Автор |
Съобщение |
jamie
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Сря Юли 27, 2005 3:44 pm Мнения: 194 Местоположение: София
|
NPD написа: А тези "адаптери" за централния болт ли са монтирани или как?
Не.
4 отвора през които се захващат с болтове за главините.
И нормалното е 4 шпилки да стърчат от тях (понеже се правят от алуминиеви сплави).
Само че тук са направени (на снимката) с 4 резби и с болтове - или са стомана и тежат по 10 кила, или са алуминиева сплав и риска да се разбие резбата е голям (освен ако се ползват разни марки авиационен дурал).
|
Пон Яну 23, 2006 10:51 pm |
|
 |
me_to_u
|
jamie написа: Това са вече адаптери, а не фланци.
Правилно, моя грешка. И наистина, опасни.
|
Пон Яну 23, 2006 11:31 pm |
|
 |
Iv4o_M
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пет Дек 30, 2005 1:04 am Мнения: 131 Местоположение: Видин
|
jamie написа: Iv4o_M написа: аз лично не сам пробвал нишо просто приятели и познати са ми казали защото съм питал ... а иначе за шпилки знам че стават от блока на жигула и се правят само гаики а за фланци днес точно гледах във видин в 1 магазин 40лв фланеца и по 5лв болтовете но мисля че е солена цената и то много Солена е, кажи им Видински тунинг - от стиропор да ти ги направят....
ако ме питаш мен аз неразбирам ама ако искаш ела и си питаи а ако си мислиш че ще ми накривиш си се излъгал тай че по добре спри ....... :!:
_________________ ®Iv4o_M® Fiat Uno Turbo I.E.
|
Пон Яну 23, 2006 11:53 pm |
|
 |
Selqatin
Фиат маниак
Регистриран на: Пон Яну 24, 2005 1:14 am Мнения: 667 Местоположение: Божурище
|
Оригинални фланци са много скъпи...
Само един съвет-внимавайте колко големи фленци слагате на задните гуми защото типота-пунтата и т.н. страдат от разчекване на задния мост заради лагерите на задните носачи...
Аз не бързам много много с фланците щото са ми за летните гуми а преди тва требва да се ремонтирам задния мост и да смена един лагер на главината отпреде :(
_________________ _______________________________________
0885261834
|
Вто Яну 24, 2006 12:13 am |
|
 |
icecool
Кара кола
Регистриран на: Пет Сеп 30, 2005 11:06 pm Мнения: 210 Местоположение: Варна 04 Варненчик
|
Според мен на мястото на оригиналните болтове са завити тези с които се държат адаптерите а на самите адаптери има отвори с резба за болтовите за джантите поне това виждам на снимките
|
Вто Яну 24, 2006 12:49 am |
|
 |
icecool
Кара кола
Регистриран на: Пет Сеп 30, 2005 11:06 pm Мнения: 210 Местоположение: Варна 04 Варненчик
|
 Selqatin на една снимка бесхе показал 127-ца с двигател от 131-ца какжа скоростна кития си ползвал там че двигатела стои прав а на е наклонен напред ? ако не е таина де :"))
|
Вто Яну 24, 2006 12:55 am |
|
 |
FIAT 125s
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Нед Дек 04, 2005 12:27 pm Мнения: 163 Местоположение: Стара Загора
|
icecool написа: Според мен на мястото на оригиналните болтове са завити тези с които се държат адаптерите а на самите адаптери има отвори с резба за болтовите за джантите поне това виждам на снимките
И според мен е така.А между другото и аз си джиткам с такива фланци(не адптори)на 15 мм дебелина ,и карам джанти на 100 междуосово.Фланците са хванати към главината(98мм),а джантите са хванати към фланците(100мм)
|
Вто Яну 24, 2006 12:55 am |
|
 |
me_to_u
|
FIAT 125s написа: icecool написа: Според мен на мястото на оригиналните болтове са завити тези с които се държат адаптерите а на самите адаптери има отвори с резба за болтовите за джантите поне това виждам на снимките И според мен е така.А между другото и аз си джиткам с такива фланци(не адптори)на 15 мм дебелина ,и карам джанти на 100 междуосово.Фланците са хванати към главината(98мм),а джантите са хванати към фланците(100мм)
Ами jamie е написал същото...
|
Вто Яну 24, 2006 1:14 am |
|
 |
icecool
Кара кола
|
Ами не точно същото тои казва че стърчат шпилики а такижа няма просто има разпробити нови отвори за болтожете (и на снимката са 5 а не 4 болтовете :twisted: ) (без да се заяждам)
|
Вто Яну 24, 2006 1:22 am |
|
 |
me_to_u
|
Да, няма смисъл да си играем на думи, аз останах с такова впечатление.
