|
|
Дата и час: Сря Юли 09, 2025 1:22 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Датчик за температура....
Автор |
Съобщение |
ФЕРАРИСТ
Кара кола
Регистриран на: Съб Ное 06, 2004 4:40 pm Мнения: 290 Местоположение: Стара Загора, София
|
 Датчик за температура....
......някой знае ли къде се намира датчика за външната температура на Мареа, или Браво, мисля че ще да е на едно и също място......А ако някой знае и къде се намира релето или прекъсвача контролиращ чистачките, цена няма да има......още не мога да схвана откъде ми се появява проблема с самовключването им.....
Сря Яну 11, 2006 1:07 pm |
|
 |
stef
Фиат идол
Регистриран на: Пон Май 23, 2005 4:18 pm Мнения: 1403 Местоположение: пловдив
|
мога да ти кажа на темпра къде е датчика - в лявото /външното/ огледало отдолу има дупка , като погледнеш представлява една пъпчица/като барута на пиратка/ черна
_________________ TEMPRA 1.8 SW.SLX
UNO 1.0 FIRE
|
Сря Яну 11, 2006 1:11 pm |
|
 |
IvoMarea
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пон Юни 13, 2005 4:05 pm Мнения: 155 Местоположение: София
|
А при Браво, Брава и Мареа е в дясното огледало - пъпчица отдолу.
За релето - все още нямам идея, но ще се опитам да се поразровя из интернет.
_________________ Fiat Marea 1.8, 113 к.с., 1996 г.
|
Чет Яну 12, 2006 7:15 pm |
|
 |
zgabrovski
|
Ха така тия дни го хващам че дава малко фалшиви показания - с 3-4 градуса отгоре, сигурно е за смяна...
За релето на чистачките - ако намериш нещо, давай че аз съм решил да модифицирам леко задната - да я направя да върти нон-стоп докато пръска вода...
|
Чет Яну 12, 2006 8:03 pm |
|
 |
Vladim
|
И аз моят го открих днес под дясното огледало!  Но съм доста доволен от показанията му, +/-1 градус разлика има, дори не съм сигурен в това отклонение. Днес една Алфа не спряла до мен на крястовище и забелязах, че и не нея и стърчи същото нещо под дясното огледало 
|
Чет Яну 12, 2006 8:18 pm |
|
 |
perlsite
Фиат маниак
Регистриран на: Пет Авг 19, 2005 5:19 am Мнения: 712 Местоположение: София
|
zgabrovski написа: Ха така тия дни го хващам че дава малко фалшиви показания - с 3-4 градуса отгоре, сигурно е за смяна... За релето на чистачките - ако намериш нещо, давай че аз съм решил да модифицирам леко задната - да я направя да върти нон-стоп докато пръска вода...
Ако грешката е само 3-4 градуса и е константна а датчика линеен :roll: , то можеш да вържеш допълнително съпротивление последователно или паралелно на датчика (в зависимост на къде искаш да мръднеш показанията). Преди малко го замерих (имам в нас едно дясно огледало) и сочеше около 12.8 килоома при стайна температура :roll:
_________________ FIAT Marea
|
Чет Яну 12, 2006 11:02 pm |
|
 |
brat_John
Фиат маниак
Регистриран на: Чет Юни 09, 2005 5:14 pm Мнения: 733 Местоположение: Русе
|
zgabrovski написа: ... аз съм решил да модифицирам леко задната - да я направя да върти нон-стоп докато пръска вода...
Защо трябва да модифицираш? При тебе не е ли така? На Типото докато пръскам задното стъкло, чистачката се върти непрекъснато! :roll:
_________________ FIAT Tipo Completo S 1.4 i.e. 160EP55A 836A4.000
ECU BOSCH 261 203 511; газова BRC
|
Пет Яну 13, 2006 12:17 am |
|
 |
zgabrovski
|
Не е - на Браво/Брава при пръскане врътва един път и после чака... за мен е супер дразнещо, водата изтича през това време докато му дойде времето за следващото завъртане...
На пунтото си въртее нон стоп и съм свикнал така.
|
Пет Яну 13, 2006 2:07 pm |
|
 |
blader
Кара кола
Регистриран на: Пон Май 02, 2005 2:08 pm Мнения: 326 Местоположение: София
|
Vladim написа: И аз моят го открих днес под дясното огледало!  Но съм доста доволен от показанията му, +/-1 градус разлика има, дори не съм сигурен в това отклонение. Днес една Алфа не спряла до мен на крястовище и забелязах, че и не нея и стърчи същото нещо под дясното огледало 
Колеги, а някой може ли да ми каже защо при мен този датчик показва луди температури когато е загрял двигателя като патувах на 24.12 в задръстване в София показваше 30о представяте ли си  , а когато е студен двигателя показва нормално външната температура :roll:
_________________ FIAT Bravo 1.6 16V '97
|
Пет Яну 13, 2006 4:06 pm |
|
 |
perlsite
Фиат маниак
|
Ако датчика си е на мястото, то няма причина да се променя. При мен както и при колегите се намира под дясното огледало, а от там до двигателя е бая разстояние 
|
Пет Яну 13, 2006 9:00 pm |
|
 |
Vladim
|
perlsite написа: Ако датчика си е на мястото, то няма причина да се променя. При мен както и при колегите се намира под дясното огледало, а от там до двигателя е бая разстояние 
Съгласен! Много близко до датчика е подгряването на огледалата и ако не е изведен отвън, а по някаква причина е хлътнал вътре при нагревателя е нормално да показва щуротии  Нямам си идея дали самият датчик е монолитен, т.е. тази пъпчица под огледалото, или е малка джаджа, която влиза в стерчащата пъпка... :roll:
|
Съб Яну 14, 2006 12:36 am |
|
 |
perlsite
Фиат маниак
|
Не, не е монолитен и сравнително лесно се вади, ако го натиснеш с малко повече усилие. Не е дори закрепен към тялото на огледалото а се държи благодарение на това че влиза в отвора плътно с известно напрежение.
|
Съб Яну 14, 2006 1:05 am |
|
 |
duw2
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Нед Яну 01, 2006 1:34 pm Мнения: 98 Местоположение: Пловдив 06 Тракия
|
Питал съм се къде ми е сензора за външна температура. Като чета това, което пишете се сещам, че и при мен май има нещо подобно. утре ще проверя. Отивам да питам ланчистите къде следва да бъде. Мери точно засега. А къде е сензора за температурата в купето.
_________________ Lancia Kappa, 2.0 20V, 155 k. с., бензин/метан
|
Пет Яну 20, 2006 12:32 am |
|
 |
Vladim
|
duw2 написа: Питал съм се къде ми е сензора за външна температура. Като чета това, което пишете се сещам, че и при мен май има нещо подобно. утре ще проверя. Отивам да питам ланчистите къде следва да бъде. Мери точно засега. А къде е сензора за температурата в купето.
При бравите е между копчетата за пускане на клитроника и циркулацията на въздуха-в купето, или отвън. На пластмаската има няколко нареза и зад нея е датчика. Огледай и при теб за дупчици по пласмасите 
|
Пет Яну 20, 2006 12:59 am |
|
 |
Marenero
Кара детска количка
Регистриран на: Сря Фев 01, 2006 5:23 pm Мнения: 16 Местоположение: Варна 03 Младост
|
Аз карам темпра 1.8 с климатроник тя има ли датчик за температура в купето защото ми показва само външна температура?
|
Чет Фев 02, 2006 7:03 pm |
|
|