Автор |
Съобщение |
viperecords
|
 Измерител на въздуха
Някой може ли да ми каже дали може да се напраи диагностика на датчика който мери въздуха за да си прави компютъра смесите на Fiat Bravo и колко струва не ми се смейте ама не знам как точно се казва тоя датчик
|
Пон Яну 23, 2006 2:02 pm |
|
 |
hit-ko
Член на клуба
Регистриран на: Нед Мар 06, 2005 3:12 pm Мнения: 2046 Местоположение: Ямбол
|
 Re: Измерител на въздуха
viperecords написа: Някой може ли да ми каже дали може да се напраи диагностика на датчика който мери въздуха за да си прави компютъра смесите на Fiat Bravo и колко струва не ми се смейте ама не знам как точно се казва тоя датчик
Може, ако е тотално извьн строя и мотора е преминал в сервизен режим! По отношение коректноста на стойностите, вьпроса е по-сериозен!
Ама ти така и не каза какво и е на тази кола!
_________________ FIAT-SPORT
|
Пон Яну 23, 2006 11:44 pm |
|
 |
Ferrari
|
Сигурно питаш за МАР сензора. Може да се провери в опитна постановка, но надали ще намериш уред с който може да създадеш точно определен вакуум. Това което може да пробваш е само дали си променя напрежението при промяна на вакуума.
|
Вто Яну 24, 2006 12:20 am |
|
 |
BlueStorm
Напреднал шофьор на Фиатка
Регистриран на: Пет Апр 01, 2005 11:54 am Мнения: 390 Местоположение: Пловдив 04 Северен
|
Може и за дебитомера на въздуха да става въпрос !!!
_________________ <<149C2.046>><<MOMO Pack>>
|
Вто Яну 24, 2006 10:10 am |
|
 |
Ferrari
|
BlueStorm написа: Може и за дебитомера на въздуха да става въпрос !!!
Браво са с МАР.
|
Вто Яну 24, 2006 10:38 am |
|
 |
viperecords
|
 .
hit-ko ме пита какво и има на тая кола ами какво значи на ниски обороти ми забива не се стрялка както се казва като стигне към 3000 оборота и всичко се оправя но не мога да ускорявам като хората по дяволите предърпва и прегърмява в гърнетата значи правил съм пълна диагностика и ми казаха че по електрониката нямам ядове и тва са само инжекторите а един друг ми вкара мишката че може да е от мап-сензора ама то пък компютърната диагностика щяла да го хване кажете ми какво да правя вече между другото имам и газово и ако се наложи ако и то създава ядове го махам без проблеми...
хит-ко и един въпрос към теб очаквали сте някакъв нов компютър в сервиза само за италиянки верно ли е и кога ще е при вас трябва да дойда да ми погледнеш бравото
|
Вто Яну 24, 2006 2:05 pm |
|
 |
hit-ko
Член на клуба
|
 Re: .
viperecords написа: hit-ko ме пита какво и има на тая кола ами какво значи на ниски обороти ми забива не се стрялка както се казва като стигне към 3000 оборота и всичко се оправя но не мога да ускорявам като хората по дяволите предърпва и прегърмява в гърнетата значи правил съм пълна диагностика и ми казаха че по електрониката нямам ядове и тва са само инжекторите а един друг ми вкара мишката че може да е от мап-сензора ама то пък компютърната диагностика щяла да го хване кажете ми какво да правя вече между другото имам и газово и ако се наложи ако и то създава ядове го махам без проблеми... хит-ко и един въпрос към теб очаквали сте някакъв нов компютър в сервиза само за италиянки верно ли е и кога ще е при вас трябва да дойда да ми погледнеш бравото
Компютьра го очакваме около средата на февруари, наистина е нещо изключително като вьзможности! Но ти мини се обади, да видим пьрво за какво става вьпрос, а после ще решаваме как ще го лекуваме Бравото.
|
Вто Яну 24, 2006 10:17 pm |
|
 |
viperecords
|
 .
