Дата и час: Пет Юни 20, 2025 10:04 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 24 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Алармено устройство с GSM оповестяване 
Автор Съобщение
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST 
ilkor написа:
...Ето едно устройство наречено Фантом ...

Чудесно! Остава да кажеш откъде и че струва под 100 лв. (вкл. монтажа)...

Чет Май 18, 2006 4:29 pm
Профил ICQ
UNREAD_POST 
Това не можеш да го купиш в България. А и това не е пейджър - просто дадох пример за кадърен пейджер при това двупосочен.

Освен това нали обясних че подобни неща без съответната услуга си е жива загуба на пари.
Цената на самото устройство дори не е толкова важна - доста фирми предлагащи услугата ще ти прдложат без пари или на изплащане ако сключиш договор за самата услуга ...

Чет Май 18, 2006 6:13 pm
Модератор
Модератор
Аватар

UNREAD_POST 
ilkor написа:
......

За всичко си прав, на това което правим е само от любителски интерес :)
Въпреки това е доста полезно а и цената му не надхвърля 150лв.
Освен това мога да си блокирам колата където и де е стига да е в обхват на оператора.
Веднага дори и да не съм пред комп мога да се обадя на някой който да ми пресметне с полярните кординати къде е колата. точността която сме постигнали е 13метра.
Пак ти казвам - това е с любителска цел и е ясно, че не е по-добро от същите на реномирани фирми.

Чет Май 18, 2006 7:33 pm
Профил
Фиат маниак
Фиат маниак

UNREAD_POST 
Да и аз това говоря...

ilkor: Знам, че зададе много въпроси.. но нямам право да ти отговоря (за да не навредя на приятел работещ в таква фирма). Само ще спомена че са замесени и други технологии освен GSM (без GPS), които компенсират до известна степен недостатъците на използването само на GSM и дават много задоволителни резултати и са по-подходящи за обикновените клиенти (като цена - няма да давам името на фирмата... само ще спомена, че също се занимават с GPS и са сериозна софийска фирма и разработват страхотни неща!). Иначе е ясно, че към момента за сериозна охранителна дейност (например на тирове със скъпа стока) е задължително използването на няколко технологии, включително използването на GPS.

Чет Май 18, 2006 8:10 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
http://www.gsmpager.spb.ru/making.html - ако някой реши да си го прави :wink:

Чет Май 18, 2006 9:37 pm
Профил
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST аларма
За аларма с вариант на GPS има и български повече коли са с навигация с такъв модул и подобен на камиони има в ДЕЙЗИ занимават се с електроника от рода на фотоапарати и касови апарати и електромери и други. Та там има карта например на софия и като се мести устройството колата и на картата на PC също се мести една точка и показва къде се намира .

http://ftp.fiat-club.org.ua/Manuals/
http://instrukcje.fiat.pl/index.php/listing/fiat

Пет Май 19, 2006 12:08 am
Профил WWW
Модератор
Модератор
Аватар

UNREAD_POST 
Лошото, че когато ти откраднат колата май няма да я оставят в София :(.

Пет Май 19, 2006 7:52 am
Профил
UNREAD_POST 
Знам за почти всички опити да се създаде подобна навигация само по GSM покритието ... и то не само в България ...
Един доста по ефективен метод от този да се прави карта на местоположението на BTS-ите е да се направи карта на самото покритие. Такъв род информация операторите също имат и е по добре твоят познат това точно да иска :) Тази информация се ползва още при планирането. Само не знам в каъв формат ще може да се ползва ...

Друг начин да се състави такава карта е да се обикаля и записват броадкастваните номера заедно със силата на сигнала - съществува подобен софтуер за сматфони но да обиколиш цяла България ... Например моя телефон автоматично сменя профилите си когато съм в района на офиса или у дома по CELL Broadcast. Ако това ви устройва като "локализиране" става но според мен е достатъчно неточно за такива цели като охрана на автомобил. Стига колата да влезе в един гараж и върви я търси по GSM мрежата ... А пък влезе ли в гаража наблюденията показват че каквото и да си сложил за охрана - все тая :) Тъй че колкото и да пращаш СМС-и за блокиране на двигателя - най много да стигнат до някоя кофа за боклук :)

И аз съм си играл с такива неща - но не бива да се предлагат на нищо неподозиращи клиенти като панацеята на проблема с кражбите. Ако говорим за евтино и ефективно решение едно ключе върши същата работа и е поне 10 пъти по надежно :) Но нито то нито такива самоделки няма да спрат професионален крадец (стига да прояви интерес към Фиат :) )

Пет Май 19, 2006 6:13 pm
UNREAD_POST 
Цитат:
Веднага дори и да не съм пред комп мога да се обадя на някой който да ми пресметне с полярните кординати къде е колата. точността която сме постигнали е 13метра.

Това вече го има ...
Фирмата за която споменах предлага такава услуга - като вариантите са 2 - или да ти прати участък от картата където се намира обектът за който си подал заявка по MMS или чрез обикновен SMS в текстов вид - адреса или най близката пряка на 2 улици.

Устройствата които се ползват поддържат GPRS предаване на данни и е възможно снемането на координати да става на много малко време - примерно 30 секунди което гарантира много точна и качествена следа. При това на напълно разумна цена - при отчет на 30 секунди 1 мегабайт стига за поне 1 седмица. Дори по цени на дребно за GPRS трафик това излиза под 1 лев на ден. На колко СМС-а се равнява този лев смятайте вие :)

Пет Май 19, 2006 6:26 pm
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 24 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2