v red kolata na benzin 6te ti e okolo 10 , 12 gradsko. napravo si bonbon. :D

не се шашкай ами си слагай газова уредба обаче при читав майстор.колата не гърми изобщо на gas, стига да са ти здрави свещите кабелите и бобината .Аз имах такъв проблем.оказа се свещи а по късно и бобина. а разхода ако е в ред колата на бензин ще ти е около 10 , 12 градско. направо си бонбон. :D

Кирилицата е задължителна!
Митко

Сря Мар 22, 2006 1:46 am
Профил ICQ
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
I o6te ne6to . Stava i obiknoveno gazovo za injekciq. hubavoto gazovo e ot porqdaka na 1300 , 1700 lv. a normalnoto kam 450.Ta naprai si smetkata.imam poznat maistor gazadjiq .skoro slagaha na bravo 1.6 16w gazov injekcion, i razhoda e s okolo 1 do 2 litra po malak ot obiknovenoto taka 4e davai :D

И още нещо . Става и обикновено газово за инжекция. хубавото газово е от порядъка на 1300 , 1700 лв. а нормалното към 450.Та напраи си сметката.имам познат майстор газаджия .скоро слагаха на браво 1.6 16V газов инжекцион, и разхода е с около 1 до 2 литра по малък от обикновеното така че давай :D

Сря Мар 22, 2006 1:50 am
Профил ICQ
Кара кола
Кара кола

UNREAD_POST 
колега имам Брава 1,6 16v-103 коня.дойде с газова O.M.V.L. С ЛАНДА газ контрол и още един блок свързан към еку то на колата.незнам как на другите колеги им горят колите толкова малко но аз зимата немога да падна под 13/100 лятото извън града 9/100 при 110-130км/час.избора си е твой според парите с които разполагаш,но един съвет ЗАДЪЛЖИТЕЛНО си сложи клапан-кихалка ако сложиш обикновена газова,защото газовата гърми и от бедна газ а това неможеш да избегнеш,все някъде ще ти сложат такава.

Сря Мар 29, 2006 11:11 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
galinchooo написа:
ne se 6a6kai ami si slagai gazova uredba oba4e pri 4itav maistor.kolata ne garmi izob6to na gas, stiga da sa ti zdravi sve6tite kabelite i bobinata .Az imah takav problem.okaza se sve6ti a po kasno i bobina. a razhoda ako e v red kolata na benzin 6te ti e okolo 10 , 12 gradsko. napravo si bonbon. :D

не се шашкай ами си слагай газова уредба обаче при читав майстор.колата не гърми изобщо на gas, стига да са ти здрави свещите кабелите и бобината .Аз имах такъв проблем.оказа се свещи а по късно и бобина. а разхода ако е в ред колата на бензин ще ти е около 10 , 12 градско. направо си бонбон. :D

Кирилицата е задължителна!
Митко

Какви свещи да ползвам за газта?Има ли значение?

Чет Мар 30, 2006 1:20 am
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 22 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2