Дата и час: Пон Юли 07, 2025 11:11 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 12 мнения ] 
Да се похваля с новата си придобивка (радиотрансмитер) 
Автор Съобщение
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST Да се похваля с новата си придобивка (радиотрансмитер)
Мисля, че преди стана въпрос за тези радио трансмитери...За тези, които не знаят, това е устройство, което превръща сигнал, подаден от, мп3 плейър, ЦД, Лап топ и всичко останало което има нормален вход за слушалки, в радио сигнал и така може да се слуша музиката от колоните на всеки радиоприемник. За целта се нагласява свободна честота на радиото и след това същата на трансмитера... И готово. Аз го използвам , за да слушам музика от GSM-а ми, който е със нормален вход за слушалки (sony ericsson W810i). Качеството на звука е между такова на ЦД и касетка, зависи дали ще намерите абсолютно празна честота, или такава на която се чува слаб сигнал. Силата на излъчване е 5mW, което е максималното позволено за нелицензиран радиопредавател и позволява да се ползва от 3 до 10 метра, но за чист сигнал е най-добре до 3 м ...Фирмата е Belkin TuneCast II , за тези, които искат да рочетат нещо в интернет за него. Забравих да кажа,че устройството е идеално за хора с радиокасетофон или ЦД без мп3 в колата...Цената е 35 евро Ето и снимки >

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Сря Юли 12, 2006 9:44 pm
Профил
UNREAD_POST 
Браво колега да ти е честито, пък като се върнеш ще покажеш и почерпиш :D

Сря Юли 12, 2006 11:23 pm
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST 
Anaboliy написа:
Браво колега да ти е честито, пък като се върнеш ще покажеш и почерпиш :D

Ще черпя, ще черпя...Иначе и ти за мн неща трябва да черпиш :mrgreen:

Сря Юли 12, 2006 11:45 pm
Профил
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST Re: Да се похваля с новата си придобивка (радиотрансмитер)
divaka написа:
Забравих да кажа,че устройството е идеално за хора с радиокасетофон или ЦД без мп3 в колата...Цената е 35 евро Ето и снимки >

Колега, не разбрах как точно могат да го ползват хората които имат касетофон или CD Player (без mp3)... И тези които нямат gsm с mp3...
Моля те да разясниш? Тая джаджа има памет, и могат да се качват mp3-ки ли?

Чет Юли 13, 2006 12:56 am
Профил ICQ
Член на клуба
Член на клуба

UNREAD_POST 
Не, тая джаджа се включва към някакъв източник на сигнал (CD player, MP3 player, GSM с MP3, Laptop итн) и излъчва сигнала който и е подаден на определена честота. Тази честота се улавя от радиото в колата ти и все едно касетофона ти е CD или MP3 player ...

Между другото съм виждал такива не-оригинални и не много скъпи ... чудя се дали ще работят добре ...

Чет Юли 13, 2006 1:29 am
Профил ICQ
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST Re: Да се похваля с новата си придобивка (радиотрансмитер)
Crash73 написа:
divaka написа:
Забравих да кажа,че устройството е идеално за хора с радиокасетофон или ЦД без мп3 в колата...Цената е 35 евро Ето и снимки >

Колега, не разбрах как точно могат да го ползват хората които имат касетофон или CD Player (без mp3)... И тези които нямат gsm с mp3...
Моля те да разясниш? Тая джаджа има памет, и могат да се качват mp3-ки ли?

Май не съм го обяснил мн добре. Значи тази джаджа е просто трансмитер. Тоест към нея се включва няккакво устройство от типа на дискмен, walkman, lap-top, gsm. Просто устройство, което има вход за слушалки... След това се нагласяваш на радиото някаква честота, на която няма радио...тоест празна. След това същата тази я нагласяваш на трансмитера и от радиото в колата започва да свири музиката, която си псунал на мп3 плейъра или walkmen/на или каквото е там утройството. Просто трансмитера превръща сигнала от изходното устройство в радиосигнал...И така се чува през колоните на радиото в колата...Само да предупредя, че се продават евтини такива и при тях качеството е под сякаква критика...така че не се залъгвайте, ако ще купувате... Освен това има някакви само с 4ри предварително записани честоти и е мн възможно да не свири добре, просто защото в региона, където сте, тези честоти са заети...

Чет Юли 13, 2006 1:30 am
Профил
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST 
kiler_4o написа:
Не, тая джаджа се включва към някакъв източник на сигнал (CD player, MP3 player, GSM с MP3, Laptop итн) и излъчва сигнала който и е подаден на определена честота. Тази честота се улавя от радиото в колата ти и все едно касетофона ти е CD или MP3 player ...

Между другото съм виждал такива не-оригинални и не много скъпи ... чудя се дали ще работят добре ...

Ами да ти кажа моето, което е доста пари и от хубава фирма, го нагласях известно време, преди синала да стане качествен...Както съм описал в горния пост трябва да се избягват евтините, защото съм чувал такова и звучи като грамофон... Или пък ако е с предварително запаметени станции се чува яко пращене... Така че ги и избягвайте

Чет Юли 13, 2006 1:33 am
Профил
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
с батерии ли се захранва?
за колко време ги "хапва"?

Чет Юли 13, 2006 8:38 am
Профил ICQ
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
Който може да се раздели с повече пари (да речем около 300-400лв.) може да си вземе CD Changer с FM Modulator. Има модели които подържат и мп3.

http://www.shopping.com/xPF-JVC_CH_X1500RF_21253686
http://www.cbrstereo.com/browseproducts ... 500RF.html

Чет Юли 13, 2006 2:08 pm
Профил
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST 
sev написа:
с батерии ли се захранва?
за колко време ги "хапва"?

Ами захранва се с 2 по ААА батерии или с ток от запалката...Днес пробвах да го ползвам като хендсфрии и става безупречно. След това пуснах филм през лап-топ и стана супер със звука....Само да имах и захранване за 220V в колата..То и тва го има вече, ма нещо съм малко скептичен... А по въпроса за батериите за два дена по 6-8 часа не са свършили... Ще пиша като свършат...

Чет Юли 13, 2006 9:24 pm
Профил
UNREAD_POST 
Продават се преобразователи 12/220 Волта. Не ти препоръчвам да си вземаш направо адаптор за лаптопа на 12В (има и такива) защото като си ъпгрейднеш лаптопа може да не ти стане за следващия модел.

Пет Юли 14, 2006 3:44 pm
Член на клуба
Член на клуба

UNREAD_POST 
Аз имам нещо подобно в колата, но е по различно. С USB вход и към него се свързва само памет, може разбира се да се включи и отделен плеар. Няма смисъл обаче, защото моят трансмитер е и плеар - има бутони за смяна на песните напред/назад и плей. Предварително има нагласени 8 честоти и свири перфектно. Захранва се само от запалката и има възможност за свързване към радиото на колата освен на радио честота, а и чрез кабел, посредством изход за слушалки. Цената му заедно с памет 512 е 130 лв.

Пет Юли 14, 2006 3:59 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 12 мнения ]