jamie написа: Не. 4 отвора през които се захващат с болтове за главините. И нормалното е 4 шпилки да стърчат от тях (понеже се правят от алуминиеви сплави). Само че тук са направени (на снимката) с 4 резби и с болтове - или са стомана и тежат по 10 кила, или са алуминиева сплав и риска да се разбие резбата е голям (освен ако се ползват разни марки авиационен дурал)
 Просто човека е написал 4 вместо 5 отвора. Както и да е, няма значение. 
|
Вто Яну 24, 2006 1:33 am |
|
 |
icecool
Кара кола
|
Важно е че останалите са разбрали за какво става вапрос все пак 
|
Вто Яну 24, 2006 9:42 am |
|
 |
jamie
Кара Фиатче 126
|
Iv4o_M написа: jamie написа: Iv4o_M написа: аз лично не сам пробвал нишо просто приятели и познати са ми казали защото съм питал ... а иначе за шпилки знам че стават от блока на жигула и се правят само гаики а за фланци днес точно гледах във видин в 1 магазин 40лв фланеца и по 5лв болтовете но мисля че е солена цената и то много Солена е, кажи им Видински тунинг - от стиропор да ти ги направят.... ако ме питаш мен аз неразбирам ама ако искаш ела и си питаи а ако си мислиш че ще ми накривиш си се излъгал тай че по добре спри ....... :!:
Споко пич - забавлява ме тенденцията да се произвеждат подобни компоненти ако може - и от дунапрен
Това не е интериор или светеща пръскалка - ако нещо се прецака по ходовата част - нещата може да завършат и трагично. Просто умната !
|
Вто Яну 24, 2006 11:21 am |
|
 |
Selqatin
Фиат маниак
Регистриран на: Пон Яну 24, 2005 1:14 am Мнения: 667 Местоположение: Божурище
|
jamie написа: Iv4o_M написа: jamie написа: Iv4o_M написа: аз лично не сам пробвал нишо просто приятели и познати са ми казали защото съм питал ... а иначе за шпилки знам че стават от блока на жигула и се правят само гаики а за фланци днес точно гледах във видин в 1 магазин 40лв фланеца и по 5лв болтовете но мисля че е солена цената и то много Солена е, кажи им Видински тунинг - от стиропор да ти ги направят.... ако ме питаш мен аз неразбирам ама ако искаш ела и си питаи а ако си мислиш че ще ми накривиш си се излъгал тай че по добре спри ....... :!: Споко пич - забавлява ме тенденцията да се произвеждат подобни компоненти ако може - и от дунапрен Това не е интериор или светеща пръскалка - ако нещо се прецака по ходовата част - нещата може да завършат и трагично. Просто умната !
Никъде не виждам Iv4o_M да е написал нещо за материала от който се правят фланците та да се заяждаш с него че са от стиропор или дунапрен :? :!:
_________________ _______________________________________
0885261834
|
Вто Яну 24, 2006 12:08 pm |
|
 |
Iv4o_M
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пет Дек 30, 2005 1:04 am Мнения: 131 Местоположение: Видин
|
Selqatin написа: jamie написа: Iv4o_M написа: jamie написа: Iv4o_M написа: аз лично не сам пробвал нишо просто приятели и познати са ми казали защото съм питал ... а иначе за шпилки знам че стават от блока на жигула и се правят само гаики а за фланци днес точно гледах във видин в 1 магазин 40лв фланеца и по 5лв болтовете но мисля че е солена цената и то много Солена е, кажи им Видински тунинг - от стиропор да ти ги направят.... ако ме питаш мен аз неразбирам ама ако искаш ела и си питаи а ако си мислиш че ще ми накривиш си се излъгал тай че по добре спри ....... :!: Споко пич - забавлява ме тенденцията да се произвеждат подобни компоненти ако може - и от дунапрен Това не е интериор или светеща пръскалка - ако нещо се прецака по ходовата част - нещата може да завършат и трагично. Просто умната ! Никъде не виждам Iv4o_M да е написал нещо за материала от който се правят фланците та да се заяждаш с него че са от стиропор или дунапрен :? :!:
споко бате то нали наеш че и такива с комплекси трябва да има все пак без тях неможе така че да не ти пука  ))))) а ти като направиш фланците ги снимаи  ) искам да ги видя че и на мен ще ми трябват и успех  )
_________________ ®Iv4o_M® Fiat Uno Turbo I.E.
|
Вто Яну 24, 2006 1:46 pm |
|
 |
jamie
Кара Фиатче 126
|
Е хайде ВИЖ !
Цитат: аз съм виждал и фланци от гитенакс правени на струг и пак става
Да покажа 1 грозно снимче - ей-така на 50мм дебели все още неразпробити адаптери - ето ти КОМПЛЕКСИ:
ПП: Леко тунинговане - като тръгне да ти бяга джантата с луфт поне 10мм при 150 км/ч ще се сетиш за тази тема и за Видинския тунинг 
|
Вто Яну 24, 2006 3:15 pm |
|
|