Ok няма ядове хит-ко даже ще махна и газовото та да няма повече ядове искам да си карам колата и да не ме е грижа писна ми вече
|
Сря Яну 25, 2006 12:48 am |
|
 |
dani
Кара балканче
Регистриран на: Съб Дек 18, 2004 1:26 pm Мнения: 42 Местоположение: Стара Загора
|
И аз съм със същия проблем. Brava 1,6 90конски сили. Прекъсва, гърми и като вдигне обороти тогава се пооправя. Смених кабели, свещи, бубина, презацепваха ремъка, но няма подобрение.Особено като е студена е много зле. На диагностиката не показва проблем. На газ е добре или поне не се усеща прекъсването. Насочил съм се към температурен датчик и ламда сонда. Дайте идея какво да сменям. Възможно ли е да е от датчика за оборотите. На няколко пъти ми се случва както карам на постоянни обороти (по магистрала) около 4000, стрелката на оборотомера да забие надоло и веднага да се върне. Вече три години я карам така и се оказа че в Стара Загора и Пловдив няма сервиз където да могат да я оправят. В Стара загора съм обиколил почти всички сервизи. В Пловдив ходих във фирмения сервиз на фиат- "Дин Експрес" където провериха зацепването на ремъка, тестваха, но никакъв ефект. Вече не знам какво да правя. Много ще съм благодарен ако някой успее да ми помогне. Ако някой е имал подобен проблем и е успял да го отстрани нека каже къде да търся. Благодаря предварително.
|
Пон Яну 30, 2006 11:41 pm |
|
 |
viperecords
|
 .
Ееех приятели това май ще се окажат дюзите трябва да се свалят и да се почистят на ултра звук
а колкото до стрелката на обортомера ти тва в защото колата ти е в авариен режим просто рестартирай компютъра
като изкараш клемата на акумулатора за около 15мин.
ти я ми кажи гледал ли си инжекторите дали не са подпушени
|
Вто Яну 31, 2006 12:06 am |
|
 |
dani
Кара балканче
Регистриран на: Съб Дек 18, 2004 1:26 pm Мнения: 42 Местоположение: Стара Загора
|
Два пъти вече съм свалял дюзите, но не е в тях проблема.
|
Вто Яну 31, 2006 10:58 am |
|
 |
hit-ko
Член на клуба
|
dani написа: И аз съм със същия проблем. Brava 1,6 90конски сили. Прекъсва, гърми и като вдигне обороти тогава се пооправя. Смених кабели, свещи, бубина, презацепваха ремъка, но няма подобрение.Особено като е студена е много зле. На диагностиката не показва проблем. На газ е добре или поне не се усеща прекъсването. Насочил съм се към температурен датчик и ламда сонда. Дайте идея какво да сменям. Възможно ли е да е от датчика за оборотите. На няколко пъти ми се случва както карам на постоянни обороти (по магистрала) около 4000, стрелката на оборотомера да забие надоло и веднага да се върне. Вече три години я карам така и се оказа че в Стара Загора и Пловдив няма сервиз където да могат да я оправят. В Стара загора съм обиколил почти всички сервизи. В Пловдив ходих във фирмения сервиз на фиат- "Дин Експрес" където провериха зацепването на ремъка, тестваха, но никакъв ефект. Вече не знам какво да правя. Много ще съм благодарен ако някой успее да ми помогне. Ако някой е имал подобен проблем и е успял да го отстрани нека каже къде да търся. Благодаря предварително.
Този проблем отведньж ли се получи или постепенно?
|
Чет Фев 02, 2006 10:45 pm |
|
 |
javor
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пон Дек 27, 2004 6:41 pm Мнения: 102 Местоположение: Костинброд
|
Mitko написа: BlueStorm написа: Може и за дебитомера на въздуха да става въпрос !!! Браво са с МАР.
Има ли възможност за почистване на сензора?
_________________ Brava JTD ELX
105 к.с.99"
|
Съб Фев 04, 2006 12:13 pm |
|
 |
hit-ko
Член на клуба
|
javor написа: Mitko написа: BlueStorm написа: Може и за дебитомера на въздуха да става въпрос !!! Браво са с МАР. Има ли възможност за почистване на сензора?
Този МАР сензор рядко може да се замьрси, тьй като при моно /SPI/ има филтьрче, а при / MPI / сензора контактува само с вьздух!
|
Съб Фев 04, 2006 8:33 pm |
|
 |
dani
Кара балканче
|
Не знам дали се е получило отведнъж защото откакто съм я купил е така.
|
Съб Фев 04, 2006 10:35 pm |
|
|